Cabinet
Cabinet approves Universal Service Obligation Fund Scheme for providing Mobile Coverage in Arunachal Pradesh and two Districts of Assam under the Comprehensive Telecom Development Plan for North Eastern Region
09 DEC 2020 3:44PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval for provision of a Universal Service Obligation Fund (USOF) Scheme for providing Mobile Coverage in Arunachal Pradesh and two Districts of Assam,namely KarbiAnglong and Dima Hasao, under the Comprehensive Telecom Development Plan (CTDP) for North Eastern Region (NER).
The project envisages to provide mobile coverage to 2374 uncovered villages (1683 in Arunachal Pradesh and 691 in two districts of Assam) at an estimated cost of implementation about Rs.2,029 crore including operational expenses for five years.
The project would be funded by Universal Service Obligation Fund. The project is targeted to be completed by December, 2022.
The work related to provision of 4G mobile services in identified uncovered villages will be awarded through open competitive bidding process as per extant USOF procedures.
The provisioning of mobile services in the remote and difficult uncovered areas of Arunachal Pradesh and two districts of Assam will enhance digital connectivity useful for self-reliance, facilitate learning, dissemination of information and knowledge, skill upgradation and development, disaster management, e-governance initiatives, establishment of enterprises and e-commerce facilities, provision of adequate support to educational institutes for knowledge sharing and availability of job opportunities and fulfilling the vision of Digital India promoting domestic manufacturing and fulfilling the objectives of Atmanirbhar Bharat.

মন্ত্রীমন্দল
অৱাং-নোংপোক লমদমগী কমপ্রেহেন্সিপ তেলিকোম দিবলপমেন্ত প্লানগী মখাদা অরুনাচল প্রদেস অমসুং অসামগী জিলা অনিদা মোবাইল ফংহন্নবগীদমক য়ুনিভর্সেল সর্বিস ওব্লিকেসন ফন্দ স্কিম মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
09 DEC 2020 3:44PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমগী কমপ্রেহেন্সিপ তেলিকোম দিবলপমেন্ত প্লান(সি তি দি পি)গী মখাদা অরুনাচল প্রদেস অমসুং অসামগী জিলা অনি হায়বদি কার্বি অংলোং অমসুং দিমা হাসাওদা মোবাইল ফংহন্নবগীদমক য়ুনিভর্সেল সর্বিস ওব্লিকেসন ফন্দ(য়ু এস ও এফ)স্কিম পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
চহি মঙা থবক পাংথোকপদা চঙগদবা শেনফমশিং য়াওনা চাউরাক্না লুপা করোর ২,০২৯ চঙনা পায়খৎকদৌরিবা প্রোজেক অসিনা মোবাইল ফংদ্রিবা খুঙ্গং ২৩৭৪(অরুনাচল প্রদেসতা ১৬৮৩ অমসুং অসামগী জিলা অনিদা ৬৯১)দা মোবাইল নেতৱার্ক ফংহন্নবা পান্দম থম্লি।
প্রোজেক অসিগী শেনফম য়ুনিভর্সেল সর্বিস ওব্লিকেসন ফন্দনা পুথোক্কনি। প্রোজেক অসি দিশেম্বর,২০২২দা লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি।
য়ু.এস.ও.এফকী থবকশিংগী মতুংইন্না ওপন কম্পেতিতিপ বিদ্দিং থৌরাংগী মখাদা মশক খঙদোক্লবা নেতৱার্ক ফংদ্রিবা খুঙ্গংশিংদা ৪জি মোবাইল সর্বিস পীনবা থবকশিং শীন্নগনি।
অরুনাচল প্রদেস অমসুং অসামগী জিলা অনিগী মনুং-হুঞ্জিনবা অমসুং মোবাইল ফংদ্রিবা মফমশিংদা মোবাইল সর্বিস ফংহনবা অসিনা, মশা-মরোমদোম লেপচনবা, লাইরিক তম্নবা, ই-পাউ খঙনবা, স্কিল হেনগৎহন্নবা, অমাঙ-অতা থোরকপদা লাকশিন্নবা, ই-গভর্নান্সকী থবকশিং, ইন্তরপ্রাইজশিং লিংখৎপা অমসুং ই-কমর্সকী থবকশিংদা কান্নবা পীরগনি। প্রোজেক অসিনা লৈবাক অসিদা মেনুফেকচরিংগী থবকশিং য়োকখৎতুনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী পান্দম ফংহনবা ঙম্লগনি অমসুং অত্মানির্ভর ভারতকী পান্দমশিং ফংহনবগা লোয়ন্না লৌশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা মহৈলোয়শঙশিং শৌগৎনবা অমসুং থবক ফংনবগী খুদোংচাবা কয়া পীরগনি।