Ministry of Finance
GST Revenue collection for August 2021
₹ 1,12,020 crore of gross GST revenue collected in August
01 SEP 2021 1:18PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of August 2021 is ₹ 1,12,020 crore of which CGST is ₹ 20,522 crore, SGST is ₹ 26,605 crore, IGST is ₹ 56,247 crore (including ₹ 26,884 crore collected on import of goods) and Cess is ₹ 8,646 crore (including ₹ 646 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹ 23,043 crore to CGST and ₹ 19,139 crore to SGST from IGST as regular settlement. In addition, Centre has also settled ₹ 24,000 crore as IGST ad-hoc settlement in the ratio of 50:50 between Centre and States/UTs. The total revenue of Centre and the States after regular and ad-hoc settlements in the month of August’ 2021 is ₹ 55,565 crore for CGST and ₹ 57,744 crore for the SGST.
The revenues for the month of August 2021 are 30% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, the revenues from domestic transaction (including import of services) are 27% higher than the revenues from these sources during the same month last year. Even as compared to the August revenues in 2019-20 of ₹ 98,202 crore, this is a growth of 14%.
GST collection, after posting above Rs. 1 lakh crore mark for nine months in a row, dropped below Rs. 1 lakh crore in June 2021 due to the second wave of covid. With the easing out of COVID restrictions, GST collection for July and August 2021 have again crossed ₹1 lakh crore, which clearly indicates that the economy is recovering at a fast pace. Coupled with economic growth, anti-evasion activities, especially action against fake billers have also been contributing to the enhanced GST collections. The robust GST revenues are likely to continue in the coming months too.
The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of August 2021 as compared to August 2020.
State-wise growth of GST Revenues during August 2021
State
August-20
August-21
% growth
1
Jammu and Kashmir
326
392
20%
2
Himachal Pradesh
597
704
18%
3
Punjab
1,139
1,414
24%
4
Chandigarh
139
144
4%
5
Uttarakhand
1,006
1,089
8%
6
Haryana
4,373
5,618
28%
7
Delhi
2,880
3,605
25%
8
Rajasthan
2,582
3,049
18%
9
Uttar Pradesh
5,098
5,946
17%
10
Bihar
967
1,037
7%
11
Sikkim
147
219
49%
12
Arunachal Pradesh
35
53
52%
13
Nagaland
31
32
2%
14
Manipur
26
45
71%
15
Mizoram
12
16
31%
16
Tripura
43
56
30%
17
Meghalaya
108
119
10%
18
Assam
709
959
35%
19
West Bengal
3,053
3,678
20%
20
Jharkhand
1,498
2,166
45%
21
Odisha
2,348
3,317
41%
22
Chhattisgarh
1,994
2,391
20%
23
Madhya Pradesh
2,209
2,438
10%
24
Gujarat
6,030
7,556
25%
25
Daman and Diu
70
1
-99%
26
Dadra and Nagar Haveli
145
254
74%
27
Maharashtra
11,602
15,175
31%
29
Karnataka
5,502
7,429
35%
30
Goa
213
285
34%
31
Lakshadweep
0
1
220%
32
Kerala
1,229
1,612
31%
33
Tamil Nadu
5,243
7,060
35%
34
Puducherry
137
156
14%
35
Andaman and Nicobar Islands
13
20
58%
36
Telangana
2,793
3,526
26%
37
Andhra Pradesh
1,955
2,591
33%
38
Ladakh
5
14
213%
97
Other Territory
180
109
-40%
99
Center Jurisdiction
161
214
33%
Grand Total
66,598
84,490
27%
Does not include GST on import of goods

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ওগস্ত ২০২১দা খোমগৎখিবা জি.এস.তি. রিভেন্যু
ওগস্ততা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যুগী লুপা করোর ১,১২,০২০ খোমগৎখি
01 SEP 2021 1:18PM by PIB Imphal
ওগস্ত থাদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,১২,০২০ ওইখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২০,৫২২, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৬,৬০৫, আই.জি.এস.তি.না লুপা ৫৬,২৪৭ (গুদশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ২৬,৮৮৪ য়াওরগা) অমসুং সেসনা লুপা করোর ৮,৬৪৬ (গুদশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৬৪৬ য়াওরগা) ওইখি।
সরকারনা রিগ্যুলর সেতলমেন্ত ওইনা আই.জি.এস.তি.দগী লুপা করোর ২৩,০৪৩ সি.জি.এস.তি.দা অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ১৯,১৩৯ সেতল তৌখি। মসিগী মথক্তা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী মরক্তা ৫০:৫০গী রেসিয়োদা আই.জি.এস.তি. এদ-হোক সেতলমেন্ত ওইনা কেন্দ্রনা লুপা করোর ২৪,০০০সু সেতল তৌখি। ওগস্ত’ ২০২১গী থাদা রিগ্যুলর অমসুং এদ-হোক সেতলমেন্তশিংগী মতুংদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংগী অপুনবা রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৫৫,৫৬৫ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৫৭,৭৪৪ ওইখি।
ওগস্ত ২০২১গী থাগী ওইনা ফংলিবা রিভেন্যু অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাদা লাকখিবা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ৩০% হেন্না ৱাংখি। থা অসিগী মনুংদা, দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন তৌবদগী লাকপা রিভেন্যুশিং অসি (সর্ভিসেসকী ইমপোর্ত তৌবা য়াওরগা) হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী মনুংদা সোর্সশিং অসিদগী লাকখিবা রিভেন্যুশিংদগী ২৭% হেন্না ৱাংখি। ইং কুমজা ২০১৯-২০গী ওগস্ততা লুপা করোর ৯৮,২০২গী লাকখিবা রিভেন্যুশিংগা চাংদম্নবা মতমদসু মসি ১৪%গী গ্রোথ লৈখি।
থংন-থংননা থা মাপন লুপা করোর লাখ ১গী মথক্তা লৈরুরবা মতুংদা জি.এস.তি. কলেক্সন অসি কোবিদকী অনিশুবা ৱেবনা মরম ওইদুনা জুন ২০২১দা লুপা করোর লাখ ১গী মখাদা হন্থহনখি। কোবিদকী অথিংবশিং কোমথোক্লকপগা লোইননা, জুলাই অমসুং ওগস্ত ২০২১গী ওইনা খোমগৎখিবা জি.এস.তি. অসি অমুক হন্না লুপা করোর লাখ ১ হেনদুনা শেন্মীৎলোন অসি খোঙজেল য়াংনা রিকভর তৌরি হায়বা ময়েক শেংনা উৎখ্রে। শেন্মীৎলোন ফগৎলকপা, এন্তি-ইভেসনগী থবক-থৌরমশিংগা লোইননা শাশিন্নবা বিল্লরশিংগী মায়োক্তা এক্সন লৌখৎখিবা অসিনা জি.এস.তি. খোমগৎপা হেনগৎহনবদা শরুক তম্লি। অচৌবা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিং অসি লাক্কদৌরিবা থাশিংদসু অদুম মখা চত্থরবা য়ানা লৈ।
পীরিবা তেবল অসিনা ২০২১গী ওগস্ত থাদা রাজ্য অমমমদা খোমগৎখিবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা জি.এস.তি.গী মশিং অদু ২০২০গী ওগস্তকা চাংদম্নদুনা উৎলি।
২০২১গী ওগস্তকী মনুংদা জি.এস.তি. রিভেন্যুদা লাকখিবা রাজ্য-রাজ্যগী গ্রোথ
রাজ্য
ওগস্ত-২০
ওগস্ত-২১
% গ্রোথ
১
জম্মু কশ্মীর
৩২৬
৩৯২
২০%
২
হিমাচল প্রদেশ
৫৯৭
৭০৪
১৮%
৩
পঞ্জাব
১,১৩৯
১,৪১৪
২৪%
৪
চান্দিগর
১৩৯
১৪৪
৪%
৫
উত্তরাখন্দ
১,০০৬
১,০৮৯
৮%
৬
হরিয়ানা
৪,৩৭৩
৫,৬১৮
২৮%
৭
দিল্লী
২,৮৮০
৩,৬০৫
২৫%
৮
রাজস্থান
২,৫৮২
৩,০৪৯
১৮%
৯
উত্তর প্রদেশ
৫,০৯৮
৫,৯৪৬
১৭%
১০
বিহার
৯৬৭
১,০৩৭
৭%
১১
সিক্কিম
১৪৭
২১৯
৪৯%
১২
অরুনাচল প্রদেশ
৩৫
৫৩
৫২%
১৩
নাগালেন্দ
৩১
৩২
২%
১৪
মনিপুর
২৬
৪৫
৭১%
১৫
মিজোরাম
১২
১৬
৩১%
১৬
ত্রিপুরা
৪৩
৫৬
৩০%
১৭
মেঘালয়
১০৮
১১৯
১০%
১৮
অসাম
৭০৯
৯৫৯
৩৫%
১৯
নোংচুপ বেঙ্গল
৩,০৫৩
৩,৬৭৮
২০%
২০
ঝার্খন্দ
১,৪৯৮
২,১৬৬
৪৫%
২১
ওরিশা
২,৩৪৮
৩,৩১৭
৪১%
২২
ছত্তিসগর
১,৯৯৪
২,৩৯১
২০%
২৩
মধ্য প্রদেশ
২,২০৯
২,৪৩৮
১০%
২৪
গুজরাত
৬,০৩০
৭,৫৫৬
২৫%
২৫
দামন অমসুং দিয়ু
৭০
১
-৯৯%
২৬
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১৪৫
২৫৪
৭৪%
২৭
মহারাস্ত্র
১১,৬০২
১৫,১৭৫
৩১%
২৯
কর্নতকা
৫,৫০২
৭,৪২৯
৩৫%
৩০
গোৱা
২১৩
২৮৫
৩৪%
৩১
লক্ষদীপ
০
১
২২০%
৩২
কেরেলা
১,২২৯
১,৬১২
৩১%
৩৩
তামিল নাদু
৫,২৪৩
৭,০৬০
৩৫%
৩৪
পুদুচেরী
১৩৭
১৫৬
১৪%
৩৫
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
১৩
২০
৫৮%
৩৬
তেলঙ্গনা
২,৭৯৩
৩,৫২৬
২৬%
৩৭
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৯৫৫
২,৫৯১
৩৩%
৩৮
লদাক
৫
১৪
২১৩%
৯৭
অতৈ তেরিতোরী
১৮০
১০৯
-৪০%
৯৯
সেন্তর জুরিসদিক্সন
১৬১
২১৪
৩৩%
পুল্লপকী অপুনবা
৬৬,৫৯৮
৮৪,৪৯০
২৭%
গুদশিং পুশিল্লকপদা লৌবা জি.এস.তি. য়াওদে