Ministry of Health and Family Welfare
India’s Sustained decline of Active Caseload continues; drops below 3.6 Lakh
Daily Recoveries outnumber daily New Cases continuously for last 15 days
Daily Fatalities less than 500 for the past 7 days
12 DEC 2020 12:26PM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped below 3.6 lakh (3,59,819) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload. India’s present active caseload consists of just 3.66% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 33,494 in the last 24 hours have led to a net decline of 3,930 in the Total Active cases.
The rolling average for the past week shows the sustained decline in the daily cases for the six most affected States.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 15 days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 30,006. While, 33,494 cases recovered and discharged during the same duration.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 94.89% today.
The total recovered cases stand at 93,24,328. The gap between Recovered Cases and Active Cases is increasing and presently stands at 89,64,509.
74.46% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,748 newly recovered cases. 2,873 people recovered in West Bengal followed by 2,774 in Maharashtra.
74.16% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 4,642. It is followed by Maharashtra with 4,268 new cases. West Bengal recorded 2,753 new cases.
442 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 78.05% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (87). Delhi and West Bengal follow with 60 and 50 daily deaths, respectively.
There is a steady decline in the daily deaths from past many days. For the last 7 days, daily deaths have been below the 500 mark.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ନିରନ୍ତର ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇ 3.6 ଲକ୍ଷ ତଳକୁ ଖସିଲା
ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ବିଗତ 15 ଦିନ ଧରି ଲଗାତର ନୂଆ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ ରହୁଛି
ଗତ 7 ଦିନ ହେଲା ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 500 ତଳେ
12 DEC 2020 12:26PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ଲଗାତର ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଆଜି ଦେଶରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3.6 ଲକ୍ଷ ତଳେ (3,59,819) ରହିଛି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେବା ଏବଂ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା କମ ହେବା ଦେଶର ମୋଟ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସରେ ସହାୟକ ହୋଇପାରିଛି । ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 3.66% ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 33,494 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେବା ପରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3,930 ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ ସପ୍ତାହର ଏହି ସ୍ଥିତିକୁ ଦେଖିଲେ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ସର୍ବାଧିକ ପ୍ରଭାବିତ 6ଟି ରାଜ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଉଛି ।
ଗତ 15 ଦିନ ହେଲା ଦେଶର ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା ବେଶ ଅଧିକ ରହୁଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 30,006 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ 33,494 ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ ପରେ ବିଭିନ୍ନ ହସ୍ପିଟାଲରୁ ଡିସଚାର୍ଜ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ଆଜିକା ଦିନରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 94.89%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଦେଶରେ କରୋନା ଭୂତାଣୁ ସଂକ୍ରମଣରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ମୋଟ ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା 93,24,328ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ବ୍ୟବଧାନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଏବେ ଏହି ବ୍ୟବଧାନ 89,64,509 ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ମୋଟ ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 74.46% 10 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
କେରଳରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 4,748 ରୋଗୀ କରୋନା କବଳରୁ ବାହାରିଛନ୍ତି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,873 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 2,774 ରୋଗୀ କରୋନାକୁ ହରାଇଛନ୍ତି ।
ସେପଟେ 74.16% ନୂଆ ଦୈନିକ ମାମଲା 10 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
କେରଳରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ସର୍ବାଧିକ 4,642 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ ଥିବା ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 4,268 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,753 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 442 ରୋଗୀ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟରୁ 78.05% 10 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ (87 ଜଣ) ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଦିଲ୍ଲୀ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଯଥାକ୍ରମେ 60 ଓ 50 ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ଅନେକ ଦିନ ହେଲା ଦେଶରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଗତ 7 ଦିନରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ 500 ତଳେ ରହିଆସୁଛି ।