ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ-ନେଦରଲ୍ୟାଣ୍ଡ ଭର୍ଚୁଆଲ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଭାଷଣ
09 APR 2021 7:32PM by PIB Bhubaneswar
ମହାମହିମ,
ଆପଣଙ୍କ ବିଚାର ଉପସ୍ଥାପନ କରିଥିବାରୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଓ ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ ।
ଆପଣଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ପରିଚାଳିତ ଦଳ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଚତୁର୍ଥଥର ପାଇଁ ଏକ ବୃହତ୍ ବିଜୟ ହାସଲ କରିବା ପରେ ମୁଁ ସେଥିପାଇଁ ତୁରନ୍ତ ଟୁଇଟର ଯୋଗେ ଆପଣଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜ୍ଞାପନ କରିଥିଲି । ଆଜି କିନ୍ତୁ ଦୁଇଜଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଭର୍ଚୁଆଲ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଛି । ଏହି ସୁଯୋଗରେ ମୁଁ ପୁନର୍ବାର ଆପଣଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇବା ସହିତ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜ୍ଞାପନ କରୁଛି ।
ମହାମହିମ,
ଗଣତନ୍ତ୍ର ଓ ଆଇନର ଶାସନ ଭଳି ସମଭାଗୀ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଉପରେ ଆମର ସମ୍ପର୍କ ଗଢି ଉଠିଛି । ଜଳବାୟୁ ପରିବର୍ତନ, ଆତଙ୍କବାଦ, ମହାମାରୀ ଭଳି ବୈଶ୍ୱିକ ଆହ୍ୱାନ ଆଦି ପ୍ରତି ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ମଧ୍ୟ ସମାନ । ଇଣ୍ଡୋ-ପ୍ୟାସିଫିକ ରେଜିଲେଣ୍ଟ ସପ୍ଲାଏଚେନ୍ ଓ ଗ୍ଲୋବାଲ ଡିଜିଟାଲ ଗଭର୍ଣ୍ଣାନ୍ସ ଭଳି ନୂଆ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ଆମର ବିଚାରରେ ମଧ୍ୟ ସମାନତା ରହିଛି । ଆଜି ଆମେ ଏହି ସୁସମ୍ପର୍କକୁ ନୂଆ ଦିଗ୍‌ଦର୍ଶନ ଦେବା । ଜଳ ଉପରେ ଆମର ରଣକୌଶଳାତ୍ମକ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ନୂଆ ଦିସା ପାଇବ। ସେହିଭଳି ଆର୍ଥିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆମର ଯେଉଁ ଦୃଢ ସହଯୋଗ ରହିଛି, ଫାଷ୍ଟଟ୍ରାକ ମେକାନିଜିମ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ତାହା ନୂଆ ବଳ ପାଇବ ଏବଂ ପୁଞ୍ଜିନିବେଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ମିଳିବ । ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଯେ, କୋଭିଡ ପରବର୍ତ୍ତୀ କାଳରେ ଅନେକ ନୂଆ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହେବ ଯେଉଁଠି ଆମ ଭଳି ସମଭାବପନ୍ନ ଦେଶ ପାରସ୍ପରିକ ସହଯୋଗକୁ ବଢାଇପାରିବେ ।
ମହାମହିମ,
୨୦୧୯ରେ ନେଦରଲ୍ୟାଣ୍ଡର ରାଜଦମ୍ପତିଙ୍କ ଭାରତଗସ୍ତ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ନୂଆ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇଛି । ମୋର ବିଶ୍ୱାସ, ଆଜିର ଭର୍ଚୁଆଲ ଶିଖର ବୈଠକ ଏହି ସମ୍ପର୍କକୁ ଅଧିକ ଦୃଢୀଭୂତ କରିବ ।
ମହାମହିମ,
ଆପଣ ଏଇ ଟିକେ ଆଗରୁ ପ୍ରବାସୀ ଭାରତୀୟ ସମ୍ପ୍ରଦାୟଙ୍କ କଥା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ । ଏହା ସତ ଯେ ୟୁରୋପରେ ବହୁସଂଖ୍ୟକ ଭାରତୀୟ ବଂଶୋଦ୍ଭବ ବାସ କରୁଛନ୍ତି । ତେବେ ଏହି କରୋନା ମହାମାରୀ କାଳରେ ଆପଣ ଭାରତୀୟ ମୂଳର ଲୋକଙ୍କ ଭଳ ମନ୍ଦ ବୁଝିବା ସହ ସେମାନଙ୍କର ଯେଉଁ ସେବା ଯତ୍ନ କରିଛନ୍ତି, ସେଥିପାଇଁ ମୁଁ ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରୁଛି । ଆଗାମୀ ଦିନରେ କୋପ୍‌-୨୬ ଏବଂ ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ୟୁନିୟନ ଶିଖର ବୈଠକରେ ଆମେ ଅନେକ ବିଷୟ ଆଲୋଚନା କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇବା ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM speech at the India-Netherlands Virtual Summit
09 APR 2021 7:32PM by PIB Delhi
Excellency,
Greetings and thank you very much for sharing your thoughts.
Your party has achieved its fourth consecutive major victory under your leadership. I had immediately congratulated you on Twitter for the same, but today as we are meeting up virtually, I wish to take this opportunity to congratulate you once again and wish you all the best!
Excellency,
Our relations are based on shared values ​​like democracy and the rule of law. Our approach towards global challenges like climate change, terrorism, pandemics is also the same. Convergence is also emerging on our thoughts about new areas like Indo-Pacific resilient supply chains and Global Digital Governance. Today, we will give a new dimension to this bond with our Strategic Partnership on Water. The establishment of a fast track mechanism for promoting investment will also add new momentum to our strong economic cooperation. I am confident that in the post-Covid period many new opportunities will open up in which like-minded countries like ours can increase mutual cooperation.
Excellency,
The visit of Their Majesties to India in 2019 has given a boost to India-Netherlands relations. I believe that today our Virtual Summit will add further momentum to the relations.
Excellency,
Just as you mentioned about the Indian diaspora, it is true that a large number of people of Indian origin are living there in Europe, but I want to express my heartfelt gratitude to you for the care and concern that you have shown to the people of Indian origin in this corona period, in this pandemic. We will also get the opportunity to discuss various issues during the COP-26 as well as the India-EU summit with the European Union.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.