Ministry of Health and Family Welfare
Exponential rise in India’s testing; Cumulative tests nearing 13.5Cr
Consistent fall in cumulative Positivity Rate as Testing increases
25 NOV 2020 10:58AM by PIB Delhi
India has demonstrated a consistent increase in the COVID-19 testing infrastructure since Jan 2020 resulting in an exponential increase in its testing numbers.
With 11,59,032 tests conducted in the last 24 hours, the cumulative tests are nearing 13.5 crore (13,48,41,307).
Comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate. The progressive decline in national cumulative positivity rate has demonstrated that the rate of spread of infection is being effectively contained. The cumulative positivity rate has been steadily falling and has touched 6.84% today.
The declining trend of cumulative positivity rate is a testimony of the wide expansion of the country’s testing facilities.
The daily positivity rate stands at 3.83% as of today.
Sustained and progressive expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 2,138 testing labs in the country including 1167 Government laboratories and 971 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
As a result of this, tests per million per day in India is five times more than the WHO standard.
India’s present active caseload (4,44,746) is 4.82% of the total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark.
The Recovery Rate continues to be above 93% as 93.72% of all cases have recovered as of date. In the last 24 hours, the country registered 37,816 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 86,42,771.
The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 81,98,025.
77.53% of the new recoveries are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads the tally with 5,149 persons recovering from COVID. Delhi reported 4,943 recoveries, while Maharashtra registered another 4,086 new recoveries in the last 24 hours.
44,376 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 76.51% of the new cases. Delhi has reported the highest with 6,224 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 5,439 new cases while Kerala reported 5,420 daily cases yesterday.
74.22% of the 481 case fatalities reported in the past 24 hours are concentrated in Ten States/UTs.
Delhi with 109 deaths reported the maximum new fatalities. West Bengal saw a fatality count of 49 followed by Uttar Pradesh with 33 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী তেস্ত তৌবগী মশিং চাউনা হেনগৎলকখ্রে; তেস্তশিং তৌখিবগী অপুনবা করোর ১৩.৫কী ময়া য়ৌখ্রে
তেস্ত তৌবা হেনগৎলকপনা পোজিতিব ওইবগী চাংগী অপুনবা অসি লেপ্তনা তাথরক্লি
25 NOV 2020 10:58AM by PIB Imphal
ভারতনা জনুৱারী ২০২০দগী কোবিদ-১৯ তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা লেপ্তনা হেনগৎলক্লি উৎতুনা তেস্ত তৌবগী মশিং চাউনা হেনগৎলক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১১,৫৯,০৩২ পাঙথোকখিবগা লোইননা তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা অসি করোর ১৩.৫ (১৩,৪৮,৪১,৩০৭)গী ময়া য়ৌখ্রে।
মপুং ফানা অমসুং পাক শন্না তেস্ত তৌবনা পোজিতিব ওইবগী চাং হন্থহনবা ঙমখ্রে। লৈবাক্কী পোজিতিব ইবগী চাংগী অপুনবদা লেপ্তনা তারকপা অসিনা লাইনা অসি শন্দোকপগী চাং মাই পাক্না লাকশিল্লি হায়বা উৎখ্রে। অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং তপ্না-তপ্না তারক্তুনা ঙসি ৬.৮৪% ওইখ্রে।
অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাংদা তাথরকপা অসিনা লৈবাক অসিগী তেস্তিং ফেসিলিতীশিং মশিং হেনগৎলকপগী খুদম অমনি।
নুংতিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ঙসিগী ওইনা ৩.৮৩% ওইখি।
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর লেপ্তনা হেনগৎলকপনা তেস্ত তৌবগী মশিং খঙৱাং ৱাংখৎলকপদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরি। সরকারগী লেবোরেতরী ১১৬৭ অমসুং লনাই লেবোরেতরী ৯৭১ য়াওনা লৈবাক অসিদা তেস্তিং লেব ২,১৩৮ লৈবগা লোইননা নুংতিগী তেস্ত তৌবগী চাং অসি চাউনা হেনগৎলকখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী নোংমগী তেস্ত পর মিলিয়ন অসি দবল্যু.ঐচ.ও.গী স্তেন্দর্দতগী শরুক মঙা হেল্লি
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ (৪,৪৪,৭৪৬) অসি অপুনবা পোজিতিব কেসকী ৪.৮২% ওই, অমসুং ৫%গী মখাদা লৈহনবা ঙমখি।
ঙসি ফাওবদা কেস পুম্নমক্কী ৯৩.৭২% ফগৎতুনা নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৩%গী মথক্ত লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা ৩৭,৮১৬ নৌনা নাবা ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌদুনা পুন্না নাবা ফগৎখিবা কেস ৮৬,৪২,৭৭১ শুখ্রে।
নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং হোজিক্কী ওইনা ৮১,৯৮,০২৫ ওই।
নৌনা নাবা ফগৎখ্রবশিংগী ৭৭.৫৩%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
কোবিদতগী মীওই ৫,১৪ ফগৎতুনা কেরেলানা মশিং ৱাংলি। দিল্লীনা ৪,৯৪৩ নাবা ফগৎপগী রিপোর্ত তৌখি অমরোমদা মহারাস্ত্রনা হৌখিবা পুং ২৪দা অতোপ্পা ৪,০৮৬ নৌনা নাবা ফগৎপগী রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৪৪,৩৭৬ রেকোর্দ তৌখি।
অনৌবা কেসকী ৭৬.৫১%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা দিল্লীদা কেস ৬,২২৪ রিপোর্ত তৌদুনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি। মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ৫,৪৩৯ রেকোর্দ তৌখি অমসুং কেরেলানা ঙরাং নুংতিগী থেংনবা কেস ৫,৪২০ রিপোর্ত তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা শীখিবগী কেস ৪৮১গী ৭৪.২২%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
শীখিবা ১০৯গা লোইননা দিল্লীনা খ্বাইদগী য়াম্না নৌনা শীখিবগী রিপোর্ত তৌখি। ৱেস্ত বেঙ্গলগী শীখিবগী মশিং ৪৯ ওইখি অমদি উত্তর প্রদেশকী শীখিবা ৩৩গা লোইননা মতুং ইনখি।