Prime Minister's Office
PM Modi reviews public health response to Covid-19
PM reviews state-wise and district wise covid situation
PM directs help & guidance to the states about leading indicators to ramp up healthcare infrastructure
PM reviews availability of medicines
PM reviews India’s vaccine drive
Need to sensitise states that the speed of vaccination doesn’t come down: PM
06 MAY 2021 2:51PM by PIB Delhi
PM Modi today undertook a comprehensive review of the Covid-19 related situation in the country. He was given a detailed picture on the Covid outbreak in various states and districts. He was informed about the 12 states which have more than 1 lakh active cases. PM was also apprised about the districts with high disease burden.
PM was briefed about the ramping up of healthcare infrastructure by the states. PM directed that states should be given help & guidance about leading indicators to ramp up healthcare infrastructure.
The need to ensure quick & holistic containment measures were also discussed. PM noted that an advisory was sent to the states to identify districts of concern where Case positivity is 10% or more & Bed occupancy is more than 60% on either oxygen supported or ICU beds.
PM also reviewed the availability of medicines. He was briefed about the rapid augmenting of production of medicines including Remdesivir.
PM reviewed the progress on vaccination & the roadmap for scaling up production on vaccines in the next few months. He was informed that around 17.7 crore vaccines have been supplied to the states. PM also reviewed the state wise trends on vaccine wastage. PM was briefed that around 31% of eligible population over the age of 45 has been given atleast one dose. PM spoke about the need to sensitise states that the speed of vaccination doesn’t come down. Citizens should be facilitated for vaccination despite lockdowns and healthcare workers involved in vaccination must not be diverted for other duties.
Rajnath Singh, Amit Shah, Nirmala Sitharaman, Dr Harsh Vardhan, Piyush Goyal, Mansukh Mandaviya other ministers and top officials were present in the meeting.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা কোবিদ-১৯গী পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্সকী ফীভম য়েংশিনখ্রে
পি.এম.না রাজ্য-রাজ্যগী অমসুং জিলা-জিলাগী কোবিদকী ওইরিবা ফীভম য়েংশিনখ্রে
পি.এম.না হেল্থকিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্নবা মরু ওইবা ইন্দিকেতরশিংগী মতাংদা রাজ্যশিংদা মতেং পীনবা অমসুং লমজিং-লমতাক্নবা য়াথং পীখ্রে
পি.এম.না হীদাক-লাংথক ফংলিবরা য়েংশিনখ্রে
বেক্সিনেসনগী খোঙজেল অসি হন্থরক্তনবা রাজ্যশিং সেন্সিতাইজ তৌবা মথৌ তাই: পি.এম.
06 MAY 2021 2:51PM by PIB Imphal
পি.এম. মোদীনা ঙসি লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা ওইরক্লিবা ফীভম অসি কুপ্না য়েংশিনখ্রে। মঙোন্দা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং জিলাশিংদা কোবিদ শন্দোরকপা অসিগী মতাংদা মপুং ফাবা পাউদম অমা পীখ্রে। এক্তিব কেস লাখ ১ হেন্না লৈবা রাজ্য ১২গী মতাংদা মঙোন্দা পাউদমখ্রে। পি.এম.দা লাইনা অসিনা শীহনবগী মশিং ৱাংবা জিলাশিংগী মতাংদসু পাউদমখ্রে।
পি.এম.দা রাজ্যশিংনা হেল্থকিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা হোৎনরিবা অসিগী মতাংদসু পাউদমখি। পি.এম.না হেল্থকিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা মরু ওইবা ইন্দিকেতরশিংগীদমক রাজ্যশিংদা মতেং পীনবা অমসুং লমজিং-লমতাক্নবা য়াথং পীখ্রে।
খোঙজেল য়াংবা অমসুং হোলিস্তিক ওইবা কন্তেনমেন্তগী খোঙথাংশিং লৌখৎনবা থবক পাইখৎপা মথৌ তাবগী মতাংদসু খন্নখ্রে। কেস পোজিতিবিতী ১০% ওইবা নত্ত্রগা হেনবা অমসুং ওক্সিজেন য়াওবা নত্ত্রগা আই.সি.য়ু. বেদ চাদা ৬০দগী হেন্না শিজিন্নখ্রবা জিলাশিং খঙদোক্নবা রাজ্যশিংদা এদভাইজরী অমা থাখ্রে হায়না পি.এম.দা খঙহনখ্রে।
পি.এম.না হীদাক-লাংথকশিং ফংলিবা হায়নসু য়েংশিনখ্রে। রেমদেসিভির য়াওনা হীদাক-লাংথকশিং পুথোকপা অসি খোঙজেল য়াংনা হেনগৎহল্লি হায়না মঙোন্দা পাউদমখ্রে।
পি.এম.না বেক্সিনেসনগী চংশিল্লিবা থবক্কী ফীভম অমসুং মথংগী থা খরা অসিদা বেক্সিন পুথোকপা হেনগৎহন্নবা পাইখৎলিবা রোদমেপ য়েংশিনখ্রে। রাজ্যশিংদা বেক্সিন করোর ১৭.৭রোম সপ্লাই তৌখ্রে হায়না মঙোন্দা পাউদমখ্রে। পি.এম.না রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা বেক্সিন মাংহনবগী ওইরিবা মওং-মতৌশিং অসিসু য়েংশিনখ্রে। পি.এম.দা চহি ৪৫গী মথক্তা লৈবা ইলিজিবল ওইবা মীওইশিংগী চাদা ৩১রোমদা য়ামদ্রবদা দোজ অমদি কাপখ্রে হায়না পাউদমখ্রে। পি.এম.না বেক্সিনেসন তৌবগী খোঙজেল অসি হন্থহন্দনবা রাজ্যশিং সেন্সিতাইজ তৌবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখ্রে। লোকদাউনশিং লৈরবসু প্রজাশিংনা বেক্সিনেসন তৌবা ফংহনগদবনি অমসুং বেক্সিনেসনগী থবক তৌরিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিং অতৈ মথৌশিং পীরোইদবনি।
মীফম অদুদা রাজনাথ সিংহ, অমিৎ শাহ, নর্মলা সিতারমন, দা. হর্শ বর্ধন, পিয়ুশ গোয়ল, মনসুখ মনদাবিয়া, অতৈ মন্ত্রীশিং অমসুং মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং শরুক য়াখ্রে।