Ministry of Health and Family Welfare
Centre rushes high level teams to Himachal Pradesh, Punjab and Uttar Pradesh to support the States in COVID response and management
Active Caseload declines to 4.85% of Total Cases
Recovery Rate increases to 93.69%
22 NOV 2020 11:24AM by PIB Delhi
The Union Government has decided to depute high level Central Teams to Uttar Pradesh, Punjab and Himachal Pradesh to support the States in COVID response and management. These States have been either reporting a rise in the number of active cases i.e. those who are hospitalized or are in home isolation under medical supervision, or demonstrating a rise in the daily new cases.
These three-member teams will visit the districts reporting high number of COVID cases and support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing, infection prevention and control measures, and efficient clinical management of the positive cases. The Central teams shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.
Earlier the Union Government has sent the high level teams to Haryana, Rajasthan, Gujarat and Manipur, and Chhattisgarh.
India’s present active caseload (4,40,962) has further declined to 4.85% of the total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark. The Recovery Rate has improved to 93.69% today as the country registered 43,493 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 85,21,617.
The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 80,80,655.
26 States/UTs have less than 20,000 active cases, as on date.
7 States/UTs have active cases between 20,000 and 50,000 whereas Maharashtra and Kerala are reporting more than 50,000 caseload.
77.68% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Delhi saw 6,963 persons recovering from COVID. Kerala and Maharashtra reported 6,719 and 4,088 new recoveries respectively.
Ten States/UTs have contributed 76.81%of the new cases. In the last 24 hours, 45,209 persons were found to be infected with COVID.
Delhi reported 5,879 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 5,772 new cases while Maharashtra reported 5,760 daily cases yesterday.
15 States and UTs are reporting less than the national average of cases per million population.
76.45% of the 501 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
22.16% of new fatalities reported are from Delhi which reported 111 deaths. Maharashtra saw a fatality count of 62 while West Bengal reported another 53.
13 States and UTs are reporting higher than the national average of fatality rate (1.46%).
Whereas, 21 States and UTs are reporting lower than the national average of deaths per million (96).
14 States and UTs have more deaths per million population than the national average (96).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা কোবিদ মায়োক্নবা অমসুং শিল্লাংবদা রাজ্যশিংগী মতেং পাংনবগীদমক হিমাচল প্রদেশ, পঞ্জাব অমসুং উত্তর প্রদেশতা অৱাংবা থাক্কী তীমশিং থাখ্রে
এক্তিব কেসলোদতা অপুনবা কেসকী ৪.৮৫% হনথখ্রে
ফগৎলকপগী চাং ৯৩.৬৯%দা হেনগৎখ্রে
22 NOV 2020 11:24AM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা কোবিদকা ময়োক্নবা অমসুং শিল্লাংবদা রাজ্যশিংগী মতেং পাংনবা উত্তর প্রদেশ, পঞ্জাব অমসুং হিমাচল প্রদেশতা অৱাংবা থাক্কী সেন্ত্রেল তীমশিং থানবগী ৱারেপ লৌখ্রে। রাজ্যশিং অসিদা এক্তিব কেসকী মশিং হেনগৎলক্লি হায়বদি হোস্পিতালাইজ তৌবা নত্ত্রগা মেদিকেল সুপর্ভিজনগী মখাদা হোম আইসোলেসন তৌবা নত্ত্রগা নুংতিগী অনৌবা কেসতা মশিং হেনগৎলক্লি।
মসিগী মেম্বর অহুম্না শাবা তীমশিং অসি কোবিদকী এক্তিব কেস য়াম্না লৈবা মফমদা চৎকনি অমসুং থিংবা, য়েংশিনবা, থিজিনবা, লাইনা শন্দোরকপা থিংবা অমসুং লাকশিন্নবা পাম্বৈশিং, অমসুং কোবিদ শন্দোরকপগী মতাংদা মতিক চাবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী মতাংদা রাজ্যশিংনা হোৎনরিবশিং অদুদা মতেং পাংগনি। কেন্দ্রগী তীম্না রাজ্যশিংদা, মতম চানা অনাবা খঙদোকপা অমসুং মদুগী মতুংদা লায়েংবগা মরী লৈনবা শিংনবশিংবু নীংথিজনা পাংথোকপদসু লমজিংগনি।
মসিগী মমাংদা কেন্দ্র সরকারনা হরিয়ানা, রাজস্থান, গুজরাত, মনিপুর, অমসুং ছত্তিসগরদা অৱাংবা থাক্কী তীম থাখ্রে।
ভারত্তা ওইরিবা কোবিদকী অপুনবা কেসশিংদা এক্তিব কেস (৪,৪০,৯৬২)তা হন্থদুনা ৪.৮৫% ওইখ্রে অমসুং মসি ৫%কী থাক্তগী হন্থরে। ফগৎলকপগী চাংদসু হেনগৎলে অমসুং মসি ৯৩.৬৯% ওইখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৩,৪৯৩ কোবিদতগী ফখ্রে মসিগা লোইননা ফগৎলকপা মীওইগী অপুনবা মশিং হেনগৎখিদুনা ৮৫,২১,৬১৭ ওইখ্রে।
ফগৎলকপা কেস অমসুং এক্তিব কেসকী মরক্তা খেন্নবা অসি খোংজেল য়াংনা হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা মসি ৮০,৮০,৬৫৫নি।
রাজ্য/য়ু.তি. ২৬তা হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেস ২০,০০০ ওইরি।
রাজ্য/য়ু.তি. ৭তা এক্তিব কেসকী মশিং ২০,০০০দগী ৫০,০০০গী মরক্তা লৈরি অদুগা মহারাস্ত্রা অমসুং কেরলাদা মশিং অসি ৫০,০০০ হেল্লি।
অনৌবা ফগৎলকপা কেসকী ৭৭.৬৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগীনি।
দিল্লীদা কোবিদতগী মীওই ৬,৯৬৩ ফগৎলকখ্রে। কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রদা মথংশিৎনা ৬,৭১৯ অমসুং ৪,০৮৮ নৌনা ফগৎখ্রে।
অনৌবা কেসকী ৭৬.৮১% রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগীনি। হৌখিবা পুং ২৪দা, মীওই ৪৫,২০৯ কোবিদনা নাবা থেংনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা দিল্লীদা কেস ৫,৮৭৯ লাকখ্রে। কেরলাদা অনৌবা কেস ৫,৭৭২ লাকখ্রে অদুগা মহারাস্ত্রদা ঙরাং নুংতিগী কেস ৫,৭৬০ লাকখ্রে।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১৫দা লৈবাক অসিগী কেস পর মিলিয়ন পোপুলেসনগী চাংচৎতা নেম্না রিপোর্ত তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা মীওই ৫০১ কোবিদনা শিহনখি মসিদা ৭৬.৪৫% রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগীনি।
অনৌবা শিখিবা কেসকী ২২.১৬% দিল্লীদগীনি মফম অসিদা ১১১ শিখ্রে। মহারাস্ত্রদা মশিং অসি ৬২ ওইখি অদুগা নোংচুপ বেঙ্গলনা ৫৩ ওইখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৩না লৈবাক অসিগী শিবগী চাংচৎতগী হেন্না ৱাংখি (১.৪৬%)।
অদুম ওইনমক রাজ্য/য়ু.তি. ২১না লৈবাক অসিগী মীওই লাখ তরাগী মনুংদা ওইবা শিবগী চাংচৎতগী নেম্লে (৯৬)।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৪না লৈবাক অসিগী মীওই লাখ তরাগী মনুংদা ওইবা শিবগী চাংচৎতগী হেন্না ৱাংলে (৯৬)।