Prime Minister's Office
English rendering of PM speech at the India-Netherlands Virtual Summit
09 APR 2021 7:32PM by PIB Delhi
Excellency,
Greetings and thank you very much for sharing your thoughts.
Your party has achieved its fourth consecutive major victory under your leadership. I had immediately congratulated you on Twitter for the same, but today as we are meeting up virtually, I wish to take this opportunity to congratulate you once again and wish you all the best!
Excellency,
Our relations are based on shared values ​​like democracy and the rule of law. Our approach towards global challenges like climate change, terrorism, pandemics is also the same. Convergence is also emerging on our thoughts about new areas like Indo-Pacific resilient supply chains and Global Digital Governance. Today, we will give a new dimension to this bond with our Strategic Partnership on Water. The establishment of a fast track mechanism for promoting investment will also add new momentum to our strong economic cooperation. I am confident that in the post-Covid period many new opportunities will open up in which like-minded countries like ours can increase mutual cooperation.
Excellency,
The visit of Their Majesties to India in 2019 has given a boost to India-Netherlands relations. I believe that today our Virtual Summit will add further momentum to the relations.
Excellency,
Just as you mentioned about the Indian diaspora, it is true that a large number of people of Indian origin are living there in Europe, but I want to express my heartfelt gratitude to you for the care and concern that you have shown to the people of Indian origin in this corona period, in this pandemic. We will also get the opportunity to discuss various issues during the COP-26 as well as the India-EU summit with the European Union.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত-নেদরলেন্দ ভর্চুয়েল সম্মিততা পি.এম.না ঙাংখিবা ৱারোল
09 APR 2021 7:32PM by PIB Imphal
এক্সেলেন্সী,
নহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অদু ফোংদোকপিরকপগীদমক নহাকপু হায়নিংঙাই লৈতনা থাগৎপা ফোংদোকচরি৷
নহাক্কী লুচিং মখাদা নহাক্কী পার্তীনা থংন-থংননা মরিরক চাওনা মাই পাকপা ঙমখ্রে৷ মদুগী পাউ অদু হেক তাবগা ঐহাক্না নহাকপু ত্বিত্তরদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে অদুবু ঙসিদি ঐখোয় অনিমক ভর্চুয়েল্লী ওইনা উনরিবা অসিদা মাই পাকখিবা অদুগীদমক অমুক্কা হন্না নহাকপু থাগৎপা ফোংদোকচরি, তুংগী পুন্সিদা অফবতা ওইবিয়ু!
এক্সেলেন্সী,
ঐখোয়গী মরীশিং অসি রুল ওফ লো অমসুং দেমোক্রেসীগুম্বা সেয়র ভেল্যুশিং অসিগী মখা পোল্লি৷ ক্লাইমেত চেঞ্জ, তেরোরিজম, লাইনা-লাইচৎকুম্বা গ্লোবেল চেলেঞ্জশিং অসি থেংননবা ঐখোয়না চংশিল্লিবা খোঙথাংশিং অসিসু মান্নৈ৷ ইন্দো-পেসিফিক রিসাইলেন্ত সপ্লাই চেনশিং অমসুং গ্লোবেল দিজিতেল গভরনেন্সকুম্বা অনৌবা এরিয়াশিং অসিগী মতাংদা ঐখোয়গী লৈরিবা ৱাখল্লোনশিং অদুসু মান্নরক্লি৷ ঙসিদি, ইশিংদা ঐখোয়না স্ত্রেতিজিক পার্তনরশিপ শেমদুনা ঐখোয়না মসিগী বোন্দ অসিদা অনৌবা দাইমেন্সন অমা পীরগনি৷ ইনবেস্তমেন্ত হেন্না প্রমোত তৌনবগীদমক ফাস্ত ত্রেক মেকানিজম অমা শেমগৎলকপা অসিনা ঐখোয়গী মরক্তা লৈরিবা অকনবা ইকোনোমিক কোওপরসন অসিদা অনৌবা ইথিল অমগসু হাপ্লগনি৷ কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মতুংদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া অমা লাক্লগনি হায়বা অসি ঐগী থাজবনি, মসিনা ঐখোয়গুম্বা ৱাখল মান্নবা লৈবাকশিং অসিগী মুচুয়েল কোওপরেসন হেনগৎহল্লগনি৷
এক্সেলেন্সী,
২০১৯দা মখোয়গী মেজেস্তীশিং ভারততা লাক্লম্বা অসিনা ভারত-নেদরলেন্দ লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অসি হেন্না চেৎশিনহল্লে৷ ঙসি পাংথোক্লিবা ভর্চুয়েল সম্মিত অসিনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অসিদা মখাতানা মোমোন্তম পীরগনি হায়বা অসি ঐগী থাজবনি৷
এক্সেলেন্সী,
ইন্দিয়ন দাইস্পোরাগী মতাংদা নহাক্না পনখিবা অদুগুম্না ভারত মচা কয়া অমা মফম অদুদা য়ুরোপতা লৈরি হায়বা অসি অচুম্বনি অদুবু অসিগুম্বা কোরোনা লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুং অসিদা ভারত মচাশিং অসিবু নহাক্না চেকশিন্না ঙাকপি শেনবিদুনা থমবিরিবা অসিগীদমক নহাকপু ঐনা হায়নিংঙাই লৈতনা থাগৎপা পাম্মী৷ ঐখোয়না সি.ও.পি.-২৬ অমসুং ভারত-ই.য়ু. সম্মিত অসিদা য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়নগা তোঙান তোঙানবা ইসুশিং অসিগী মতাংদা খন্ন-নৈননবা খুদোংচাবা অদু ফংলগনি৷
দিসক্লেমর: মসি পি.এম.গী ৱারোল অদু মতিক চানা হন্দোক্লবনি৷ অশেংবা ৱারোল অদুদি হিন্দিদা ঙাংখি৷