Ministry of Finance
27 States avail benefits of the “Scheme for Special Assistance to States for Capital Expenditure”
Capital Expenditure Projects worth Rs.9,879.61 crore approved
An amount of Rs.4,939.81 crore released as first instalment
12 DEC 2020 9:08AM by PIB Delhi
All the States except Tamil Nadu have availed benefits of the newly announced scheme for “Special Assistance to States for Capital Expenditure”. The scheme was announced by the Finance Minister on 12th October, 2020 as a part of the AatmaNirbhar Bharat package.
The Scheme is aimed at boosting capital expenditure by the State Governments who are facing difficult financial environment this year due to the shortfall in tax revenue arising from the COVID 19 pandemic. Capital Expenditure has a higher multiplier effect, enhancing the future productive capacity of the economy, and results in a higher rate of economy growth. Therefore, despite the adverse financial position of the Central Government, it was decided to extend a special assistance to the State Governments in respect of capital expenditure, in financial year 2020-21.
The Scheme has got very warm response from the State Governments. So far capital expenditure proposals of Rs. 9,879.61 crore of 27 States have been approved by the Ministry of Finance. An amount of Rs. 4,939.81 crore has already been released to the States as the first instalment under the scheme. State-wise allocation, approval granted and funds released is attached.
The capital expenditure projects have been approved in diverse sectors of economy like, Health, Rural Development, Water Supply, Irrigation, Power, Transport, Education, Urban Development.
The Scheme has three parts. Part –I of the scheme covers the north-eastern region. Under this part, Rs.200 crores is allocated to 7 north-eastern States (Arunachal Pradesh, Meghalaya, Manipur, Mizoram, Nagaland, Sikkim and Tripura). In view of higher population and geographical area, Assam has been allocated Rs.450 crores under the scheme.
Part-II of the Scheme is, for all other States not included in Part-I.An amount of Rs.7,500 crores is earmarked for this part. This amount has been allocated amongst these States in proportion to their share of central tax as per the interim award of the 15th Finance Commission for the year 2020-21.
Part-III of the Scheme is aimed at pushing various citizen-centric reforms in the States. Under this Part, an amount of Rs.2000 crores is earmarked. This amount will be available only to those States who carry out at least 3 out of the 4 reforms specified by the Ministry of Finance in its letter dated 17th May, 2020 regarding reform linked additional borrowing permissions. The 4 reforms are - One Nation One Ration Card, Ease of doing Business Reform, Urban Local Body/ Utility Reform and Power Sector Reform.
Scheme for Special Assistance to States for Capital Expenditure
(Rs. in crore)
S.No
State
Amount Allocated
Amount Approved
Amount Released
1
Andhra Pradesh
344.00
344.00
172.00
2
Arunachal Pradesh
200.00
200.00
100.00
3
Assam
450.00
450.00
225.00
4
Bihar
843.00
843.00
421.50
5
Chhattisgarh
286.00
286.00
143.00
6
Goa
32.00
32.00
16.00
7
Gujarat
285.00
285.00
142.50
8
Haryana
91.00
91.00
45.50
9
Himachal Pradesh
450.00
450.00
225.00
10
Jharkhand
277.00
277.00
138.50
11
Karnataka
305.00
305.00
152.50
12
Kerala
163.00
163.00
81.50
13
Madhya Pradesh
660.00
660.00
330.00
14
Maharashtra
514.00
514.00
257.00
15
Manipur
200.00
200.00
100.00
16
Meghalaya
200.00
200.00
100.00
17
Mizoram
200.00
200.00
100.00
18
Nagaland
200.00
200.00
100.00
19
Odisha
388.00
388.00
194.00
20
Punjab
150.00
146.50
73.25
21
Rajasthan
501.00
501.00
250.50
22
Sikkim
200.00
200.00
100.00
23
Tamil Nadu
351.00
0.00
0.00
24
Telangana
179.00
179.00
89.50
25
Tripura
200.00
200.00
100.00
26
Uttar Pradesh
1501.00
1501.00
750.50
27
Uttarakhand
450.00
434.11
217.06
28
West Bengal
630.00
630.00
315.00
Total
10250.00
9879.61
4939.81

শেল-থুম মন্ত্রালয়
স্তেত ২৭তা “কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগীদমক স্তেতশিংদা পীবা অখন্নবা মতেংগী স্কীম” অসিগী কান্নবা ফংহনখ্র
লুপা করোর ৪,৯৩৯.৮১গী শেনফম ওইবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর প্রোজেক্তকী অয়াবা পীখ্রে
অহানবা ইন্সতোলমেন্তগী ওইনা লুপা করোর ৪,৯৩৯.৮১গী শেনফম থাদোকখ্রে
12 DEC 2020 9:08AM by PIB Imphal
তামিল নাদু খক নত্তনা অতৈ স্তত পুম্বা নৌনা লাওথোকখিবা স্কীম “কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগীদমক স্তেতশিংদা পীবা অখন্নবা মতেংগী স্কীম” অসিগী কান্নবা ফংখ্রে। স্কীম অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী ১২দা ফাইন্স মিনিস্তরনা আত্মানির্ভর ভারতকী শরুক অমা ওইনা লাওথোকখিবনি।
স্কীম অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি স্তেত সরকারনা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর তৌবদা হন্দক চহিগী ওইনা কোবিদ-১৯ লায়চৎনা মরম ওইরদুনা শেলগী ওইবা মফমশিংদা অৱাবা মায়োক্নবা অসি কাপখৎনবনি। কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অসি য়াম্না ৱাংনা হোংহল্লি, তুংগী ওইবা ইকোনোমীদা পুথোকপগী চাং অসি হেনগৎহল্লি, অসিনা ইকোনোমি অসি অৱাংবা থাক্তা চাওখৎপগী মরম ওইরি। মরম অদুনা, সেন্ত্রেল সরকারদা শেন-থুমগী ফিবম ফৎত্রবশু, স্তেত সরকারশিং অসিদা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অসিগীদমক, ফাইনান্সিএল ওইবা চহি ২০২০-২১গীদমক মতেং পীনবা ৱারেপ লৌরি।
স্কীম অসি স্তেত সরকারশিংনা য়াম্না তরাম্না ওক্লি। হৌজিক ফাওবদা ফাইনান্স মিনিস্ত্রীনা লুপা করোর ৯,৮৭৯.৬১গী শেনফম অমা স্তেত ২৭তা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী অয়াবা পীখ্রে। স্কীম অসিগী মখাদা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা স্তেতশিংদা লুপা করোর ৪,৯৩৯.৮১ অমগী শেনফম হান্ননা থাদোকখ্রে। স্তেত খাইনা পীবা এল্লোকোসন, এপ্রোবেল গ্রান্তেৎ অমসুং ফন্দ থাদোকপা য়াওরি।
কেপিতেল এক্সপেন্দিচর প্রোজেক্ত অসি অয়াবা পীরিবা ইকোনোমিগী মফমশিংদি হকশেল, খুঙ্গং চাওখৎনবা, ঈশিং সপ্লাই, ঈশিং ঈথৈ, পাৱর, ত্রান্সপোর্ত, এজুকেসন, আরবান চাওখৎহনবা অসিনি।
স্কীম অসি শরুক অহুম থোক্না খাইদোকই. স্কীম অসিগী শরুক-১ অসি অৱাং-নোংপোক্কী মফমশিং কোল্লি। মসিগী শরুক অসিদা লুপা করোর ২০০ অসি অৱাং-নোংপোক্কী স্তেতশিং (আরুনাচল প্রদেশ, মেঘালায়া, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরা) অসিদা পীগনি।
স্কীম অসিগী শরুক-২ অসিনা, শরুক-১দা য়াওদবা স্তেত পুন্বা। শরুক অসিগী শেনফম ওইনা লুপা করোর ৭,৫০০ পীরি। শেনফমশিং অসি স্তেতশিং অসিদা মখোয়গী চাংদা হায়বদি ২০২০-২১গী ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন পীরিবা অসিগী সেন্ত্রেল তেক্স অসিগী শরুক্তা পীগনি।
স্কীম অসিগী শরুক-৩ অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি স্তেতশিং অসিগী সিতিজেন-সেন্ত্রিক শেমদোকপদা পীগনি। মসিগী শরুক অসিগী মখাদা লুপা করোর ২০০০গী শেনফম পীরি। মসিগী শেনফম অসি ফাইনান্স মিনিস্তরনা খন্দোক্লবা মসিগী লেত্তর তাং ২০২০গী মেগী ১৭ কী অহেনবা পুবগী অয়াবা পীরবা খক্তদা পীগনি। ৪শুবা শেমদোকপা অসি ৱান নেসন ৱান রাসন কার্দ, ব্যুজিনেস তৌবা লাইথোকহন্নবা শেমদোকপা, আর্বান লোকেল বোদী/য়ুতিলিতি শেমদোকপা অমসুং পাৱর সেক্তর শেমদোকপা অসিনি।
কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগীদমক স্তেতশিংদা পীবা অখন্নবা মতেংগী স্কীম
(লুপা করোরদা)
স:ন:
স্তেত
য়েনখ্রবা শেনফম
অয়াবা পীখ্রবা
শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৪৪.০০
৩৪৪.০০
১৭২.০০
২
আরুনাচল প্রদেশ
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
৩
আসাম
৪৫০.০০
৪৫০.০০
২২৫.০০
৪
বিহার
৮৪৩.০০
৮৪৩.০০
৪২১.৫০
৫
ছত্তিসগর
২৮৬.০০
২৮৬.০০
১৪৩.০০
৬
গৌৱা
৩২.০০
৩২.০০
১৬.০০
৭
গুজরাত
২৮৫.০০
২৮৫.০০
১৪২.০০
৮
হারিয়ানা
৯১.০০
৯১.০০
৪৫.৫০
৯
হিমাচল প্রদেস
৪৫০.০০
৪৫০.০০
২২৫.০০
১০
ঝরখন্দ
২৭৭.০০
২৭৭.০০
১৩৮.৫০
১১
কর্নাতকা
৩০৫.০০
৩০৫.০০
১৫২.৫০
১২
কেরলা
১৬৩.০০
১৬৩.০০
৮১.৫০
১৩
মধ্যা প্রদেশ
৬৬০.০০
৬৬০.০০
৩৩০.০০
১৪
মহারাস্ত্রা
৫১৪.০০
৫১৪.০০
২৫৭.০০
১৫
মনিপুর
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৬
মেঘালায়া
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৭
মিজোরাম
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৮
নাগালেন্দ
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৯
ওরিশা
৩৮৮.০০
৩৮৮.০০
১৯৪.০০
২০
পঞ্জাব
১৫০.০০
১৪৬.০০
৭৩.২৫
২১
রাজস্থান
৫০১.০০
৫০১.০০
২৫০.৫০
২২
সিক্কিম
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
২৩
তামিল নাদু
৩৫১.০০
০.০০
০.০০
২৪
তেলঙ্গানা
১৭৯.০০
১৭৯.০০
৮৯.৫০
২৫
ত্রিপুরা
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
২৬
উত্তর প্রদেশ
১৫০১.০০
১৫০১.০০
৭৫০.৫০
২৭
উত্তরাখন্দ
৪৫০.০০
৪৩৪.১১
২১৭.০৬
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গাল
৬৩০.০০
৬৩০.০০
৩১৫.০০
অপুনবা
১০২৫০.০০
৯৮৭৯.৬১
৯৩৯.৮১