Prime Minister's Office
PM to launch Ayushman Bharat PM-JAY SEHAT to extend coverage to all residents of J&K on 26 December
24 DEC 2020 6:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch Ayushman Bharat PM-JAY SEHAT to extend coverage to all the residents of the Union Territory of Jammu & Kashmir on 26th December 2020 at 12 noon via video conferencing. The scheme will ensure Universal Health Coverage and focus on providing financial risk protection and ensuring quality and affordable essential health services to all individuals and communities. Union Home Minister and Lieutenant Governor of J&K will also be present on the occasion.
The Scheme provides free of cost insurance cover to all the residents of the UT of J&K. It provides financial cover upto Rs 5 lakh per family on a floater basis to all residents of the UT of J&K. It provides for operational extension of PM-JAY to 15 lakh (approx) additional families. The scheme will operate on insurance mode in convergence with PM-JAY. The benefits of the scheme will be portable across the country. The hospitals empanelled under PM-JAY scheme shall provide services under this scheme as well.
Achieving Universal Health Coverage
Universal Health Coverage (UHC) includes the full spectrum of essential, quality health services, from health promotion to prevention, treatment, rehabilitation, and palliative care and enables everyone to access the services, protecting people from the financial consequences of paying for health services out of their own pockets and reducing the risk that people will be pushed to poverty. The Ayushman Bharat program, with its two pillars – Health and Wellness Centres and Pradhan Mantri Jan Arogya Yojna – is envisaged to achieve UHC.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর ২৬তা জে. অমসুং কে.দা খুন্দারিবা পুম্নমক কোনশিন্নবা আয়ুশমান ভারত পি.এম.-জয় সেহৎ লোঞ্চ তৌরগনি
24 DEC 2020 6:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২৬কী নুংমিৎ য়ুংবা পুং ১২ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা য়ুনিয়ন তেরিতোরী জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা খুন্দারিবা পুম্নমক কোনশিন্নবা আয়ুশমান ভারত পি.এম.-জয় সেহৎ লোঞ্চ তৌরগনি। স্কীম অসিনা মীপুম খুদিংমক অমসুং খুন্নাইশিংদা য়ুনিভর্সেল হেল্থ কভরেজ ফংহনগনি অমসুং শেলগী অৱাৎপনা থোকহনবা খুদোংথিবদগী ঙাকশেল পীবদা অমসুং ক্বালিতি লৈবা অমদি শেল চংদবা তঙাই ফদবা হেল্থ সর্ভিসশিং ফংহনবদা মীৎয়েং থমগনি। থৌরম অসিদা গৃহ মন্ত্রী অমসুং জে. অমসুং কে.গী লেফতিনেন্ত গভর্নরসু শরুক য়াগনি।
স্কীম অসিনা য়ু.তি. ওফ জে. এন্দ কে.দা খুন্দারিবা পুম্নমক লেম্না ইন্সুরেন্সকী কভর ফংহল্লি। মসিনা য়ু.তি. ওফ জে. এন্দ কে.দা খুন্দারিবা পুম্নমক্তা ফ্লোতর বেসিস অমদা ইমুং অমদা লুপা লাখ ৫ ফাওবগী ফাইনান্সিএল কভর ফংহল্লি। মসিনা অহেনবা ইমুং লাখ ১৫ (চাউরাকপা)দা পি.এম.-জয়না কোনশিনবা চল্লাইবা ফংহল্লি। স্কীম অসি পি.এম-জয়গা পুন্না ইন্সুরেন্স মোদতা চল্লাইগনি। স্কীম অসিগী কান্নবশিং লৈবাক অসি শিনবা থুংবদা ফংবা য়াহনগনি। পি.এম.-জয় স্কীমগী মখাদা য়াওখিবা হোস্পিতালশিংনা স্কীম অসিগী মখাদা সর্ভিসশিং ফংহনগনি।
য়ুনিভর্সেল হেল্থ কভরেজ ফংনবা হোৎনবা
য়ুনিভর্সেল হেল্থ কভরেজ (য়ু.ঐচ.সি)দা হকচাং ফহনবদগী ঙাকথোকপা, লায়েংবা, রিহেবিলিতেসন অমসুং পেলিএতিব কিয়র অমসুং মসিনা মীপুম খুদিংদা সর্ভিসশিং ফংহনবা, মীয়ামদা মখোয় মশাগী ফুরিৎখাওদগী হেল্থ সর্ভিসশিংগী শেল থিবনা থোকহনবা শেলগী অৱাবশিংদগী ঙাকথোকপা অমসুং মীয়ামবু য়াম্না লাইরবা ওইহন্নবা খুদোংথিবা অদু হন্থহনবা অসিগুম্বা মখল কয়াগী তঙাই ফদবা, ক্বালিতী লৈবা হেল্থ সর্ভিসশিং য়াওরি। আয়ুশমান ভারত প্রোগ্রামনা মাগী য়ুম্বী অনিগা লোইননা – হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিং অমসুং প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা –য়ু.ঐচ.সি. ফংনবা আশা তৌখি।