Ministry of Health and Family Welfare
Exponential rise in India’s testing; Cumulative tests nearing 13.5Cr
Consistent fall in cumulative Positivity Rate as Testing increases
25 NOV 2020 10:58AM by PIB Delhi
India has demonstrated a consistent increase in the COVID-19 testing infrastructure since Jan 2020 resulting in an exponential increase in its testing numbers.
With 11,59,032 tests conducted in the last 24 hours, the cumulative tests are nearing 13.5 crore (13,48,41,307).
Comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate. The progressive decline in national cumulative positivity rate has demonstrated that the rate of spread of infection is being effectively contained. The cumulative positivity rate has been steadily falling and has touched 6.84% today.
The declining trend of cumulative positivity rate is a testimony of the wide expansion of the country’s testing facilities.
The daily positivity rate stands at 3.83% as of today.
Sustained and progressive expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 2,138 testing labs in the country including 1167 Government laboratories and 971 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
As a result of this, tests per million per day in India is five times more than the WHO standard.
India’s present active caseload (4,44,746) is 4.82% of the total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark.
The Recovery Rate continues to be above 93% as 93.72% of all cases have recovered as of date. In the last 24 hours, the country registered 37,816 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 86,42,771.
The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 81,98,025.
77.53% of the new recoveries are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads the tally with 5,149 persons recovering from COVID. Delhi reported 4,943 recoveries, while Maharashtra registered another 4,086 new recoveries in the last 24 hours.
44,376 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 76.51% of the new cases. Delhi has reported the highest with 6,224 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 5,439 new cases while Kerala reported 5,420 daily cases yesterday.
74.22% of the 481 case fatalities reported in the past 24 hours are concentrated in Ten States/UTs.
Delhi with 109 deaths reported the maximum new fatalities. West Bengal saw a fatality count of 49 followed by Uttar Pradesh with 33 deaths.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣରେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ବୃଦ୍ଧି; ମୋଟ ପରୀକ୍ଷା 13.5 କୋଟି ନିକଟତର
● ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ବଢ଼ିବାରୁ ସାମଗ୍ରିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାରରେ ନିରନ୍ତର ହ୍ରାସ
25 NOV 2020 10:58AM by PIB Bhubaneswar
2020 ଜାନୁଆରୀ ପରଠାରୁ କୋଭିଡ-19 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଭାରତ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଯୋଗୁ ମୋଟ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 11,59,032 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଏହାକୁ ମିଶାଇ ମୋଟ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ସଂଖ୍ୟା 13.5 କୋଟି ନିକଟତର (13,48,41,307) ହୋଇଛି ।
ନିରନ୍ତର ଭାବେ ବ୍ୟାପକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯିବା ଯୋଗୁ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ମୋଟ ଜାତୀୟ ପଜିଟିଭିଟି ହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବାରୁ ଦେଶରେ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣକୁ ଫଳପ୍ରଦ ଭାବେ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଥିବା ଏଥିରୁ ପ୍ରତୀୟମାନ ହେଉଛି । ମୋଟ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଅବିରତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି ଏବଂ ଆଜି ଏହା ମୋଟ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସଂଖ୍ୟାର 6.84% ରହିଛି ।
ବିଶେଷକରି ଦେଶର ଟେଷ୍ଟିଙ୍ଗ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ ବ୍ୟାପକ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବାରୁ ମୋଟ ପଜିଟିଭିଟି ହାରରେ ଏଭଳି ହ୍ରାସ ଧାରା ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି ।
ଆଜି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର 3.83% ରହିଛି ।
ଟେଷ୍ଟିଙ୍ଗ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ ନିରନ୍ତର ତଥା କ୍ରମାଗତ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧିରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ଦେଶରେ ଏବେ 2,138 ଟେଷ୍ଟିଙ୍ଗ ଲ୍ୟାବ ରହିଥିବା ବେଳେ ଏଥିରେ ସରକାରୀ ଲାବୋରେଟୋରି ସଂଖ୍ୟା 1,167 ଓ ବେସରକାରୀ ଲାବୋରେଟୋରି ସଂଖ୍ୟା 971 ରହିଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ଦୈନିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତା ଅନେକ ମାତ୍ରାରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଏହାର ଫଳସ୍ୱରୂପ, ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନିୟୁତ ପିଛା ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା ଡବ୍ଲୁଏଚଓ ମାନକ ତୁଳନାରେ 5 ଗୁଣ ଅଧିକ ହୋଇଛି ।
ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନର କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା (4,44,746) ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର 4.82% ହୋଇଛି ଏବଂ ଫଳତଃ ଏହା ନିରନ୍ତର ଭାବେ 5%ରୁ କମ ରହିଆସୁଛି ।
ଦେଶରେ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 93% ଉପରେ ରହିଆସୁଛି ଏବଂ ଆଜି ମୋଟ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲାର ଏହା 93.72% ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 37,816 ରୋଗୀ କରୋନାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଏହାକୁ ମିଶାଇ ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା 86,42,771କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଏହାଦ୍ୱାରା ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରୁଥିବା ଲୋକ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ନିରନ୍ତର ଭାବେ ବଢ଼ୁଛି ଓ ଏହି ସଂଖ୍ୟା ଏବେ 81,98,025 ରହିଛି ।
ଦିନକରେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 77.53% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟାରେ କେରଳ ଆଗୁଆ ରହିଛି । ଏଠାରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 5,149 ବ୍ୟକ୍ତି କରୋନାରୁ ମୁକୁଳିଛନ୍ତି । ଦିଲ୍ଲୀରେ 4,943 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 4,086 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 44,376 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲାରୁ 76.51% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ସର୍ବାଧିକ 6,224 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 5,439 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ କେରଳରେ 5,420 ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 481 ଜଣ କରୋନାରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି । ମୃତକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 74.22% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
ଦିଲ୍ଲୀରେ ସର୍ବାଧିକ 109 ରୋଗୀଙ୍କ ଜୀବନ ଯାଇଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 49 ଓ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ 33 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।