স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা অৱনমনৰ ধাৰা অব্যাহত ৰাখিছে ভাৰতে, ৩.৬ লাখৰ তললৈ হ্ৰাস
দৈনিক আৰোগ্যৰ হাৰে নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ সংখ্যা অতিক্ৰমণৰ ধাৰা ১৫দিনে অব্যাহত
শেহতীয়া ৭দিন ধৰি দৈনিক মৃত্যুৰ হাৰ ৫০০ৰ তলত
12 DEC 2020 12:26PM by PIB Guwahati
ভাৰতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত হ্ৰাস পোৱাৰ ধাৰা অব্যাহত আছে। আজিৰ তাৰিখত দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৩.৬লাখ(৩,৫৯,৮১৯)লৈ অৱনমিত হৈছে।
নতুনকৈ আৰোগ্যৰ সংখ্যাই দৈনিক নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যাক অতিক্ৰম কৰাৰ ধাৰাই স্বাভাৱিকতেই চিকিত্সাধীন ৰোগীৰ হেঁচা কম কৰি ৰাখিছে। শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ৩৩,৪৯৪গৰাকী ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰাত এই সংখ্যা ৩,৯৩০ৰে অৱনমিত হৈছে। ইফালে, মুঠ আক্ৰান্ত্ৰ বিপৰীতে মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ মাত্ৰ ৩.৬৬% হৈছেহি।
দৈনিক আক্ৰান্তৰ গড় হাৰ অৱনমনৰ ধাৰা সবাতোকৈ শোচনীয় অৱস্থা হোৱা ছখন ৰাজ্যত অব্যাহত থকা পৰিলক্ষিত হৈছে।
যোৱা ১৫ দিন ধৰি একেৰাহে ভাৰতত নতুন ৰোগীৰ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ সংখ্যা অধিক হোৱাৰ তথ্য নিশ্চিত হৈছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ৩০,০০৬ গৰাকী লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱাৰ বিপৰীতে ৩৩,৪৯৪গৰাকী ব্যক্তিয়ে আৰোগ্য লাভ কৰি চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি লাভ কৰিছে।
শেহতীয়া ভাবে আৰোগ্য লাভৰ শতাংশ হাৰ ৯৪.৮৯% হৈছেহি।
আজিৰ তাৰিখত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ মুঠ সংখ্যা হৈছে ৯৩,২৪,৩২৮গৰাকী। ইফালে, আৰোগ্য আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাৰ মাজৰ ব্যৱধান বৃদ্ধিৰ হাৰ দিনে দিনে বাঢ়িয়েই আছে। আজিৰ তাৰিখত এই পৰিমাণ ৮৯,৬৪,৫০৯গৰাকী হৈছেহি।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৭৪.৪৬%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৪,৭৪৮গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ২,৮৭৩ আৰু ২,৭৭৪গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে পশ্চিম বংগ আৰু মহাৰাষ্ট্ৰ।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭৪.১৬%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৪,৬৪২গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ৪,২৬৮ আৰু ২,৭৫৩গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু পশ্চিম বংগ।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৪৪২গৰাকী লোকে মৃত্যু সাৱটি লৈছে।
এইক্ষেত্ৰতো ৭৮.০৫% মৃতকেই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৮৭গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে দিল্লী আৰু পশ্চিম বংগত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ৬০ আৰু ৫০গৰাকী লোকৰ।
শেহতীয়া বহুকেইটা দিনত মৃতকৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত অৱনমিত হৈছে। যোৱা ৭টা দিনত দৈনিক মৃত্যুৰ সংখ্যাই ৫০০ৰ তলত অৱস্থান কৰিছেহি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Sustained decline of Active Caseload continues; drops below 3.6 Lakh
Daily Recoveries outnumber daily New Cases continuously for last 15 days
Daily Fatalities less than 500 for the past 7 days
12 DEC 2020 12:26PM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped below 3.6 lakh (3,59,819) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload. India’s present active caseload consists of just 3.66% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 33,494 in the last 24 hours have led to a net decline of 3,930 in the Total Active cases.
The rolling average for the past week shows the sustained decline in the daily cases for the six most affected States.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 15 days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 30,006. While, 33,494 cases recovered and discharged during the same duration.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 94.89% today.
The total recovered cases stand at 93,24,328. The gap between Recovered Cases and Active Cases is increasing and presently stands at 89,64,509.
74.46% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,748 newly recovered cases. 2,873 people recovered in West Bengal followed by 2,774 in Maharashtra.
74.16% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 4,642. It is followed by Maharashtra with 4,268 new cases. West Bengal recorded 2,753 new cases.
442 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 78.05% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (87). Delhi and West Bengal follow with 60 and 50 daily deaths, respectively.
There is a steady decline in the daily deaths from past many days. For the last 7 days, daily deaths have been below the 500 mark.