Ministry of Jal Shakti
Jal Shakti Ministry Invites Entries for National Water Awards-2020
10th February 2021 Last Date For Submission of Applications
09 DEC 2020 4:21PM by PIB Delhi
To encourage and recognize individuals and organizations doing exemplary work in the field of water resources management, the Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation, Ministry of Jal Shakti has invited the entries forNational Water Awards for the year 2020in the following 11 categories:
1) Best State,
2) Best District (2 Awards each in five zones; total 10 Awards),
3) Best Village Panchayat (3 Awards each in five zones; total 15 Awards),
4) Best Urban Local Body,
5) Best Media (Print and Electronic),
6) Best School,
7) Best Institution/RWA/Religious Organization for Campus Usage,
8) Best Industry,
9) Best NGO,
10) Best Water User Association and
11) Best Industry for CSR Activities.
Awards in the category of Best District and Best Village Panchayats will be given separately for North, South, East, West and North-East.
A total of 52 Awards will be given under 11 categories. Apart from Best State and Best District Awards, cash prize of Rs. 2 lakh, Rs. 1.5 lakh and Rs. 1 lakh for Ist, IInd and IIIrd prize winners respectively will be given for all remaining 9 categories.
The objective of these Awards is to encourage all stakeholders, including Non-Governmental Organizations (NGOs), Gram Panchayats, Urban Local Bodies, Water User Associations, Institutions, Corporate Sector, Individuals etc. for adopting innovative practices of ground water augmentation by rainwater harvesting and artificial recharge, promoting water use efficiency, recycling & reuse of water. It is also aimed to create awareness through people's participation in the focus areas which are expected to result in sustainable water resources management.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
জল শক্তি মিনিস্ত্রীনা নেস্নেল ৱাতর এৱার্দ -২০২০গী এন্ত্রীগীদমক কৌরি
এপ্লিকেসন পিশিনবগী অরোইবা তারিক ২০২১গী ফেব্রুৱারিগী ১০ ফাওবনি
09 DEC 2020 4:21PM by PIB Imphal
ৱাতর রিসোর্স মেনেজমেন্তকী লমদা শিংথানিঙাই ওইবা মওংদা শবক শুরিবা মীওইশিং অমসুং কাংলুপশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং মশক খংবিনবা, জল শক্তি মিনিস্ত্রীগী, তুরেল শেমগৎপা অমসুং গঙ্গাবু শেংদোকপগী, ৱাতর রিসোর্স দিপার্তমেন্তনা ২০২০ চহিগী নেস্নেল ৱাতর এৱার্দ অসি মখাগী কেতগরি মখল ১১ অসিগীদমক এন্ত্রীশিং কৌরি:
১) খ্বাইদগী ফবা স্তেত,
২) খ্বাইদগী ফবা দিস্ত্রীক্ত (জোন মঙাদা এৱার্দ অনি-অনি; অপুনবা এৱার্দ ১০)
৩) খ্বাইদগী ফবা খুঙ্গংগী পনচায়ৎ (জোন মঙাদা এৱার্দ অহুম-অহুম; অপুনবা এৱার্দ ১৫)
৪) খ্বাইদগী ফবা আর্বান লোকেল বোদি,
৫) খ্বাইদগী ফবা মেদিয়া (প্রিন্ত অমসুং ইলেক্ত্রোনিক),
৬) খ্বাইদগী ফবা স্কুল,
৭) খ্বাইদগী ফবা ইন্সতিত্যুসন/আর.দবল্যু.এ./কেম্পস শিজিন্নবগী ধর্ম্মগী ওইবা ওর্গানাইজেসন,
৮) খ্বাইদগী ফবা ইন্দস্ত্রী,
৯) খ্বাইদগী ফবা এন.জি.ও.,
১০) খ্বাইদগী ফবা ঈশিং শিজিন্নবা এসোসিএসন অমসুং
১১) খ্বাইদগী ফবা সি.এস.আর.গী থৌওংশিং
খ্বাইদগী ফবা দিস্ত্রীক্ত অমসুং খ্বাইদগী ফবা খুঙ্গংগী পনচায়ৎ অসিগী এৱার্দ কেতগরী মখল অসি অৱাং, খা, নোংপোক, নোংচুপ অমসুং অৱাং-নোংপোক্তা তোঙান্না পীগনি।
অপুনবা এৱার্দ ৫২ অসি কেতগরী ১১গী মখাদা পীগনি। খ্বাইদগী ফবা স্তেত অমসুং খ্বাইদগী ফবা দিস্ত্রীক্ত অসিগী মথক্তা শেল ওইনা অহানবা, অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা অসিদা লুপা লাখ ২, লুপা লাখ ১.৫ অমসুং লুপা লাখ ১ থোইরবশিংদা মথংশিৎনা লেমহৌরিবা কেতগরী ৯ অসিদা পীগনি।
এৱার্দ অসিগী পান্দমদি থৌবু খুদিংমক, নন-গবর্নমেন্তেল ওর্গানাইসন (এন.জি.ও.), গ্রাম পনচায়ৎ, আর্বান লোকেল বোদীশিং, ঈশিং শিজিন্নবা এসোসিএসনশিং, ইন্সতিত্যুৎ, কোর্পোরেৎ সেক্তর, মীওইশিং অসিনচিংবা অসিবু পুক্নিং থৌগৎতুনা নোংগী ঈশিংবু অনৌবা থৌওং কয়া শিজিন্নদুনা য়োক্তুনা গ্রাউন ৱাতর ফগৎহনবা অমসুং খুৎশেমগী ঈশিং থম্বা, ঈশিং লিক্না শিজিন্নবা, রিসাইক্লিং অমসুং ঈশিংবু অমুক হন্না শিজিন্নবা য়াহনবা অসিনি।