Ministry of Health and Family Welfare
India records lowest New Cases after 8 months; 9,102 found positive in the last 24 hours
Active Cases now 1.66% of Cumulative Positive Cases
Daily Fatalities drop to 117 after more than 8 months
Number of vaccinated healthcare workers crosses 20 lakhs
26 JAN 2021 11:18AM by PIB Delhi
India has crossed a crucial milestone in its fight against the global pandemic. The daily new cases have touched a new low today.
9,102 daily new cases were added to the national tally in the last 24 hours after 237 days. The daily new cases were 9,304 on 4th June, 2020.
With a sustained, pro-active and calibrated strategy of the Centre based on ‘whole of government’ and ‘whole of society’ approach, the daily new cases have seen a consistent decline. This has ensured a steady fall in daily fatalities too. The country has recorded less than 120 (117) fatalities in the last 24 hours after more than 8 months (8 months 9 days).
India’s active caseload has fallen to 1,77,266 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further compressed to 1.66% of the cumulative caseload.
A net decline of 6,916 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
Active cases per million population is lowest in the world (128). Germany, Russia, Brazil, Italy, UK and USA have much higher cases per million population.
India’s Cases per million population is also amongst the lowest in the world (7,736).
As on 26th January, 2021, till 8 AM, 20,23,809 beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 4,08,305 people were vaccinated across 7,764 sessions.
36,378 sessions have been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,369
2
Andhra Pradesh
1,56,120
3
Arunachal Pradesh
7,307
4
Assam
19,837
5
Bihar
88,450
6
Chandigarh
1,928
7
Chhattisgarh
40,025
8
Dadra & Nagar Haveli
345
9
Daman & Diu
320
10
Delhi
33,219
11
Goa
1,796
12
Gujarat
91,927
13
Haryana
1,05,419
14
Himachal Pradesh
13,544
15
Jammu & Kashmir
16,173
16
Jharkhand
18,413
17
Karnataka
2,31,172
18
Kerala
71,973
19
Ladakh
670
20
Lakshadweep
676
21
Madhya Pradesh
67,083
22
Maharashtra
1,36,901
23
Manipur
2,485
24
Meghalaya
2,748
25
Mizoram
4,852
26
Nagaland
3,675
27
Odisha
1,77,090
28
Puducherry
1,813
29
Punjab
39,418
30
Rajasthan
1,61,116
31
Sikkim
1,047
32
Tamil Nadu
69,027
33
Telangana
1,30,390
34
Tripura
19,698
35
Uttar Pradesh
1,23,761
36
Uttarakhand
14,546
37
West Bengal
1,22,851
38
Miscellaneous
43,625
Total
20,23,809
The total recovered cases are 1.03 cr (1,03,45,985) today which translates to a Recovery Rate of 96.90%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 1,01,68,719.
15,901 cases have recovered in the last 24 hours.
83.68% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 9 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,606 recoveries. Maharashtra follows with 3,080 new recoveries. Karnataka recorded another 1,036 daily recoveries.
81.76% of the new cases are concentrated in 8 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 3,361 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 1,842 new cases while Tamil Nadu reported 540 new cases yesterday.
Five States/UTs account for 63.25% of the 117 case fatalities reported in the past 24 hours.
Maharashtra reported 30 deaths. Kerala and Chhattisgarh follow with 17 and 13 new deaths, respectively.
India’s deaths per million population (111) are amongst the lowest in the world.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা থা ৮গী মতুংদা অনৌবা কেসশিং খ্বায়দগী নেম্বগী রেকোর্দ লৈরি; হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা পোজিতিব ৯,১০২ ফংলি
পোজিতিব কেস্তা হেনগৎলক্লিবা এক্তিব কেস অসি হৌজিক ১.৬৬% ওইরি
থা ৮ হেনবগী মতুংদা নুংতিগী শিবা ১১৭ তারক্লি
হকশেলগী চেকশিন-থৌরাংদা থবক তৌরিবশিং তিকা থাবা মশীং লাখ ২০ লানখ্রে
26 JAN 2021 11:18AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা মালেমগী ওইবা লায়চৎ অসি থেংনবদা য়াম্না লুবা থাক অমা লানখ্রে। নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস ঙসি নৌনা য়াম্না নেম্না লৈরে।
নুমিৎ ২৩৭কী মতুংদা লৈবাক্কী ওইবা অপুনবা মশীংদা নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস ৯,১০২ পুং ২৪ অসিদা লাক্লি। ২০২০গী জুনগী ৪ ফাওবদা নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস ৯.৩০৪ ওইরি।
সেন্তরগী ‘সরকার পুম্বা’ অমসুং ‘সমাজ পুম্বা’ হায়বা অসিদা লেঙদবা, মাংজৌননা অমসুং য়াম্না হৈ-শিংবা লালোংনা, নুংতিগা লাকপা অনৌবা কেসশিং অসি তপ্না হাইথরক্লি। মসিনা নুমিৎ খুদিংগী অশিবগী চাং অসিশু হায়থরক্লি। লৈবাক অসিদা পুং ২৪গী মনুংদা থা ৮ হেন্না অশিবা ১২০ (১১৭) মখাদা লৈরি।
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ ঙসি ১,৭৭,২৬৬ দা হন্থখ্রে। অপুনবা পোজিতিব কেস্তগী এক্তিব কেসকী শরুক অসি মখা তানা ১.৬৬% লৈরি।
পুং ২৪গী মনুংদা অপুনবা কেসতগী কেস ৬,৯১৬ হাইথরকপগী রেকোর্দ লৈরি।
মালেমগী ওইনা মীশিং মিল্লিয়নদা এক্তিব কেস খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি (১২৮)। জর্মানি, রুসিয়া, ব্রাজিল, ইতলি, য়ু.কে. অমসুং য়ু.এস.এ.শিংদা মীশিং মিল্লিয়নদা এক্তিব কেস য়াম্না ৱাংনা লৈরি।
ইন্দিয়াগী মীশিং মিল্লিয়নদা এক্তিব কেস মালেমদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি (৭,৭৩৬)।
২০২১গী জানুৱারীগী ২৬কী অয়ুক্কী পুং ৮ ফাওবদা বেনেফিসিরী ২০,২৩,৮০৯ অসি মালেম শিনবা থুংনা চৎথবা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন অসিদা বেক্সিনেসন ফংখি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা সেসন ৭,৭৬৪দা মীওই ৪,০৮,৩০৫ বেক্সিন কাপখি।
হৌজিকফাওবদা সেসন ৩৬,৩৭৮ পাংথোকখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২,৩৬৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৫৬,১২০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৭,৩০৭
৪
অসাম
১৯,৮৩৭
৫
বিহার
৮৮,৪৫০
৬
চান্দিগর
১,৯২৮
৭
ছত্তিসগর
৪০,০২৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৩৪৫
৯
দামন অমসুং দিয়ু
৩২০
১০
দিল্লী
৩৩,২১৯
১১
গোৱা
১,৭৯৬
১২
গুজরাত
৯১,৯২৭
১৩
হরিয়ানা
১,০৫,৪১৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১৩,৫৪৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১৬,১৭৩
১৬
ঝার্খন্দ
১৮,৪১৩
১৭
কর্নাতকা
২,৩১,১৭২
১৮
কেরেলা
৭১,৯৭৩
১৯
লদাখ
৬৭০
২০
লক্ষদীপ
৬৭৬
২১
মধ্য প্রদেশ
৬৭,০৮৩
২২
মহারাস্ত্র
১,৩৬,৯০১
২৩
মনিপুর
২,৪৮৫
২৪
মেঘালয়
২,৭৪৮
২৫
মিজোরাম
৪,৮৫২
২৬
নাগালেন্দ
৩,৬৭৫
২৭
ওরিশা
১,৭৭,০৯০
২৮
পুদুচেরী
১,৮১৩
২৯
পঞ্জাব
৩৯,৪১৮
৩০
রাজস্থান
১,৬১,১১৬
৩১
সিক্কিম
১,০৪৭
৩২
তামিল নাদু
৬৯,০২৭
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৩০,৩৯০
৩৪
ত্রিপুরা
১৯,৬৯৮
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১,২৩,৭৬১
৩৬
উত্তরাখন্দ
১৪,৫৪৬
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১,২২,৮৫১
৩৮
অতোপ্পশিং
৪৩,৬২৫
অপুনবা
২০,২৩,৮০৯
ঙসিফাওবদা অপুনবা অনাবা ফখিবা কেস করোর ১.০৩ (১,০৩,৪৫,৯৮৫) মসিনা অনাবা ফখিবগী চাং ৯৬.৯০% ওইরি। অনাবা ফখিবা অমসুং ওক্তিব কেস অনিগী খেন্নবা অসি অসুম চৎথদুনা হৌজিক ১,০১,৬৮,৭১৯দা লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ফখিবগী কেস ১৫,৯০১ ওইরি।
অনৌবা অনাবা ফখিবগী কেস অসি ৮৩.৬৮% অমা স্তেত/য়ু.তি. ৯দগী উবা ফংলি।
কেরলাদা নোংমগী নুমিৎতা অনাবা ফগৎলকপা ৫,৬০৬ ওইদুনা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ৩,০৮০ ওইদুনা মতুং ইল্লি। কর্নাতকানা অতোপ্পা নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফবা ১,০৩৬কী রেকোর্দ লৈরি।
অনৌবা কেস অসি ৮১.৭৬% অমা স্তেত/য়ু.তি. ৮দগী উবা ফংলি।
পুং ২৪গী মনুংদা কেরলাদা নোংমগী নুমিৎতা অনৌবা কেস ৩,৩৬১ ওইদুনা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ১,৮৪২ ওইরি অমসুং মরক অসিদা তামিল নাদুনা অনৌবা কেস ঙরাং ফাওবদা ৫৪০গী পাউদম লৈরি।
পুং ২৪গী মনুংদা অশিবগী ১১৭ কেস অসি ৬৩.২৫% অমা স্তেত/য়ু.তি. ৫ দগী উবা ফংলি।
মহারাস্ত্রানা ৩০ শিবগী রিপোর্ত লৈরি। কেরলা অমসুং ছত্তিসগরনা নৌনা শিবা ১৭ অমসুং ১৩ মথংশিৎনা লৈরি।
ইন্দিয়ানা মালেমগী ওইনা মীশীং মিল্লিয়ন্দা (১১১) ওইদুনা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।