HtmlSanitizer+SanitizeResult
Prime Minister's Office
List of MoUs/Agreements signed during the India-Bangladesh Virtual Summit
17 DEC 2020 3:23PM by PIB Delhi
S.No MoU/Agreement Exchanged on Indian side Exchanged on Bangladesh side
1.
Framework of Understanding on Cooperation in the Hydrocarbon Sector High Commissioner of India to Bangladesh Additional Secretary (Development), Energy and Mineral Resources Division
2.
MoU regarding Indian Grant Assistance for Implementation of High Impact Community Development Projects through Local Bodies and other Public Sector Institutions High Commissioner of India to Bangladesh Secretary, Economic Relations Division
3.
Protocol on Transboundary Elephant Conservation High Commissioner of India to Bangladesh Secretary, Ministry of Environment, Forest and Climate Change
4.
MoU for Supply of Equipment & Improvement of Garbage/Solid Waste Disposal Ground at Lamchori Area for Barishal City Corporation High Commissioner of India to Bangladesh a. Secretary, Economic Relations Division
b. Mayor, Barishal City Corporation
5.
MoU on Cooperation in the field of Agriculture High Commissioner of India to Bangladesh Executive Chairman, Bangladesh Agricultural Research Council
6.
MoU between Father of the Nation Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Memorial Museum, Dhaka, Bangladesh and the National Museum, New Delhi, India High Commissioner of India to Bangladesh Curator, Father of the Nation Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Memorial Museum, Dhaka
7.
Terms of Reference of India-Bangladesh CEO’s Forum Commerce Secretary, Ministry of Commerce and Industry Secretary, Ministry of Commerce

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়া-বঙ্গলাদেশ ভর্চ্যুএল সম্মিৎতা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু.শিং/এগ্রীমেন্তশিংগী লিস্ত
17 DEC 2020 3:23PM by PIB Imphal
সিরিএল নম্বর
এম.ও.য়ু,/এগ্রীমেন্ত
ভারতরোমগী এক্সচেঞ্জ
বঙ্গলাদেশরোমগী এক্সচেঞ্জ
১.
হাইদ্রোকার্বোন সেক্তরদা পুন্না চৎমিন্নবগী ফ্রেমৱার্ক ওফ অন্দরস্তেন্দিং
হাই কম্মিস্নর ওফ ইন্দিয়া তু বঙ্গলাদেশ
ইনর্জী অমসুং মিনরেল রিসোর্সেস দিবিজনগী এদিস্নেল সেক্রেতরী (দেবেলপমেন্ত)
২.
লোকেল বোদীশিং অমসুং পব্লিক সেক্তর ইন্সতিত্যুসনশিংগী খুত্থাংদা হাই ইম্পেক্ত কম্ম্যুনিতী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং ইমপ্লিমেন্তেসন তৌনবা ইন্দিয়ন গ্রান্ত এসিস্তেন্সকা মরী লৈনবা এম.ও.য়ু.
হাই কম্মিস্নর ওফ ইন্দিয়া তু বঙ্গলাদেশ
ইকোনোমিক্স রিলেসন্স দিবিজনগী সেক্রেতরী
৩.
ত্রান্সবাউন্দরী ইলিফেন্ত কঞ্জর্বেসনগী প্রোতোকোল
হাই কম্মিস্নর ওফ ইন্দিয়া তু বঙ্গলাদেশ
ইনবাইরন্মেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী
৪.
ইক্বিপমেন্ত সপ্লাই তৌনবা অমসুং বারিশাল সিতী কোর্পোরেসনগী লমচোরী এরিয়াদা লৈবা গার্বেজ/সোলিদ ৱেস্ত দিস্পোজল গ্রাউন্দ ফগৎহন্নবা এম.ও.য়ু.
হাই কম্মিস্নর ওফ ইন্দিয়া তু বঙ্গলাদেশ
ইকোনোমিক্স রিলেসন্স দিবিজনগী সেক্রেতরী
b. বারিশাল সিতী কোর্পোরেসনগী মেয়র
৫.
লৌউ-শিংউগী লমদা পুন্না চৎমিন্নবগী এম.ও.য়ু.
হাই কম্মিস্নর ওফ ইন্দিয়া তু বঙ্গলাদেশ
বঙ্গলাদেশ এগ্রিকলচর রিসর্চ কাউন্সিলগী এক্সিক্যুতিব চিয়র্মেন
৬.
ফাদর ওফ নেসন বঙ্গলাবন্ধু শৈখ মুজিবুর রহমন মেমোরিএল ম্যুজিয়ম ধাকা, বঙ্গলাদেশ অমসুং নেস্নেল ম্যুজিয়ম, ন্যু দিল্লী, ভারতকী মরক্কী এম.ও.য়ু.
হাই কম্মিস্নর ওফ ইন্দিয়া তু বঙ্গলাদেশ
ফাদর ওফ নেসন বঙ্গলাবন্ধু শৈখ মুজিবুর রহমন মেমোরিএল ম্যুজিয়ম ধাকাগী ক্যুরেতর
৭.
ইন্দিয়া-বঙ্গলাদেশ সি.ই.ওস ফোরমগী তর্মস ওফ রিফরেন্স
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী কম্মর্স সেক্রেতরী
কম্মর্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী