Ministry of Health and Family Welfare
Centre rushes high level teams to Himachal Pradesh, Punjab and Uttar Pradesh to support the States in COVID response and management
Active Caseload declines to 4.85% of Total Cases
Recovery Rate increases to 93.69%
22 NOV 2020 11:24AM by PIB Delhi
The Union Government has decided to depute high level Central Teams to Uttar Pradesh, Punjab and Himachal Pradesh to support the States in COVID response and management. These States have been either reporting a rise in the number of active cases i.e. those who are hospitalized or are in home isolation under medical supervision, or demonstrating a rise in the daily new cases.
These three-member teams will visit the districts reporting high number of COVID cases and support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing, infection prevention and control measures, and efficient clinical management of the positive cases. The Central teams shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.
Earlier the Union Government has sent the high level teams to Haryana, Rajasthan, Gujarat and Manipur, and Chhattisgarh.
India’s present active caseload (4,40,962) has further declined to 4.85% of the total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark. The Recovery Rate has improved to 93.69% today as the country registered 43,493 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 85,21,617.
The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 80,80,655.
26 States/UTs have less than 20,000 active cases, as on date.
7 States/UTs have active cases between 20,000 and 50,000 whereas Maharashtra and Kerala are reporting more than 50,000 caseload.
77.68% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Delhi saw 6,963 persons recovering from COVID. Kerala and Maharashtra reported 6,719 and 4,088 new recoveries respectively.
Ten States/UTs have contributed 76.81%of the new cases. In the last 24 hours, 45,209 persons were found to be infected with COVID.
Delhi reported 5,879 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 5,772 new cases while Maharashtra reported 5,760 daily cases yesterday.
15 States and UTs are reporting less than the national average of cases per million population.
76.45% of the 501 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
22.16% of new fatalities reported are from Delhi which reported 111 deaths. Maharashtra saw a fatality count of 62 while West Bengal reported another 53.
13 States and UTs are reporting higher than the national average of fatality rate (1.46%).
Whereas, 21 States and UTs are reporting lower than the national average of deaths per million (96).
14 States and UTs have more deaths per million population than the national average (96).

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ ପରିଚାଳନା ନିମନ୍ତେ ହିମାଚଳପ୍ରଦେଶ, ପଞ୍ଜାବ ଓ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ କେନ୍ଦ୍ର ପଠାଇଲା ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ଟିମ୍
• ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଏବେ ମୋଟ ମାମଲାର 4.85%
• ସୁସ୍ଥତା ହାର 93.69%କୁ ବୃଦ୍ଧି
22 NOV 2020 11:24AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଓ ପରିଚାଳନା ନିମନ୍ତେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ପଞ୍ଜାବ ଏବଂ ହିମାଚଳପ୍ରଦେଶକୁ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ଟିମ୍ ପଠାଇବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛନ୍ତି । ଏହି ରାଜ୍ୟ ଗୁଡ଼ିକରେ କୋଭିଡ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି । ଡାକ୍ତରଖାନରେ ଥିବା କୋଭିଡ ରୋଗୀ କିମ୍ବା ମେଡିକାଲ ନିରୀକ୍ଷଣରେ ଗୃହ ସଙ୍ଗରୋଧରେ ଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି କିମ୍ବା ରାଜ୍ୟ ଗୁଡ଼ିକ ଦୈନିକ ଅଧିକ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଏହି ତିନି ଜଣିଆ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ଟିମ୍ ଯେଉଁ ସବୁ ଜିଲ୍ଲା ଗୁଡ଼ିକରେ ଅଧିକ କୋଭିଡ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ସେଠାକୁ ଗସ୍ତ କରିବେ । କୋଭିଡ ପରିଚାଳନା ଅର୍ଥାତ୍ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ବୃଦ୍ଧି, ନିରୀକ୍ଷଣ, କଣ୍ଟେନମେଣ୍ଟକୁ କଡ଼ାକଡ଼ି କରିବା, ସଂକ୍ରମଣକୁ ରୋକିବା ଓ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ଏବଂ ଦକ୍ଷତାର ସହ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଚିକିତ୍ସା ପରିଚାଳନା ଇତ୍ୟାଦିରେ ଏହି ଟିମ୍ ରାଜ୍ୟ ଗୁଡ଼ିକୁ ସହାୟତା କରିବେ । ଠିକ ସମୟରେ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଏବଂ ଏ ଦିଗରେ ଥିବା ଆହ୍ୱାନକୁ କିପରି ସମ୍ମୁଖିନ ହେବାକୁ ପଡ଼ିବ ସେ ନେଇ ମଧ୍ୟ ଟିମ୍ ପରାମର୍ଶ ଦେବ ।
ପୂର୍ବରୁ ହରିଆନା, ରାଜସ୍ଥାନ, ଗୁଜରାଟ, ମଣିପୁର ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼କୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ଟିମ୍ ପଠାଇଥିଲେ ।
ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା (4,40,962), ଯାହାକି ମୋଟ ମାମଲାର 4.85%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ 5% ତଳେ ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 43,493 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବାରୁ ସୁସ୍ଥତା ହାର 93.69%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା 85,21,617 ହୋଇଛି ।
ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଓ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ଏବେ 80,80,655 ହୋଇଛି ।
ଏବେ 26 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 20 ହଜାରରୁ ତଳେ ରହିଛି ।
7 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 20 ହଜାରରୁ 50 ହଜାର ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଓ କେରଳରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 50 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ରହିଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 77.68% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ଦିଲ୍ଳୀରେ କୋଭିଡରୁ 6,963 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କେରଳ ଓ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଯଥାକ୍ରମେ 6,719 ଓ 4,088 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ଆକ୍ରାନ୍ତମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ 76.81% ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 45,209 ଜଣ କୋଭିଡରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଥିବା ଜଣାପଡ଼ିଛି ।ଦିଲ୍ଲୀରେ ସର୍ବାଧିକ 5,879 ଜଣ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 5,772 ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 5,760 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷଙ୍କର ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ଥିବା ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ହାର ତୁଳନାରେ 15 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କମ୍ ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ 501 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ 76.45% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ।
22.16% ମୃତ୍ୟୁ ଦିଲ୍ଲୀରେ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହାର ସଂଖ୍ୟା ଅଛି 111 । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 62 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 53 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ଥିବା ମୃତ୍ୟୁ ହାର (1.46%) ତୁଳନାରେ 13 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଅଧିକ ମୃତ୍ୟୁହାର ରହିଛି ।
21 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷଙ୍କର ଥିବା ମୃତ୍ୟୁ (96) ଠାରୁ କମ୍ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ରହିଛି ।
14 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରତି ଦର୍ଶ ଲକ୍ଷରେ ମୃତ୍ୟୁ ନେଇ ଥିବା ଜାତୀୟ ହାର (96)ଠାରୁ ଅଧିକ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ରହିଛି ।