Ministry of Chemicals and Fertilizers
Government take steps to ramp up availability of Amphotericin B - to fight Mucormycosis
12 MAY 2021 12:10PM by PIB Delhi
A sudden increase in demand has been observed in some states for Amphotericin B which is being actively prescribed by the physicians to patients suffering from Mucormycosis, a post COVID complication. The Government of India is therefore engaging with the manufacturers to ramp up production of the drug. The supply position is expected to improve with extra imports of this drug and increase in its production domestically.
After reviewing the stock position with the manufacturers/importers, and the demand pattern of Amphotericin B the Department of Pharma, has on 11th May, 2021 , allocated this drug amongst the States/UTs based on expected supply that will be available from May 10 to May 31, 2021. States have been requested to put in place a mechanism for equitable distribution of supplies amongst Government and Private hospitals and health care agencies. States have also been requested to publicise in the State the ‘Point of Contact’ for Private and Government hospitals to obtain the drug from this allocation. Further, States have been requested that judicious use may be made of the stock that has been already supplied as well as stock that has been allocated. The arrangements for supply will be monitored by National Pharmaceuticals Pricing Authority (NPPA).
The country is going through a severe wave of pandemic and it has affected various parts of the country. The Government of India is continuously working to augment the supply of essential covid medicines and making them available to the State Governments and UTs through an equitable and transparent manner.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
সরকারনা ম্যুকোর্মাইকোসিস থেংননবগীদমক্তা এম্ফোতেরিসিন-বি. ফংবগী চাং হেনগৎহন্ননবা থবক পায়খৎলগনি
12 MAY 2021 12:10PM by PIB Imphal
কোবিদকী মতুংদা নাবা লাইনা, ম্যুকোর্মাইকোসিসকী অনাবশিংদা দাক্তরশিংনা হৌজিক য়াম্না কন্না ইরিবা হিদাক, এম্ফোতেরিসিন-বি.গী অপাম্বা লৈবা খঙহেন হেনগৎলকপগী ফীভম অমা রাজ্য কয়াদা উবা ফংলে। মরম অদুনা, ভারত সরকারনা হিদাক শাবশিংগা পুন্দিনা হিদাক অসি পুথোকপা হেনগৎহন্নবা থবক কয়া অমা পায়খৎলি। মীরমদগী হিদাক অসিবু লৈশিনবগী থৌওংগা লোয়ননা লৈবাক অসিদা পুথোকচবগী চাংসু হেনগৎহন্দুনা হিদাক অসি ফংবগী চাং হেনগৎলগনি হায়বগী থাজবা লৈরি।
হিদাক পুথোকপশিং/ইম্পোর্তরশিংদা লৈরিবা হিদাক মশিং অমসুং হিদাক অসিগী অপাম্বা লৈবগী ফীভম য়েংশিল্লবা তুংদা, ফার্মা বিভাগনা মে ১০দগী ২০ ফাওবদা লৈগদবা হিদাক মশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোকপগী পথাপ অমা মে ১১, ২০২১দা শেমখ্রে। রাজ্যশিংনা হিদাক অসিবু সরকার অমসুং লন্নাইগী হোস্পিতালশিংগা লোয়ননা হেল্থ এজেন্সীশিংদা মান্নবা চাংদা য়েন্থোক্নবা থৌরাং অমা য়াত্তুনা থম্নবা খঙহনখ্রে। হিদাক য়েন্থোকপগী পথাপ অসিগী মতুং ইন্না রাজ্যশিংনা মখোয়গী সরকার অমসুং লন্নাইগী হোস্পিতালশিংনা হিদাক অসিগী লৌফম ওইগদবা ‘পোইন্ত ওফ কন্তেক্ত’ খঙহন্নবা হায়খ্রে। হান্ননা পীখ্রবা অমসুং পীরক্কদবা হিদাকশিংবু নীংথিজনা অমসুং কাংলোন নাইনা শিজিন্নহন্নবা রাজ্যশিংদা হায়খ্রে। হিদাক য়েন্থোকপগী থবকশিং অসি নেস্নেল ফার্মাস্যুতিকেল্স প্রাইসিং ওথোরিতী (এন.পি.পি.এ.)না য়েংশিনগনি।
লৈবাক অসিনা লাইচৎ অসিগী শাথীরবা মতৌ অমা থেংনবগা লোয়ননা মসিনা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা খুদোংচাদবা কয়া থোকহল্লি। ভারত সরকারনা কোবিদকী তঙাই ফদবা হিদাকশিং মরাং কাইনা ফংহন্নবা অমসুং মখোয়বু মান্নবা অমসুং নুং-পান ফাওনা উবা থৌওংগী খুত্থাংদা রাজ্য সরকার অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহন্নবা থৌওং কয়া লেপ্পা লৈতনা পাংথোক্লি।