Prime Minister's Office
PM releases Manuscript with commentaries by 21 scholars on shlokas of Srimad Bhagavadgita
09 MAR 2021 6:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi released a Manuscript with commentaries by 21 scholars on shlokas of Srimad Bhagavadgita. Jammu & Kashmir Lt. Governor Shri Manoj Sinha was also present on the occasion along with Dr Karan Singh, the Chairman Trustee of Dharmarth Trust, J&K..
Speaking on the occasion, the Prime Minister lauded the work done by Dr. Karan Singh on Indian philosophy. He added that his effort has revived the identity of Jammu and Kashmir, which has led the thought tradition of the entire India for centuries. He said thousands of scholars have dedicated their whole lives for in depth study of the Gita, which can be clearly seen in the analysis of different interpretations on every verse of a single scripture and the expression of so many mystics. He added that it is also a symbol of India's ideological freedom and tolerance, which motivates every person to have his own viewpoint.
The Prime Minister said Adi Shankaracharya, who united India, saw the Gita as a spiritual consciousness. Saints like Ramanujacharya had put forth the Gita as an expression of spiritual knowledge. For Swami Vivekananda, Gita has been a source of unwavering diligence and indomitable confidence. For Sri Aurobindo, the Gita was a true embodiment of knowledge and humanity. Gita was a beacon in Mahatma Gandhi's most difficult times. The Gita has been the inspiration of Netaji Subhash Chandra Bose's patriotism and valor. This is the Gita, which was explained by Bal Gangadhar Tilak and gave new strength to the freedom struggle.
The Prime Minister noted that our democracy gives us freedom of our thoughts, freedom of work, equal rights in every sphere of our life. This freedom comes from the democratic institutions that are the guardians of our constitution. Therefore, he said, whenever we talk of our rights, we should also remember our democratic duties.
The Prime Minister said that the Gita is a book for the whole world and every creature. It has been translated into many Indian and International languages, research is being carried out in many countries by many international scholars.
The Prime Minister said that it is in India’s culture to share its knowledge. He said that our knowledge in mathematics, textiles, metallurgy or ayurved are always treated as the humanities wealth. Today when, once again, India is building its potential to contribute to the progress of the whole world and serve humanity. He noted that India's contribution was seen by the world in recent times. This contribution will help the world at a much wider scale in the efforts of an AtmaNirbhar Bharat, he concluded.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা স্কোলর ২১না কম্মেন্তরী পীবগা লোয়নবা স্রিমদ ভগবদগীতাগী শ্লোকাশিংগী মেনুস্ক্রিপ ফোংখ্রে
09 MAR 2021 6:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্কোলর ২১না কম্মেন্তরী পীবগা লোয়নবা স্রিমদ ভগবদগীতাগী শ্লোকাশিংগী মেনুস্ক্রিপ ফোংখ্রে। জম্মু অমসুং কশ্মিরগী লেফতেনেন্ত রাজ্যপাল, শ্রী মনোজ সিনহাগা লোয়ননা জে. অমসুং কে.গী ধরমর্থ ত্রস্তকী চেয়রমেন ত্রস্তী, দাঃ করন সিংহসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা দাঃ করন সিংহনা ফিলোসোফীগী লমদা পাংথোকপা থবকশিংবু থাগৎখি। মহাক্কী হোৎনবশিং অসিনা চহি চা কয়াদগী ভারতকী ৱাখল্লোনগী চৎনবীবু লুচিংদুনা লাকখিবা জম্মু অমসুং কশ্মিরগী মশকপু অমুক হন্না তাক্লে হায়না মহাক্না মখা তাখি। স্ক্রিপচর অমগী ভর্স খুদিংবু তোঙানবা ৱাহন্থোক কয়া পীবা অমসুং তোঙানবা মিস্তিক্স কয়াগী ৱাহন্থোক পীবগী থৌওংশিং নীংথিজনা উবা ফংহন্দুনা গীতাবু মমুৎ তানা নৈনবদা স্কোলর লিশিং কয়ানা মপুন্সি কত্থোক্লি হায়না মহাক্না পনখি। মসিনা ভারতকী ৱাখল্লোন খনবা অমসুং ফোংদোকপদা নিং-তম্বা অমসুং লৌশিনবগী খুদম অমসু ওইদুনা মীওই খুদিংদা মশাগী ৱাখল্লোন লৈহন্নবা ইথিলসু পীরি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা, ভারতপু অমত্তা ওইনা পুনশিনখিবা অদি শঙ্কর্য়চার্য়না গীতাবু ধর্মগী ওইনা হীরমশিংদা ৱাখল তাহন্নবা পাম্বৈনি হায়না উখিবনি হায়খি। রামানুজাচার্য়গুম্বা সাধুশিংনা গীতাবু ধর্মগী ওইবা লৌশিংগী ৱাহন্থোক্নি হায়না ফোংদোকখি। স্বামি বিবেকানন্দগী ওইনদি, গীতানা লোইবা নাইররোইদ্রবা লৌশিং অমসুং য়েৎনবা লৈতনা ইশাদা থাজবগী হৌরকফম ওইখি। শ্রী ঔরোবিন্দো ঘোসকী ওইনদি, গীতা অসি লৌশিং অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী অশেংবা অপুনবা শক্তম ওইখি। গীতআনা মহাত্মা গান্ধীগী খ্বাইদগী লুবা মতমশিংদা মঙাল পীদুনা লমজিংবিখি। নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোস্পু গীতানা লৈবাক নিংবা অমসুং থৌনা ফবগী ইথিল পীখি। মসিবু গীতা হায়রিবনি হায়না ভারতকী নিং-তম লালহৌদা অনৌবা পাঙ্গল হাপখিবা বাল গঙ্গাধর তিলক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী গনতন্ত্রানা ঐখোয়গী পুন্সিগী তোঙান-তোঙানবা মতাংশিংদা ৱাখল খনবা, থবক শুবগী নিং-তম্বা অমসুং মান্নবা হক পীরিবনি হায়না পনখি। মসিগী নিং-তম্বা অসি ঐখোয়গী সংবিধানবু ঙাক-শেল্লিবা গনতন্ত্রাগী ইন্সতিত্যুসন অসিদগী লাকপনি। মরম অদুনা, ঐখোয়না ঐখোয়গী হক্কী মতাংদা ৱারী শাবা মতমদা, ঐখোয়গী গনতন্ত্রাগী ওইবা থৌদাংশিংসু নীংশিংগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা গীতা অসি মালেম অপুনবা অসিগী থৱাই-পানবা জিব খুদিংমক্কী লাইরিক্নি হায়খি। মসিবু ভারত অমসুং মালেমগী তোঙান-তোঙানবা লোল কয়াদা ৱাহন্থোক হন্দোক্লি, মালেমগী স্কোলর কয়ানা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদা মসিদা রিসর্চ তৌনরিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৌশিংবু মীপুম খুদিংদা লান্থোকপা হায়বসি ভারতকী চৎনবীদা য়াওই হায়খি। ঐখোয়না অঙ্ক, তেক্সতাইল, মেতাল্লর্জী নত্ত্রগা অয়ুর্বেদদা লৈরিবা লৌশিং অসি মীওই খুন্নাইগী লন্নি হায়না মতম পুম্বদা খন্দুনা লাক্লি হায়না মহাক্না হায়খি। ঙসিদি, ভারতনা মালেম পুম্বগী চাউখৎনবা অমসুং মীওইবা খুন্নাইবু তেংবাংবা ঙম্নবগীদমক্তা মশাগী মতিক-মগুনবু নৌহৌননা অমুক্কা শেমগৎ-শাগৎলি। ভারতকী তেংবাং অসি মালেম শিনবা থুংবনা ইকুই কুইখিদ্রিবা মতমশিংদা উবা ফংখ্রে। মসিগী তেংবাং অসিনা আত্মানির্ভর ভারত অমা ওইনবা হোৎনরিবা অসিদা মালেমদা অচৌবা থাক্তা তেংবাংগনি হায়রদুনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।
Releasing Manuscript with commentaries by 21 scholars on Shlokas of the sacred Gita. https://t.co/aS6XeKvWuc
— Narendra Modi (@narendramodi) March 9, 2021