Ministry of Health and Family Welfare
India achieves highest ever single day vaccination mark with the administration of more than 88.13 lakh vaccine doses in the last 24 hours
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage achieved 55 Cr milestone
Recovery Rate (97.51%) at its highest since March 2020
25,166 Daily New Cases reported in last 24 hours
India's Active Caseload (3,69,846) lowest in 146 days
Active cases constitute 1.15% of total cases; lowest ever since March 2020
Daily Positivity Rate (1.61%) less than 3% for last 22 days
17 AUG 2021 10:31AM by PIB Delhi
India has administered more than 88.13 lakh doses in last 24 hours under its Nationwide Vaccination drive. This is highest ever vaccination achieved in a single day since the start of our vaccination drive. Along with this, India’s COVID-19 vaccination coverage achieved 55 Cr milestone yesterday. Cumulatively,55,47,30,609 vaccine doses have been administered through 62,12,108 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
1,03,50,941
2nd Dose
81,20,754
FLWs
1st Dose
1,82,86,002
2nd Dose
1,22,44,940
Age Group 18-44 years
1st Dose
20,20,24,963
2nd Dose
1,61,02,484
Age Group 45-59 years
1st Dose
11,87,86,699
2nd Dose
4,64,06,915
Over 60 years
1st Dose
8,17,46,204
2nd Dose
4,06,60,707
Total
55,47,30,609
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination has commenced from 21st June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
India’s recovery rate stands at97.51%, this is highest since March 2020.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 3,14,48,754 people have already recovered from COVID-19 and36,830 patients have recovered in the last 24 hours.
India has reported its lowest daily new cases (25,166) in 154 days.
Less than 50,000 Daily New Cases have been reported since fifty-oneconsecutive days. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India’s Active Caseload at 3,69,846is lowest in 146 days. Active cases now constitute only1.15% of the country's total Positive Cases which is lowest since March 2020.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 15,63,985tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 49.66 crore (49,66,29,524) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.98%remains less than 3% for last 53 days now. The Daily Positivity rate also stands at 1.61%. Daily Positivity rate has remained below 3% forlast 22 days and below 5% for 71 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতনা ভেক্সিন দোজ লাখ ৮৮.১৩ হেন্না কাপতুনা ঙসি ফাওবদা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না ভেক্সিন কাপ্পা ঙম্বগী মার্ক অদু ফংখ্রে
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৫ লানখ্রে
২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা খ্বাইদগী ৱাংবা রিকোভরী রেত(৯৭.৫১%) ফংখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমদা অনৌবা কেস ২৫,১৬৬ লাকখি
নুমিৎ ১৪৬নিগী মনুংদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ(৩,৬৯,৮৪৬) খ্বাইদগী নেমখ্রে
এক্তিব কেস মশিং অপুনবা কেস মশিংগী ১.১৫% ওই; ২০২০গী মার্চ থাদগী হৌদুনা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং(১.৬১%) ৩%দগী তানা লাকখিবা নুমিৎ ২২নি শুরে
17 AUG 2021 10:31AM by PIB Imphal
ভারতনা মহাক্কী নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৮৮.১৩ হেন্না কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেক হৌরকপদগী মসিগী মশিং অসিনা ঙসি ফাওবদা নোংমদা কাপখিবা খ্বাইদগী য়াম্বা ভেক্সিন দোজ মশিংনি৷ মসিগা লোইননা, ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ ঙরাং কোতি ৫৫ য়ৌখ্রে৷ ঙসি অয়ুক ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ৬২,১২,১০৮দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ৫৫,৪৭,৩০,৬০৯ কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫০,৯৪১
অনিশুবা দোজ
৮১,২০,৭৫৪
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮২,৮৬,০০২
অনিশুবা দোজ
১,২২,৪৪,৯৪০
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২০,২০,২৪,৯৬৩
অনিশুবা দোজ
১,৬১,০২,৪৮৪
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১১,৮৭,৮৬,৬৯৯
অনিশুবা দোজ
৪,৬৪,০৬,৯১৫
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,১৭,৪৬,২০৪
অনিশুবা দোজ
৪,০৬,৬০,৭০৭
অপুনবা
৫৫,৪৭,৩০,৬০৯
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে৷ লৈবাক অসি শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷
ভারতী রিকোভরী রেত ৯৭.৫১% য়ৌখ্রে, ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংবা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি৷
লাইচৎ অসি শন্দোরকপা হৌরকখিবা মতম অদুদগী হৌদুনা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা নাহনখিবা মীওইশিং অদুগী মনুংদা, মীওই ৩,১৪,৪৮,৭৫৪দি কোবিদ-১৯দগী মাংজৌননা ফবা ঙমখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা পেসেন্ত ৩৬,৮৩০ লাইচৎ অসিদগী ফরকখ্রে৷
নুমিৎ ১৫৪নিগী মনুংদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইনা ভারত্তা নোংমদা অনৌবা কেস (২৫,১৬৬) লাকখি৷
নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা লাকখিবা নুমিৎ ৫১নি শুরে৷ মসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্নবা খুৎশম্নদুনা হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩,৬৯,৮৪৬ লৈরিবা অসি নুমিৎ ১৪৬নিগী মনুংদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি৷ হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.১৫% খক্তনি, মশিং অসি ২০২০গী মার্চ থাদগী হৌদুনা য়েংবা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ১৫,৬৩,৯৮৫ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা, ভারতনা অপুনবা তেস্ত কোতি ৪৯.৬৬ (৪৯,৬৬,২৯,৫২৪) হেন্না তৌখ্রে৷
অদুগা নাকল অমরোমদা লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎখিবা অসিদা, চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু ১.৯৮% ওইদুনা ৩%দগী তানা লৈখিবা নুমিৎ হৌজিক্তি নুমিৎ ৫৩নি শুরে৷ হৌজিক ফাওবদা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২২নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭১নি শুরে৷