কেবিনেট
কেন্দ্রীয় মন্ত্রীসভাই উত্তৰ-পূর্বাঞ্চলৰ বাবে সুসংহত টেলি-যোগাযোগ উন্নয়ন পৰিকল্পনাৰ অধীনত অৰুণাচল প্রদেশ আৰু অসমৰ দুখন জিলাত মোবাইল সেৱা প্ৰদানৰ বাবে ইউনিভাৰ্ছেল ছার্ভিছ অব্লিগেশ্যন ফাণ্ড স্কীমলৈ অনুমতি প্ৰদান কৰিছে
09 DEC 2020 3:44PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পৌৰহিত্যত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীসভাৰ বৈঠকত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীসভাই উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে সুসংহত টেলি-যোগাযোগ উন্নয়ন পৰিকল্পনাৰ অধীনত অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু অসমৰ দুখন জিলাত মোবাইল সেৱা প্ৰদানৰ বাবে ইউনিভাৰ্ছেল ছাৰ্ভিছ অব্লিগেশ্যন ফাণ্ড স্কীমলৈ অনুমোদন জনাইছে। অৰুণাচল প্ৰদেশৰ সমান্তৰালকৈ, অসমৰ কাৰ্বি আঙলঙ আৰু ডিমা হাছাও জিলাত এই সেৱা প্ৰদানৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছে।
ইউনিভাৰ্ছেল ছাৰ্ভিছ অব্লিগেশ্যন ফাণ্ড কাৰ্যসূচীৰ অধীনত অৰুণাচল প্ৰদেশৰ ১ হাজাৰ ৬৮৩ টা আৰু অসমৰ সংশ্লিষ্ট দুখন জিলাৰ ৬৯১ টা মোবাইল সেৱাহীন গাওঁলৈ এই সুবিধা প্ৰেৰণ কৰা হ’ব। প্ৰকল্প ৰূপায়ণত প্ৰথম ৫ বছৰত খৰচ ধৰা হৈছে ২ হাজাৰ ২৯ কোটি টকা।
ইউনিভাৰ্ছেল ছাৰ্ভিছ অব্লিগেশ্যন ফাণ্ডৰ অধীনত প্ৰকল্পৰ পুঁজি সংস্থান কৰা হ’ব। ২০২২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ ভিতৰত প্ৰকল্পৰ কাম শেষ কৰাৰ লক্ষ্য স্থিৰ কৰা হৈছে।
কাৰ্যসূচীৰ অধীনত মোবাইল সেৱাবিহীন গাওঁবোৰত ৪জি মোবাইল সেৱা আৰম্ভ কৰা হ’ব। এই সেৱা প্ৰদানৰ বাবে ইউনিভাৰ্ছেল ছাৰ্ভিছ অব্লিগেশ্যন ফাণ্ডৰ বৰ্তমান নীতি-নিৰ্দেশনা অনুযায়ী প্ৰতিযোগিতামূলক পত্ৰ আহ্বান কৰা হ’ব।
অৰুণাচল প্ৰদেশৰ প্ৰত্যন্ত আৰু দুৰ্গম সেৱাবিহীন গাওঁবোৰত তথা অসমৰ এই দুই জিলাত মোবাইল সেৱা প্ৰদানৰ ফলত ডিজিটেল যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ উন্নতি হ’ব। ইয়াৰ উপৰিও, ই-শিক্ষা, তথ্য আৰু জ্ঞানৰ আদান-প্ৰদান, দক্ষতা উন্নয়ন, বিপৰ্যয় ব্যৱস্থাপনা, ই-প্ৰশাসনিক উদ্যোগ, ই-বাণিজ্যিক সুযোগ-সুবিধাৰ দৰে একাধিক ক্ষেত্ৰত ডিজিটেল সেৱা আৰু অধিক প্ৰসাৰিত হ’ব। মোবাইল সেৱা আৰম্ভ হ’লে প্ৰত্যন্ত তথা দুৰ্গম এই এলেকাবোৰৰ শিক্ষা প্ৰতিষ্ঠানবোৰত ডিজিটেল পদ্ধতিৰ ব্যৱহাৰৰ মাধ্যমেৰে জ্ঞানৰ আদান-প্ৰদান বৃদ্ধি পাব। তাৰ লগতে, কৰ্মসংস্থাপনৰো সুযোগ সৃষ্টি হ’ব। আত্মনিৰ্ভাৰ ভাৰত নিৰ্মাণৰ উদ্দেশ্য পূৰণৰ বাবে আৰু ডিজিটেল ইণ্ডিয়া কাৰ্যসূচীৰ প্ৰসাৰত এই উদ্যোগে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব।

Cabinet
Cabinet approves Universal Service Obligation Fund Scheme for providing Mobile Coverage in Arunachal Pradesh and two Districts of Assam under the Comprehensive Telecom Development Plan for North Eastern Region
09 DEC 2020 3:44PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval for provision of a Universal Service Obligation Fund (USOF) Scheme for providing Mobile Coverage in Arunachal Pradesh and two Districts of Assam,namely KarbiAnglong and Dima Hasao, under the Comprehensive Telecom Development Plan (CTDP) for North Eastern Region (NER).
The project envisages to provide mobile coverage to 2374 uncovered villages (1683 in Arunachal Pradesh and 691 in two districts of Assam) at an estimated cost of implementation about Rs.2,029 crore including operational expenses for five years.
The project would be funded by Universal Service Obligation Fund. The project is targeted to be completed by December, 2022.
The work related to provision of 4G mobile services in identified uncovered villages will be awarded through open competitive bidding process as per extant USOF procedures.
The provisioning of mobile services in the remote and difficult uncovered areas of Arunachal Pradesh and two districts of Assam will enhance digital connectivity useful for self-reliance, facilitate learning, dissemination of information and knowledge, skill upgradation and development, disaster management, e-governance initiatives, establishment of enterprises and e-commerce facilities, provision of adequate support to educational institutes for knowledge sharing and availability of job opportunities and fulfilling the vision of Digital India promoting domestic manufacturing and fulfilling the objectives of Atmanirbhar Bharat.