Ministry of Home Affairs
MHA Guidelines for Surveillance, Containment and Caution
All activities permitted outside Containment Zones
States/ UTs mandated to continue to enforce Containment measures and SOPs on various activities and COVID-Appropriate behavior
27 JAN 2021 6:11PM by PIB Delhi
• Ministry of Home Affairs (MHA) issued an Order today with Guidelines for Surveillance, Containment and Caution, which will be effective from February 1, 2021 and to remain in force upto February 28, 2021.
• The main focus of the Guidelines is to consolidate the substantial gains that have been achieved against the spread of COVID-19 which is visible in the steady decline in number of active and new cases in the country over the last four months. It is, therefore, emphasised that to fully overcome the pandemic, there is need to maintain caution and to strictly follow the prescribed containment strategy focussed on surveillance, containment and strict observance of the guidelines/ SOPs issued by MHA and Ministry of Health & Family Welfare (MOHFW).
Surveillance and Containment
• Containment Zones, if required, shall be carefully demarcated by the district authorities at the micro level, taking into consideration guidelines prescribed by the Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) in this regard. Within the demarcated Containment Zones, containment measures, as prescribed by MoHFW shall be scrupulously followed.
• Local district, police and municipal authorities shall be responsible to ensure that the prescribed Containment measures are strictly followed and State/ UT Governments shall ensure the accountability of the officers concerned in this regard.
COVID-Appropriate behavior
• State/ UT Governments shall take all necssary measures to promote COVID-19 appropriate behaviour and ensure wearing of face masks, hand hygiene and social distancing.
• National Directives for COVID-19 Management shall continue to be followed throughout the country, so as to enforce COVID-19 appropriate behavior.
Strict adherence to the prescribed SOPs
• All activities have been permitted outside Containment Zones, except for the following, which will be subject to strict adherence of SOPs, as indicated below:
• Social/ religious/ sports/ entertainment/ educational/ cultural/ religious gatherings have already been permitted upto a maximum of 50% of the hall capacity, with a ceiling of 200 persons in closed spaces; and keeping of the size of the ground/ space in view, in open spaces. Now such gatherings will be allowed subject to SOP of the State/ UT concerned.
• Cinema halls and theatres have already been permitted upto 50% of seating capacity. Now they will be permitted to operate at higher seating capacity, for which a revised SOP will be issued by Ministry of Information & Broadcasting in consultation with MHA.
• Swimming pools have already been permitted for use of sports persons. Now swimming pools will be permitted for use of all, for which a revised SOP will be issued by Ministry of Youth Affairs & Sports (MoYA&S) in consultation with MHA.
• Business to Business (B2B) exhibition halls have already been permitted. Now all types of exhibition halls will be permitted, for which a revised SOP will be issued by the Department of Commerce in consultation with MHA.
• For further opening up of international air travel of passengers, Ministry of Civil Aviation (MOCA) may take a decision in consultation with Ministry of Home Affairs (MHA) based on the assessment of the situation.
• SOPs, as updated from time to time, have been prescribed for various activities. These include: movement by passenger trains; air travel; metro trains; schools; higher educational institutions; hotels and restaurants; shopping malls, multiplexes and entertainment parks; yoga centres and gymnasiums, etc. These SOPs shall be strictly enforced by the authorities concerned, who shall be responsible for their strict observance.
Local restrictions
• There shall be no restriction on inter-State and intra-State movement of persons and goods including those for cross land-border trade under Treaties with neighbouring countries. No separate permission/ approval/ e-permit will be required for such movements.
Protection of vulnerable persons
• Persons above 65 years of age, persons with co-morbidities, pregnant women, and children below the age of 10 years are advised to take necessary precautions.
Use of Aarogya Setu
• The use of Aarogya Setu mobile App will continue to be encouraged.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সর্ভিলেন্স, কন্তেনমেন্ত অমসুং চেকশিন থৌরাংগীদমক এম.ঐচ.এ. গাইদলাইনশিং
কন্তামেন্ত জোনশিংগী মপানদা থবক থৌরম পুম্নমক পাংথোকপা য়াহনখ্রে
তোঙান তোঙানবা এক্তিবিতীশিংদা কন্তেনমেন্ত মীজরশিং অমসুং এস.ও.পি.শিং য়াম্না চেকশিন্না চৎন্নবা অমসুং কোবিদ- কা চান্নবা শাজৎশিং তৌহন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা খঙহনখ্রে
27 JAN 2021 6:11PM by PIB Imphal
• হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না(এম.ঐচ.এ.) ঙসি সর্ভিলেন্স, কন্তেনমেন্ত অমসুং চেকশিন থৌরাংশিংগীদমক গাইদলাইনশিং য়াওবা ওদর অমা পুথোকখ্রে অমসুং মসি ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১দগী ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২৮ ফাওবা চৎনরগনি৷
• হৌখিবা থা মরি অসিদা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেস মশিং তপ্না তপ্না তারকপা ঙমখ্রবা সবস্তেন্সিয়েল গেনশিং অদু পুনশিনবা অসিনা গাইদলাইনশিং অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা পান্দম ওইরি৷ মরম অদুনা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মপুং ফানা লান্থেংনবা ঙম্নবা এম.ঐচ.এ. অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.) ফোংলিবা গাইদলাইনশিং/এস.ও.পি.শিং অসি য়াম্না চেকশিন্না ইনবা তঙাই ফদে৷
সর্ভিলেন্স অমসুং কন্তেনমেন্ত
• হায়রিবা হিরম অসিদা তঙাই ফদ্রবদি কন্তেনমেন্ত জোনশিং হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.) অসিনা ফোংলিবা গাইদলাইনশিং অসি ইন্দুনা দিস্ত্রিক ওথোরিতীশিংনা মাইক্রো লেভেলদা তোখায়না চেকশিন্না খায়দোক্তুনা থমগদবনি৷ দিমার্কেসন কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী মনুংদা এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না ফোংলিবা কন্তেনমেন্ত মিজরশিং অদু চেকশিন্না ইগদবনি৷
• হায়রিবা কন্তেনমেন্ত মিজরশিং অসি চেকশিন্না চৎনহনবদা লোকেল দিস্ত্রিক, পুলিস অমসুং মুনিসিপাল ওথোরিতীশিং অসিনা থৌদাং লৌরগনি অমসুং হায়রিবা হিরম অসিদা রাজ্য/য়ু.তি.শিং অসিনা ওফিসরশিং অসিগী একাউন্তেবিলিতী অদু লৈহল্লগনি৷
কোবিদকা চান্নবা শাজৎশিং
• কোবিদ-১৯গী চান্নবা শাজৎশিং চৎনবা অমসুং ফেস মাক্স শিজিন্ননবা, হেন্দ হাইজিন অমসুং সোসিয়েল দিস্তেন্সিং ঙাক্নবা তঙাই ফদবা খোংথাংশিং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিং অসিনা লৌখৎলগনি৷
• কোবিদ-১৯ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র অসি তৌন্নবা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগীদমক নেস্নেল দাইরেক্তিবশিং মখাতানা ইল্লগনি৷
এস.ও.পি.শিং অসিদা য়াওরিবা চৎনা পথাপশিং
• মখাগী অসিদা নত্তনা কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী মপান্দা লৈরিবা মফমশিংদা পাংথোক্লিবা থবক থৌরম পুম্নমক অখন্নবা অথিংবা খরা অসিগা লোইননা পাংথোকপা য়াহল্লে:
• অফুনবা হোলশিং অমসুং অহাংবা মফমশিংদা মীওই ২০০ য়ৌনা তিন্দুনা চাদা ৫০ ফমদুনা সোসিয়েল/রিলিজিয়র্স/স্পোর্তস/ এন্তরতেনমেন্ত/এদজুকেস্নেল/কল্চরেল/রিলিজিয়র্য় গেদরিং পাংথোকপা য়ারে৷ হৌজিক্তি অসিগুম্বা মী পুনবগী থৌরমশিং অসি মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি.গী এস.ও.পি. ইন্দুনা পাংথোকপা য়ারগনি৷
• সিনেমা হোলশিং অমসুং থ্রেতরশিং সিতিং কেপাসিগী অদুগী চাদা ৫০ ফমহন্দুনা কাপ্পা য়াবগী অয়াবা মাংজৌননা পীখ্রে৷ হৌজিক্তি মখোয়শিং অসি সিতিং কেপাসিতী হেন্না লৈহন্দুনা কাপ্পা য়াহল্লগনি অমসুং মসিগীদমক এম.ঐচ.এ.গা তান্নরগা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না শেমদোক্লবা এস.ও.পি. অমা ফোংলগনি৷
• স্পোর্ত শান্নবা মীওইশিং অসিগীদমক স্বিমিং পুলশিং শিজিন্নবা মাংজৌননা যাহনখ্রে৷ হৌজিক্তি স্বিমিং পুলশিং অসি ময়াম পুম্নমক্না শিজিন্নবা য়াহল্লগনি অমসুং মসিগীদমক এম.ঐচ.এ.গা তান্নরগা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না শেমদোক্লবা এস.ও.পি.অমা ফোংলগনি৷
• ব্যুজিনেস তু ব্যুজিনেস(বি২বি) এগজিবিসন হোলশিং মাংজৌননা হাংদোকপা য়াহনখ্রে৷ হৌজিক্তি এগজিবিসন হোল মখল পুম্নমক হাংদোকপা য়াহল্লগনি অমসুং মসিগীদমক এম.ঐচ.এ.গা তান্নরগা কম্মর্স মন্ত্রালয়না শেমদোক্লবা এস.ও.পি. অমা ফোংলগনি৷
• পেসেঞ্জরশিং অসিগী ইন্তরনেস্নেল এয়র ত্রাভেল হাংদোক্ননবগীদমক ফিভম অসিগী মতুং ইন্না হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়(এম.ঐচ.এ.)গা তান্নরবা মতুংদা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়(এম.ও.সি.এ.)না ৱারেপ অমা লৌরগনি৷
• তোঙান তোঙানবা থবকশিং অসিগীদমক মতম মতমগী মতুং ইন্না এস.ও.পি.শিং ফোংলগনি৷ হায়রিবশিং অসিগী মতুং চল্লিবশিং অদুদি: পেসেঞ্জর ত্রেনশিং শিজিন্নদুনা চত্থোক চশিন তৌবা; মেত্রো ত্রেনশিং; স্কুলশিং; হাইয়র এদজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং; হোতেলশিং অমসুং রেস্তুরেন্তশিং; শোপ্পিং মোলশিং, মল্তিপ্লেক্সশিং অমসুং এন্তর্তেনমেন্ত পার্কশিং; য়োগ সেন্তরশিং অমসুং জিমনাসিয়মশিং অসিনচিংবনি৷ হায়রিবা এস.ও.পি.শিং অসি মসিবু য়েংশিল্লিবা মরী লৈনবা ওথোরিতীশিং অসিনা চেকশিন্না চৎনহনগদবনি৷
লোকেল রেস্ত্রিক্সনশিং
• য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংগা লৈনরিবা ত্রেতিশিংগী মখাদা ক্রোস লেন্দ-বোর্দর ত্রেদ য়াওনা করবার তৌরিবা মীওইশিং অমসুং পোৎ-চৈশিং য়াওনা ইন্তর-স্তেত অমসুং ইন্ত্রা-স্তেত চত্থোক-চশিন তৌবদা অথিংবা অমতা লৈররোই৷ অসিগুম্বা চত্থোক-চশিন তৌবা অসিগীদমক তোখায়বা পর্মিসন/এপ্রুভেল/ই-পর্মিত দরকার লৈররোই৷
কা হেন্না শোকপা য়াবা মীওইশিংগীদমক ঙাকপী শেনবিবা
• কা হেন্না শোকহল্লকপা য়ানা লৈরিবা মীওইশিং হায়বদি চহী ৬৫ হেল্লবা মীওইশিং, কো-মোর্বিদিতীশিং লৈরিবা মীওইশিং, মীরোনবী নুপীশিং অমসুং চহী ১০গী মখাদা লৈরিবা অঙাংশিং তঙাই ফদবা মরম অমসুং হকশেলগী ওইবা মরম নত্তনা য়ুম-য়ুমদা মপান থোক্তনা লৈনবা খঙহনখ্রে৷
আরোগ্য সেতু শিজিন্নবা
• আরোগ্য সেতু মোবাইল এপ্লিকেসন শিজিন্নবা অসি লেপ্পা লৈতনা মখাতানা পুক্নিং থৌগৎকদবনি৷