হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা হৌজিক নারিবা মীশিং লেপ্তনা হন্থরক্লি; লাখ ৩.৬কী মখাদা তাথখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ ১৫নি লেপ্তনা নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎলি
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা নুংতিগী শিবা মীশিং ৫০০গী মখাদা লৈরি
12 DEC 2020 12:26PM by PIB Imphal
ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং তপ্না তপ্না হন্থরকপগী পরিংদা চৎলি‍। অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ঙসি ফাওবদা লাখ ৩.৬কী মখাদা (৩,৫৯,৮১৯)দা হন্থখ্রে‍।
ফীভম অসি ফগৎলকপনা নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎপা অমদি নোংমদা মীশিং য়ামদনা শিবনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিংদা হন্থরকপা অসিনা ওইহল্লকপনি‍। ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং অসি ভারতকী অপুনবা নাখিবা মীশিংগী চাদা ৩.৬৬ খক্তমক ওইরি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৩,৪৯৪ নৌনা ফগৎলকখিবা অসিনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ৩,৯৩০ তাথরকখিবনি‍।
হৌখিবা চয়োলদা লৈখিবা ফীভমনা খ্বাইদগী শাথিনা শোকহল্লবা স্তেত তরুক্তা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিং তপ্না তপ্না হন্থরকপা উবা ফংই‍।
নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী নুংতিগী নৌনা ফগৎলকপা মীশিংনা হৌখিবা নুমিৎ ১৫নিসিদা হেন্দুনা লাক্লি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা নারকপা থেংনখিবা মীশিং ৩০,০০৬নি‍। অদুগা হায়রিবা মতমসিদা ফগৎলকখিবা অমদি দিসচার্জ তৌখ্রবা মীশিংনা ৩৩,৪৯৪নি‍।
ফগৎলকপা মীশিং অসুম অসুম ৱাংখৎলকপনা ঙসি ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৪.৮৯ ওইরে‍।
অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং ৯৩,২৪,৩২৮ ওইরি‍। ফখ্রবা মীশিং অমদি হৌজিক নারিবা মীশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা হেনগৎলক্লি অমদি হৌজিক ৮৯,৬৪,৫০৯ ওইরি‍।
নৌনা ফগৎলকখিবা মীশিংগী চাদা ৭৪.৪৬তি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা থেংনখি‍।
কেরলাদা মীওই ৪,৭৪৮ নৌনা ফগৎলক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎলকপা ওইখি‍। ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ২,৮৭৩ অদুগা মহারাস্ত্রতা মীওই ২,৭৭৪ ফগৎলকখি‍।
নৌনা নারকখিবা মীশিংগী চাদা ৭৪.১৬দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
কেরলানা মীওই ৪,৬৪২ নৌনা নারক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নারকপা ওইখি‍। মদুগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা মীওই ৪,২৬৮ নৌনা নারকখি‍। ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ২,৭৫৩ নৌনা নারকপা থেংনখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ৪৪২ শিখি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ৭৮.০৫তি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍। মহারাস্ত্রতা খ্বাইদগী মীশিং য়াম্না (৮৭( শিখি‍। দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা মথংশিৎনা মীওই ৬০ অমসুং ৫০ শিদুনা মতুং ইনখি‍।
হৌখিবা নুমিৎ কয়ানিসিদা নুংতিগী শিবা মীগী মশিং চাং নাইন হন্থরক্লি‍। হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা নুংতিগী শিবা মীশিং ৫০০গী মখাদা ওইখি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Sustained decline of Active Caseload continues; drops below 3.6 Lakh
Daily Recoveries outnumber daily New Cases continuously for last 15 days
Daily Fatalities less than 500 for the past 7 days
12 DEC 2020 12:26PM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped below 3.6 lakh (3,59,819) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload. India’s present active caseload consists of just 3.66% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 33,494 in the last 24 hours have led to a net decline of 3,930 in the Total Active cases.
The rolling average for the past week shows the sustained decline in the daily cases for the six most affected States.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 15 days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 30,006. While, 33,494 cases recovered and discharged during the same duration.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 94.89% today.
The total recovered cases stand at 93,24,328. The gap between Recovered Cases and Active Cases is increasing and presently stands at 89,64,509.
74.46% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,748 newly recovered cases. 2,873 people recovered in West Bengal followed by 2,774 in Maharashtra.
74.16% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 4,642. It is followed by Maharashtra with 4,268 new cases. West Bengal recorded 2,753 new cases.
442 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 78.05% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (87). Delhi and West Bengal follow with 60 and 50 daily deaths, respectively.
There is a steady decline in the daily deaths from past many days. For the last 7 days, daily deaths have been below the 500 mark.