Prime Minister's Office
PM greets wildlife lovers on International Tiger Day
29 JUL 2021 10:32AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted wildlife lovers, especially those who are passionate about tiger conservation on International Tiger Day.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"On #InternationalTigerDay, greetings to wildlife lovers, especially those who are passionate about tiger conservation. Home to over 70% of the tiger population globally, we reiterate our commitment to ensuring safe habitats for our tigers and nurturing tiger-friendly eco-systems.
India is home to 51 tiger reserves spread across 18 states. The last tiger census of 2018 showed a rise in the tiger population. India achieved the target of doubling of tiger population 4 years ahead of schedule of the St. Petersburg Declaration on tiger Conservation.
India’s strategy of tiger conservation attaches topmost importance to involving local communities. We are also inspired by our centuries old ethos of living in harmony with all flora and fauna with whom we share our great planet."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ইন্তর্নেস্নেল তাইগর দেদা লম্লককি শা-উচেক নুংশিজবশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
29 JUL 2021 10:32AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্তর্নেস্নেল তাইগর দেনা লাকপদা লম্লককি শা-উচেক নুংশিজবশিং মরু ওইনা কৈবু ঙাকশেনবা পামজবা মীওইশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
ত্বিৎ মথং-মথং তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খ্রে;
"#InternationalTigerDayনা লাকপদা লম্লককি শা-উচেক নুংশিজবশিং মরু ওইনা কৈবু ঙাকশেনবা পামজবা মীওইশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। মালেমগী ওইনা কৈগী মশীং চাদা ৭০ হেন্না লৈরিবা মফম ওইরিবা অসিদা ঐখোয়গী কৈশিংগী লৈফম অসি ঙাকশেন্নবা অমসুং তাইগর-ফ্রেন্দলী ইকো-সিস্তেমশিং থম্নবা অমুক হন্না ঐখোয়না ৱাশক্লসি।
ভারতকী রাজ্য ১৮দা তাইগর রিজর্ব ৫১ লৈ। ২০১৮গী ইকোন-কোনবা তাইগর সেন্সসনা কৈগী মশীং হেনগৎলে হায়না উৎখ্রে। সেন্ত পিতর্সবর্গ দিক্লেরেসন ওফ তাইগর কঞ্জর্বেসনগী লেপখিবা মতমদগী চহি ৪ মাংওইননা ভারতনা কৈগী মশীং অসি শরুক অনি হেনগৎহন্নবা থমখিবা পান্দম ফংবা ঙমখি।
ভারতকী কৈ য়োকখৎনবা লালোং অসিদা লোকেল কম্ম্যুনিতীশিং য়াওশিনবা হায়বা অসিনা খ্বাইদগী মরু ওইহল্লি। ঐখোয়গী অচৌবা গ্রহ অসিদা পুন্না লৈমিন্নরিবা ফ্লোরা অমসুং ফৌনা পুম্নমক্কা ইং-চিক্না লৈমিন্নরকপগী ঐখোয়গী চহি কয়া লীরবা চৎনবী অসিনসু ঐখোয়দা ইথিল পীখি।"