Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC to sign two MOUs with Ministry of Tribal Affairs tomorrow aimed at creating local employment, strengthen Khadi artisans and the tribal population
18 JAN 2021 9:37AM by PIB Delhi
The Khadi and Village Industries Commission (KVIC) and the Ministry of Tribal Affairs will tomorrow ie Tuesday (January 19th) sign two MoUs. While one MOU is regarding the purchase of Khadi fabric for tribal students, the other MOU is on partnering of Tribal Affairs Ministry with KVIC as an implementing agency for Prime Minister Employment Generation Program (PMEGP).
The MoUs will be signed in the presence of Hon’ble Minister of MSME, Shri Nitin Gadkari and Hon’ble Minister of Tribal Affairs, Shri Arjun Munda.They are aligned with Hon’ble Prime Minister’s call for “Aatmanirbhar Bharat” as they aim at creating local employment by strengthening the Khadi artisans and a large chunk of tribal population across the country.
As part of the first MoU, the Ministry of Tribal Affairs will procure over 6 lakh meters of Khadi fabric worth Rs 14.77 crore in 2020-21, for the students in Eklavya Residential Schools being run by the ministry. As the government increases the number of Eklavya Schools every year; the quantum of purchase of Khadi fabric shall also increase proportionally.
Under the second MoU, National Scheduled Tribe Finance Development Corporation (NSTFDC), an agency of the Tribal Affairs Ministry responsible for economic development of tribals in India, will be roped in as a partner to implement PMEGP Scheme. NSTFDC provides concessional loan schemes for funding entrepreneurial ventures of aspiring scheduled tribes in all sectors of economy.The MoU will thus benefit the tribals by engaging them in various production activities and creating self-employment opportunities. The alliance of NSTFDC and KVIC will increase the coverage of PMEGP Scheme among the STs.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
লোকেল মীয়ামদা থবক পীনবা, খাদি আর্তিসেনশিং অমসুং ত্রাইবেল মীয়ামদা ইনোৎ হাপ্নবা হয়েং কে.ভি.আই.সি.না ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গা এম.ও.য়ু. অনি খুয়েক পীনরগনি
18 JAN 2021 9:37AM by PIB Imphal
খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.) অমসুং ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না হয়েং লৈবাকপোকপা নুমিৎ (জানুৱারী ১৯)দা এম.ও.য়ু. অনি খুয়েক পীনরগনি। মসিগী মনুংদা এম.ও.য়ু. অমনা ত্রাইবেল মহৈরোইশিংগী খাদিগী ফীরোল লৈবনি অদুগা অতোপ্পা এম.ও.য়ু. অমনা প্রাইম মিনিস্তর ইম্প্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.)গী ইম্প্লিমেন্তিং এজেন্সী অমা ওইনা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না কে.ভি.আই.সি.গা পার্তনর ওইবনি।
এম.ও.য়ু.শিং অসি এম.এস.এম.ই.গী ইকাই খুম্নরবা মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরী অমসুং ত্রাইবেল এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রী আর্জুন মুন্দা য়াওনা খুয়েক পীনগনি। মখোয়না খাদি আর্তিসেনশিং অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা মশিং য়াম্লবা ত্রাইবেল মীয়ামদা ইনোৎ হাপতুনা মফম অদুগী মীয়ামদা থবক পীবগী পান্দমদা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী “আত্মানির্ভর ভারত”কী খোলাওগী তুং ইল্লি।অহানবা এম.ও.য়ু.গী শরুক ওইনা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ২০২০-২১দা মন্ত্রালয় অসিনা চল্লাইবা একলব্যা রেসিদেন্সিএল স্কুলশিংগী মহৈরোইশিংগীদমক্তা লুপা করোর ১৪.৭৭গী খাদিগী ফীগী মিতর লাখ ৬ হেন্না লৈশিল্লগনি। সরকারনা চহি খুদিংগী একলব্যা স্কুলশিংগী মশিং হেনগৎলকপা অসিদা খাদিগী ফী লৈবগী চাং অসিসু চান্নবা মওংদা হেনগৎলগনি।
অনিশুবা এম.ও.য়ু.গী মখাদা ভারত্তা লৈরিবা ত্রাইবেলশিংগী শেন্মীৎলোন চাউখৎহন্নবা থৌদাং পুরিবা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী এজেন্সী অমা ওইরিবা নেস্নেল সেদ্যুল্দ ত্রাইব ফাইনান্স দেবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (এন.এস.তি.এফ.দি.সি.)না পি.এম.ই.জি.পি. স্কীম ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা পার্তনর ওইরগনি। এন.এস.তি.এফ.দি.সি.না শেন্মীৎলোনগী সেক্তর পুম্নমক্তা হৌগৎলক্লিবা সেদ্যুল্দ ত্রাইবশিংগী ওন্তপ্রিনোরগী ভেঞ্চরশিংগী শেন্থং পীনবা কনসেস্নেল লোন স্কীমশিং ফংহল্লি। এম.ও.য়ু. অসিনা ত্রাইবেলশিং তোঙান তোঙানবা প্রদক্সনগী থবক-থৌরমশিং তৌহনদুনা অমসুং মশানা মশা থবক পীজনবা খুদোংচাবশিং ফংহনদুনা কান্নবা পীরগনি। এন.এস.তি.এফ.দি.সি. অমসুং কে.ভি.আই.সি.গী এলাইয়েন্স অসিনা এস.তি.শিংদা পি.এম.ই.জি.পি. স্কীমনা কোনশিনবগী চাং হেনগৎহল্লগনি।