Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves strategic disinvestment and transfer of management control in IDBI Bank Limited
05 MAY 2021 4:02PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its in-principle approval for strategic disinvestment along with transfer of management control in IDBI Bank Ltd. The extent of respective shareholding to be divested by GoI and LIC shall be decided at the time of structuring of transaction in consultation with RBI.
Government of India (GoI) and LIC together own more than 94% of equity of IDBI Bank (GoI 45.48%, LIC 49.24%). LIC is currently the promoter of IDBI Bank with Management Control and GoI is the co-promoter.
LIC’s Board has passed a resolution to the effect that LIC may reduce its shareholding in IDBI Bank Ltd. through divesting its stake along with strategic stake sale envisaged by the Govt. with an intent to relinquish management control and by taking into consideration price, market outlook, statutory stipulation and interest of policy holders.
This decision of LICs Board is also consistent with the regulatory mandate to it to reduce its stake in the Bank.
It is expected that strategic buyer will infuse funds, new technology and best management practices for optimal development of business potential and growth of IDBI Bank Ltd. and shall generate more business without any dependence on LIC and Government assistance/funds. Resources through strategic disinvestment of Govt. equity from the transaction would be used to finance developmental programmes of the Government benefiting the citizens.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কেবিনেৎনা আই.দি.বি.আই. বেঙ্ক লিমিতেদতা স্ত্রেতজিক দিসিনভেস্তমেন্ত অমসুং মেনেজমেন্ত কন্ত্রোল শিন্নবগী থৌওংগী অয়াবা পীখ্রে
05 MAY 2021 4:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী কেবিনেৎ কম্মিত্তীনা আই.দি.বি.আই. বেঙ্ক লিমিতেদতা মেনেজমেন্ত কন্ত্রোল শিন্নবগা লোয়ননা স্ত্রেতজিক দিসিনভেস্তমেন্ত তৌবগী থৌওংগী অয়াবা পীখ্রে। জি.ও.আই. অমসুং এল.আই.সি.না লৌগদবা শেয়রহোলদিংদি আর.বি.আই.গা তান্নদুনা ত্রাঞ্জেক্সন শিন্দোকপগী মতমদা খঙনগনি।
ভারত সরকার (জি.ও.আই.) অমসুং এল.আই.সি. অনিনা পুল্লগা আই.দি.বি.আই. বেঙ্ককী অপুনবা ইক্বিতীগী ৯৪% হেনবগী মপু ওই (জি.ও.আই.গী ৪৫.৪৮%, এল.আই.সি.গী ৪৯.২৪%)। এল.আই.সি.না মেনেজমেন্ত কন্ত্রোল লৈদুনা হৌজিক-হৌজিক আই.দি.বি.আই. বেঙ্ককী প্রোমোতর অমসুং জি.ও.আই.না কো-প্রোমোতর ওইরি।
এল.আই.সি.গী বোর্দনা সরকারনা মেনেজমেন্ত কন্ত্রোল লৌজররোই হায়বগী মতৌগা লোয়ননা স্ত্রেতজিক স্তেক খরা য়োনবা অমসুং স্তেক্কী মমল, মার্কেৎ আউৎলুক, তঙাই ফদনা লৈগদবা হীরম অমসুং পোলিসী লৈবশিংগী অপাম্বশিং য়েংবগা লোয়ননা মখোয়গী স্তেক হন্থহনবগী খুত্থাংদা এল.আই.সি.না আই.দি.বি.আই. বেঙ্ক লিমিতেদতা লৈরিবা শেয়র্হোলদিং অসি হন্থবা য়াবগী ৱারেপ অমা লৌখ্রে। ।
এল.আই.সি. বোর্দকী ৱারেপ অসিসু বেঙ্কতা লৈরিবা স্তেক হন্থবগী তঙাই ফদবা কাংলোনগা মরী লৈনৈ।
স্ত্রেতজিক বাইয়রশিংনা আই.দি.বি.আই. বেঙ্ক লিমিতেদনা শাহৌ লৌনবা অমসুং কারবারগী মতিক নীংথিনা হেনগৎহন্নবগীদমক্তা ফন্দ, অনৌবা তেক্নোলোজী অমসুং খ্বাইদগী ফবা মেনেজমেন্ত তৌবগী মওং শিল্লক্কনি অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা এল.আই.সি. অমসুং সরকারগী তেংবাং/শেলগী মখা পোন্দনা কারবার চাউখৎলকপা ঙমগনি হায়বগী থাজবসু লৈ। সরকারগী ইক্বিতীশিংবু ত্রাঞ্জেক্সন অসিদা স্ত্রেতজিক দিসিনভেস্তমেন্ত তৌবগী খুত্থাংদগী লাক্কদবা রিসোর্সশিং অসি মীয়ামগী কান্নবা পীনবা সরকারগী ওইবা শেল-থুম চাউখৎপগী প্রোগ্রামশিংদা অমুক শিজিন্নগনি।