Prime Minister's Office
PM expresses happiness over 70 years of establishment of diplomatic relations between India and Japan
28 APR 2022 11:39AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed happiness over 70 years of establishment of diplomatic relations between India and Japan today. Shri Modi further said that our ties have deepened in every sphere, whether strategic, economic or people-to-people contacts.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"As we celebrate 70 years of establishment of diplomatic relations between India and Japan today, I am happy to see that our ties have deepened in every sphere, whether strategic, economic or people-to-people contacts."
"The recent visit of my friend PM Kishida @kishida230 to India for the Annual Summit laid out a roadmap for deepening our Special Strategic and Global Partnership in a post-COVID world. I look forward to continue working with PM Kishida to realize that objective."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত অমসুং জাপানগী মরক্তা দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী শেমখিবনা চহি ৭০ হেন্দোরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
28 APR 2022 11:39AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত অমসুং জাপানগী মরক্তা দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী শেমখিবনা চহি ৭০ হেন্দোরকপদা ঙসি নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে। স্ত্রেতজিক, শেন্মিৎলোন নত্ত্রগা মীয়াম মশেলগী মরক্তা পাউ ফাওনবা ওইরো, ঐখোয়গী মরীনা হীরম খুদিংদা মরা চেৎলে হায়না শ্রী মোদীনা মখা তানা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ত্বীত পরিং অমদা অসুম্না হায়খিঃ
“ভারত অমসুং জাপানগী মরক্তা দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী লৈরকপগী চহি ৭০ মপুং ফাবগী ঐখোয়না ঙসি নুংঙাইবা ফোংদোক্লিবা অসিদা স্ত্রেতজিক, শেন্মিৎলোন নত্ত্রগা মীয়াম মশেলগী মরক্তা পাউ ফাওনবা ওইরো, ঐখোয়গী মরীনা হীরম খুদিংদা মরা চেৎপা উবদা ঐহাক্না নুংঙাইবা ফাওই”।
“ঐহাক্কী মরুপ পি.এম. কিশিদা @kishida230না চহিগী সম্মিৎকীদমক্তা ভারত্তা হন্দক্তা লাক্লম্বা অসিনা কোবিদকী মতুংগী মালেমদা ঐখোয়গী অখন্নবা স্ত্রেতজিক অমসুং গ্লোবেল পার্ত্নরশিপ হেন্না চেৎশিনবগী থৌরাং য়াৎখি। পান্দমশিং অসি ফংনবগীদমক্তা ঐহাক্না পি.এম. কিশিদাগা থবক তৌমিন্ননবা ঙাইরি”।