Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 1 lakh Daily New Cases for the 2nd successive day
India's Active Caseload further declines to less than 13 lakh after 57 days
Active Cases decrease by 72,287 in last 24 hours
Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 27th consecutive day
Recovery Rate increases to 94.55%
Daily Positivity Rate further dips to4.66%, continues the trend of less than 10% positivity for 16 continuous days
More than 27.7 lakh vaccine doses administered in last 24 hours
09 JUN 2021 11:52AM by PIB Delhi
India has reported 92,596 Daily New Cases in the last 24 hours.The country has recorded less than 1 lakh Daily New Cases for 2 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and States/UTs.
India has been witnessing a continuous fall in the active caseload.The country’s Active Caseload today stands at 12,31,415. The Caseload is below 20 lakhs for nine successive days.
A net decline of 72,287 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 4.23%of the country's total Positive Cases.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 27th consecutive day. 1,62,664 recoveries were registered in the last 24 hours.
70,068 more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the Daily New cases.
Out of the people infected since beginning of the pandemic 2,75,04,126 people have already recovered from COVID-19 &1,62,664 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 94.55%,which is showing an increasing trend.
A total of 19,85,967 tests were conducted in the last 24 hours in the country and cumulatively India has conducted over 37 crore (37,01,93,563) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 5.66% while the Daily Positivity rate standsat 4.66% today. It has remained less than 10% for 16consecutive days now.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 23.90 Cr today under the Nationwide Vaccination Drive. 27,76,096 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
A total of 23,90,58,360 vaccine doses have been administered through 33,44,533 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
99,96,113
2nd Dose
68,94,206
FLWs
1st Dose
1,63,86,094
2nd Dose
87,28,340
Age Group 18-44 years
1st Dose
3,18,51,951
2nd Dose
3,18,313
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,26,04,407
2nd Dose
1,15,39,053
Over 60 years
1st Dose
6,12,98,568
2nd Dose
1,94,41,315
Total
23,90,58,360

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
থংননা ২শুবা নুমিৎকী ওইনা ভারততা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখ্রে
নুমিৎ ৫৭নিগী মতুংদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখাতানা লাখ ১৩গী মখাদা তারকখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা এক্তিব কেস মশিং ৭২,২৮৭ তারকখি
থংননা ২৭শুবা নুমিৎকী ওইনা নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখ্রে
রিকোভরী রেত ৯৪.৫৫%দা হেনগৎখ্রে
নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং মখাতানা ৪.৬৬%দা হন্থখ্রে, লেপ্তনা ১৬শুবা নুমিৎকী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং ১০%গী মখাদা লৈখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ২৭.৭ হেন্না কাপখ্রে
09 JUN 2021 11:52AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারততা নোংমদা অনৌবা কেস ৯২,৫৯৬ লাকখি৷ হৌজিক্তি থংননা ২শুবা নুমিৎকী ওইনা লৈবাক অসিদা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখ্রে৷ লাইচৎ অসিদগী ফরক্লিবা অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি. সরকারশিংনা য়াম্না কন্না হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারততা এক্তিব কেসলোদ লেপ্পা লৈতনা তারক্লি৷ লৈবাক অসিগী এক্তিব কেস মশিং ঙসি ১২,৩১,৪১৫দা লৈখ্রে৷ থংননা মাপলশুবা নুমিৎকী ওইনা কেসলোদ লাখ ২০গী মখাদা লৈখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ৭২,২৮৭ তারকখি অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৪.২৩% খক্তনি৷
থংননা ২৭শুবা নুমিৎকী ওইনা ভারততা নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইচৎ অসিদগী মীওই ১,৬২,৬৬৪ ফরকপা ঙমখ্রে৷
নৌংমদা লাকপা অনৌবা কেসশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অহোনবা মীওই ৭০,০৬৮ লাইচৎ অসিদগী ফরকপা ঙমখ্রে৷
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপা মতমদগী নারক্লিবা মীওইশিংগী মনুংদা, মীওই ২,৭৫,০৪,১২৬তি লাইচৎ অসিদগী মপুং ফানা ফরকপা ঙমখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা পেসেন্ত ১,৬২,৬৬৪ লাইচৎ অসিদগী ফরকখি৷ মসিনা লাইচৎ অসিগী রিকোভরী রেত অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্তুনা ৯৪.৫৫% ওইরে৷
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৯,৮৫,৯৬৭ তৌখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিনা তেস্ত পুন্না কোতি ৩৭ হেন্না(৩৭,০১,৯৩,৫৬৩) তৌখ্রে৷
নাকল অমরোমদা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসিগা লোইননা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু লেপ্পা লৈতনা হন্থরকখ্রে৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি হৌজিক হৌজিক ৫.৬৬% ওই অদুগা ঙসিগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ৪.৬৬%নি৷ হৌজিক্তি থংননা ১৬শুবা নুমিৎকী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ১০%দগী হেন্না তানা লৈখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইদকী মখাদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি কোতি ২৩.৯০ হেনখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২৭,৭৬,০৯৬ কাপখি৷
ঙসি অয়ুক ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ৩৩,৪৪,৫৩৩গী খুৎথাংদা কাপখিবা ভেক্সিন দোজ অসি পুন্না ২৩,৯০,৫৮,৩৬০নি৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৯৯,৯৬,১১৩
অনিশুবা দোজ
৬৮,৯৪,২০৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৬৩,৮৬,০৯৪
অনিশুবা দোজ
৮৭,২৮,৩৪০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩,১৮,৫১,৯৫১
অনিশুবা দোজ
৩,১৮,৩১৩
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৭,২৬,০৪,৪০৭
অনিশুবা দোজ
১,১৫,৩৯,০৫৩
চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৬,১২,৯৮,৫৬৮
অনিশুবা দোজ
১,৯৪,৪১,৩১৫
অপুনবা
২৩,৯০,৫৮,৩৬০