Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 1.84 Lakhs
Nearly 16 lakh healthcare workers vaccinated till 8 am today
1 million vaccine doses administered in India in just 6 days
24 JAN 2021 11:08AM by PIB Delhi
In a testament to the successful TEST-TRACK-TREAT-TEST-TECHNOLOGY strategy, India continues on its steady trajectory of reporting a sustained downfall in the daily new cases and consequential decline in the active cases.
India’s active cases today stand at 1,84,408. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 1.73%.
With 15,948 recovered cases in the last 24 hours, a net decline of 1,254 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
Five States viz. Kerala, Maharashtra, Karnataka, Uttar Pradesh and West Bengal account for 75% of the total active cases in the country.
The figure below shows the change in the number of active cases for top 10 States/UTs in the last month.
As on 24th January, 2021, till 8 AM, nearly 16 lakh (15,82,201) beneficiaries have received the COVID19 vaccination.
In the last 24 hours, close to 2 lakhs (1,91,609) people were vaccinated across 3,512 sessions. 27,920 sessions have been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
1,998
2
Andhra Pradesh
1,47,030
3
Arunachal Pradesh
6,511
4
Assam
13,881
5
Bihar
76,125
6
Chandigarh
1,502
7
Chhattisgarh
28,732
8
Dadra & Nagar Haveli
345
9
Daman & Diu
283
10
Delhi
25,811
11
Goa
1,561
12
Gujarat
78,466
13
Haryana
71,297
14
Himachal Pradesh
13,544
15
Jammu & Kashmir
11,647
16
Jharkhand
14,806
17
Karnataka
1,88,971
18
Kerala
53,529
19
Ladakh
558
20
Lakshadweep
633
21
Madhya Pradesh
38,278
22
Maharashtra
99,885
23
Manipur
2,319
24
Meghalaya
2,236
25
Mizoram
3,979
26
Nagaland
3,443
27
Odisha
1,52,371
28
Puducherry
1,478
29
Punjab
30,319
30
Rajasthan
67,270
31
Sikkim
960
32
Tamil Nadu
59,226
33
Telangana
1,10,031
34
Tripura
14,252
35
Uttar Pradesh
1,23,761
36
Uttarakhand
10,514
37
West Bengal
84,505
38
Miscellaneous
40,144
Total
15,82,201
India took only 6 days to roll out 1 million vaccine doses. This count is higher for countries like USA and the UK. The UK took 18 days whereas USA took 10 days to reach the 1 million mark.
The total recovered cases stand at 10,316,786 which translates to a Recovery Rate of 96.83% which is continuously expanding.
84.30% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,283 recoveries. Maharashtra follows with 3,694 new recoveries.
14,849 new COVID19 cases recorded in the last 24 hours.
80.67% of the new cases are concentrated in six States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 6,960 in the last 24 hours. Maharashtra has recorded 2,697 new cases while Karnataka registered 902 new cases yesterday.
Seven States/UTs account for 79.35% of the 155 case fatalities reported in the past 24 hours.
Maharashtra reported 56 deaths. Kerala and Delhi follow with 23 and 10 new deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখা তানা লাখ ১.৮৪দা হন্থখ্রে
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা হেল্থকিয়র ৱার্কর লাখ ১৬কী ময়াদা বেক্সিন কাপখ্রে
নুমিৎ ৬নি খক্তদা ভারত্তা বেক্সিন মিলিয়ন ১ কাপখ্রে
24 JAN 2021 11:08AM by PIB Imphal
তেস্ত-ত্রেক-ত্রীৎ-তেস্ত-তেক্নোলোজীগী লালোং অসি মাই পাক্নবা পাঙথোকখিবগী খুদম অমা ওইনা ভারতনা নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কেসশিংদা চাউনা হন্থরকপা অমসুং এক্তিব কেসশিংদা শিংথানিংঙাই ওইনা হন্থবগী রিপোর্ত তৌরকপগী ত্রেজেক্তরীদা লেপ্পা লৈতনা চংশিল্লি।
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসশিং ১,৮৪,৪০৮ শুখ্রে। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী শরুক অসি মখা তানা ১.৭৩%দা হন্থখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা ফগৎখিবা কেস ১৫,৯৪৮গা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদা পুন্না কেস ১,২৫৪ হন্থবগী রেকোর্দ তৌরকখ্রে।
কেরেলা মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, উত্তর প্রদেশ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল রাজ্য মঙা অসিনা লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ৭৫% ওইখি।
মখাদা পীরিবা ফিগর অসিনা হৌখিবা থাদা রাজ্য/য়ু.তি. ১০গী এক্তিব কেসশিংগী মশিংদা অহোংবা লাকপা অদু উৎখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসনগী এক্সর্সাইসকী মখাদা জনুৱারী ২৮, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা বেনিফিসরী লাখ ১৬ (১৫,৮২,২০১)দা বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ৩,৫১২দা মীওই লাখ ২ (১,৯১,৬০৯) বেক্সিন কাপখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেসন ২৭,৯২০ পাঙথোকখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
তিকা থাখ্রবা বেনিফিসরীশিং
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
১,৯৯৮
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৪৭,০৩০
অরুনাচল প্রদেশ
৬,৫১১
অসাম
১৩,৮৮১
বিহার
৭৬,১২৫
চান্দিগর
১,৫০২
ছত্তিসগর
২৮,৭৩২
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৩৪৫
দামন অমসুং দীয়ু
২৮৩
১০
দিল্লী
২৫,৮১১
১১
গোৱা
১,৫৬১
১২
গুজরাত
৭৮,৪৬৬
১৩
হরিয়ানা
৭১,২৯৭
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১৩,৫৪৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১১,৬৪৭
১৬
ঝার্খন্দ
১৪,৮০৬
১৭
কর্নাতকা
১,৮৮,৯৭১
১৮
কেরেলা
৫৩,৫২৯
১৯
লদাখ
৫৫৮
২০
লক্ষদীপ
৬৩৩
২১
মধ্য প্রদেশ
৩৮,২৭৮
২২
মহারাস্ত্র
৯৯,৮৮৫
২৩
মনিপুর
২,৩১৯
২৪
মেঘালয়
২,২৩৬
২৫
মিজোরাম
৩,৯৭৯
২৬
নাগালেন্দ
৩,৪৪৩
২৭
ওরিশা
১,৫২,৩৭১
২৮
পুদুচেরী
১,৪৭৮
২৯
পঞ্জাব
৩০,৩১৯
৩০
রাজস্থান
৬৭,২৭০
৩১
সিক্কিম
৯৬০
৩২
তামিল নাদু
৫৯,২২৬
৩৩
তেলঙ্গনা
১,১০,০৩১
৩৪
ত্রিপুরা
১৪,২৫২
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১,২৩,৭৬১
৩৬
উত্তরাখন্দ
১০,৫১৪
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮৪,৫০৫
৩৮
অরোপ্পশিং
৪০,১৪৪
অপুনবা
১৫,৮২,২০১
ভারতনা বেক্সিন দোজ মিলিয়ন ১গী রোল-আউৎতা নুমিৎ ৬নি খক্তা চংখি। মিলিয়ন ১ য়ৌবদা য়ু.এস.এ. অমসুং য়ু.কে.গুম্বা লৈবাকশিংদগী হেন্না ৱাংলি। য়ু.কে.না নুমিৎ ১৮নি চংখি অমরোমদা য়ু.এস.এস.না নুমিৎ ১০ চংখি।
অপুনবা নাবা ফগৎলকপগী মশিং অসি ১০,৩১৬,৭৮৬ ওইরদুনা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬.৮৩% ওইরদুনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
অনৌবা ফগৎলকপগী কেসশিংগী মরক্তা ৮৪.৩০%না রাজয়/য়ু.তি. ১০দগী ওইরি।
কেরেলানা ফগৎলকপা মশিং ৫,২৮৩গা লোইননা নোমদা খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপা মশিংগী রিপোর্ত তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কোবিদ ১৯ কেস ১৪,৮৪৯ রেকোর্দ তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮০.৬৭%না রাজ্য অমসুং য়ুতি তরুক্তগী ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস মশিং ৬,৯৬০ ওইরদুনা খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখি। ঙরাং ফাওবদা মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ২,৬৯৭ রেকোর্দ তৌখি অদুগা কর্নাতকনা অনৌবা কেস ৯০২ রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা শিখিবা মশিং ১৫৫কী মনুংদা রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতগী ৭৯.৩৫% রিপোর্ত তৌখি।
মহারাস্ত্রদা ৫৬ শিখিবগী রিপোর্ত তৌখি। কেরেলা অমসুং দিল্লীনা মথংশিৎনা ২৩ অমসুং ১০ রিপোর্ত তৌখি।WhatsApp Image 2021-01-24 at 10.00.58 AM.jpeg