Ministry of Health and Family Welfare
At less than 3% of Total Cases, India’s Active Caseload of 2.89 lakh continues to retreat
26 States/UTs have less than 10,000 Active Cases
23 States/UTs have better Tests per Million than National average
16 States/UTs have weekly Positivity Rate less than National Average
23 DEC 2020 10:45AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 2,89,240 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.86%.
Following the national trend, 26 States/UTs have less than 10,000 active cases.
The daily recoveries exceeding the daily new cases have ensured a total net reduction of the Active Caseload. While 23,950 persons were found positive in the past 24 hours, India has registered 26,895 new recoveries during the same period. A net decline of 3,278 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
India’s total cumulative tests are nearing 16.5 Cr (16,42,68,721). Keeping in line with its commitment to conduct more than one million tests every day, 10,98,164 samples were tested in the last 24 hours. The testing capacity of the country has grown to 15 lakh tests per day.
India’s testing infrastructure has seen a significant boost with 2,276 labs across the country.
An average of more than 10 lakh tests conducted daily has ensured that the cumulative positivity rate is sustained at low levels and is presently following a downward trajectory.
India’s tests per million population (TPM) are 1,19,035. 23 States/UTs have better tests per million than the national average.
16 States/UTs have weekly positivity rate less than the national average.
15 States/UTs have cumulative positivity rate less than the national average.
With the expansion of testing infrastructure, States/UTs that have positivity rate more than the national average are also registering a decline in their positivity rate.
Total Recoveries stand at 9,663,382. The Recovery Rate has also increased to 95.69%.
75.87% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,057 newly recovered cases. 4,122 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 2,270 in West Bengal.
77.34% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,049. It is followed by Maharashtra with 3,106 new cases.
333 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 75.38% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (75). West Bengal and Kerala follow with 38 and 27 daily deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অপুনবা কেসকী ৩%দগী তানা লৈদুনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লাখ ২.৮৯ অসি মখা তানা হন্থরকখি
রাজ্য/য়ু.তি. ২৬কী এক্তিব কেসশিং ১০,০০০দগী তানা লৈখি
রাজ্য/য়ু.তি. ২৩গী তেস্ত পর মিলিয়ন অসি লৈবাক্কী চাংচৎতগী তাখি
রাজ্য/য়ু.তি. ১৬কী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী চাংচৎতগী তাখি
23 DEC 2020 10:45AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসশিং হন্থরকপগী হৌজিক ওইরিবা মওং অসি মখা চত্থরি। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ২,৮৯,২৪০ ওইখি। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী শরুক অসি ২.৮৬তা হন্থখ্রে।
লৈবাক্কী ওইরিবা মওং অসি মতুং ইল্লদুনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৬কী এক্তিব কেসশিং ১০,০০০দগী তানা লৈখি।
নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী নুংতিগী ফগৎলকপশিংনা হেল্লিবা অসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ হন্থহনবা ঙমখি। অমরোমদা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২৩,৯৫০ পোজিতিব ওইবা থেংনখি, হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা ভারতনা নৌনা ফগৎখিবা ২৬,৮৯৫ রেজিস্তর তৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেস্তা কেস ৩,২৭৮ হন্থবগী রেকোর্দ তৌখি।
ভারত্তা তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা মশিং অসি করোর ১৬.৫ (১৬,৪২,৬৮,৭২১)গী ময়া ওইরক্লি। নুমিৎ খদিংগী মিলিয়ন অমদগী হেন্না এস্ত তৌনবা মখোয়না হোৎনখিবা অসিগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১০,৯৮,১৬৪ তেস্ত তৌখি। লৈবাক অসিগী নোংমদা তৌবা তেস্তকী চাং অসি লাখ ১৫দা হেনগৎখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা লেব ২,২৭৬ লৈবগা লোইননা ভারতকী তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি শীংথানিংঙাই ওইনা হেনগৎখ্রে।
নুংতিগী চাংচৎ ওইনা তেস্ত লাখ ১০দগী হেন্না তৌখিবনা অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি অনেম্বা থাক্তা থম্বা ঙমহনখী অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ত্রেজেক্তরী অসি হায়থরক্লি।
ভারতকী তেস্ত পর মিলিয়ন পোপুলেসন (তি.পি.এম.) অসি ১,১৯,০৩৫ ওইখি। রাজ্য/য়ু.তি. ২৩গী তেস্ত পর মিলিয়ন অসি লৈবাক্কী চাংচৎতগী তাখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৬কী চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী চাংচৎতগী তাখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৫গী অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী চাংচৎতগী তাখি।
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউথোরকপগা লোইননা, লৈবাক্কী চাংচৎতগী পোজিতিব ওইবগী চাং হেনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা মখোয়গী পোজিতিব ওইবগী চাংদা হন্থরকপগী রেজিস্তরসু তৌরক্লি।
পুন্না ফগৎখিবশিং অসি ৯,৬৬৩,৩৮২। নাবা ফগৎখিবগী চাংসু ৯৫.৬৯%দা হেনগৎখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৫.৮৭%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,০৫৭গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৪,১২২ ফগৎখি মতুংদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ২,২৭০ ফগৎখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৭.৩৪%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
অনৌবা কেস ৬,০৪৯গা লোইননা কেরেলান নুংতিগী থেংনবা কেসশিং মখা তানা খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌখি। মসিগী মতুংদা অনৌবা কেস ৩,১০৬কা লোইননা মহারাস্ত্রনা লৈখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৩৩৩ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌবা শীখিবশিংগী ৭৫.৩৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী য়াম্না শীখি (৭৫)। মতুংদা নুংতিগী শীবা মথং শিৎনা ৩৮ অমসুং ২৭কা লোইননা ৱেস্ত বেঙ্গল অমদি কেরেলা লৈখি।