স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
হিমাচল প্ৰদেশ, পঞ্জাৱ আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ ক’ভিড সঁহাৰি আৰু ব্যৱস্থাপনাত সহায়ৰ অৰ্থে ৰাজ্যকেইখনলৈ উচ্চ স্তৰীয় দল প্ৰেৰণ
সক্ৰিয় কেছল’ড মুঠ ঘটনাৰ ৪.৮৫% লৈ অৱনমিত
আৰোগ্য লাভৰ হাৰ বৃদ্ধি ৯৩.৬৯% লৈ
22 NOV 2020 11:24AM by PIB Guwahati
উত্তৰ প্ৰদেশ, পঞ্জাৱ আৰু হিমাচল প্ৰদেশৰ ক’ভিড সঁহাৰি আৰু ব্যৱস্থাপনাত সহায় কৰিবলৈ ৰাজ্যকেইখনত উচ্চ স্তৰীয় দল মোতায়েন কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰখনে। এই ৰাজ্যকেইখনত হয় চিকিসালয়ত বা মেডিকেল তত্বাৱধানত হ’ম আইছ’লেশ্যনত সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে বা দৈনিক নতুন ঘটনাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে।
এই তিনিজনীয়া সদস্যৰ দলকেইটাই অধিক ক’ভিড ঘটনা সংঘটিত হোৱা জিলাসমূহ পৰিভ্ৰমণ কৰিব আৰু ৰাজ্যসমূহৰ কন্টেইনমেন্ট, নিৰীক্ষণ, টেষ্টিং, সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ আৰু নিয়ন্ত্ৰণ ব্যৱস্থা আৰু পজিটিভ ঘটনাসমূহৰ যথোচিত ক্লিনিকেল ব্যৱস্থাপনাৰ সৱলীকৰণত সহায় কৰিব। কেন্দ্ৰীয় দলকেইটাই তদুপৰি সময়মতে নিৰ্ণয় আৰু অনুসৰণ সম্পৰ্কীয় প্ৰত্যাহ্বানসমূহেৰে যথোচিত ব্যৱস্থাপনা সন্দৰ্ভত পৰামৰ্শ আগবঢ়াব।
ইয়াৰ পূৰ্বে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰখনে হাৰিয়ানা, ৰাজস্থান, গুজৰাট, মণিপুৰ আৰু চত্তীশগড়লৈ উচ্চ স্তৰীয় দল প্ৰেৰণ কৰিছে।
ভাৰতৰ বৰ্তমান সক্ৰিয় কেছল’ড (৪,৪০,৯৬২) মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ ৪.৮৫% লৈ হ্ৰাস পাইছে আৰু ৫% সীমাৰ তলতে অৱস্থান কৰি আহিছে। আজি আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৯৩.৬৯% লৈ বৃদ্ধি পায়। যোৱা ২৪ ঘন্টাত দেশখনত নতুন আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ৪৩,৪৯৩ হোৱাত মুঠ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ সংখ্যা ৮৫,২১,৬১৭ লৈ বৃদ্ধি পায়।
আৰোগ্য লাভৰ ঘটনা আৰু সক্ৰিয় ঘটনাৰ মাজৰ ব্যৱধান ক্ষীপ্ৰতাৰে বৃদ্ধি পাব ধৰিছে আৰু বৰ্তমান ইয়াৰ পৰিমাণ হৈছে ৮০,৮০,৬৫৫।
আজিৰ তাৰিখত ২৬ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা ২০,০০০ ৰ নিম্ন।
৭ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা ২০,০০০ আৰু ৫০,০০০ ৰ মাজত। ইয়াৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কেৰালাৰ কেছল’ড ৫০,০০০ ৰ অধিক।
নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ ৭৭.৬৮% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
দিল্লীত ৬,৯৬৩ লোকে ক’ভিডৰপৰা আৰোগ্য লাভ কৰিছে। কেৰালা আৰু মহাৰাষ্ট্ৰত নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ পৰিমাণ ক্ৰমে ৬,৭১৯ আৰু ৪,০৮৮ টা।
নতুন ঘটনাৰ ৭৬.৮১% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ। যোৱা ২৪ ঘন্টাত, ৪৫,২০৯ জন লোকৰ দেহত ক’ভিডৰ সংক্ৰমণ ধৰা পৰিছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত দিল্লীত এই ঘটনাৰ পৰিমাণ হৈছে ৫,৮৭৯ টা। কেৰালাত নতুন ঘটনাৰ সংখ্যা ৫,৭৭২ আৰু মহাৰাষ্ট্ৰত কালি দৈনিক ঘটনাৰ সংখ্যা হয় ৫,৭৬০ টা।
প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাত ঘটনাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড়তকৈ ১৫ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত ঘটনাৰ সংখ্যা কম।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৫০১ মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ৭৬.৪৫% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
নতুন মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ২২.১৬% দিল্লীত সংঘটিত হৈছে। ইয়াৰ পৰিমাণ হৈছে ১১১ টা। মহাৰাষ্ট্ৰত ৬২ আৰু পশ্চিম বংগত ৫৩ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে।
১৩ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ মৃত্যুৰ ঘটনা মৃত্যুৰ হাৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় (১.৪৬%)তকৈ অধিক।
বিপৰীত, ২১ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ মৃত্যুৰ ঘটনা প্ৰতি নিযুতত মৃত্যুৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় (৯৬)তকৈ কম।
১৪ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ প্ৰতি নিযুতত মৃত্যুৰ ঘটনা ৰাষ্ট্ৰীয় গড় (৯৬)তকৈ অধিক।

Ministry of Health and Family Welfare
Centre rushes high level teams to Himachal Pradesh, Punjab and Uttar Pradesh to support the States in COVID response and management
Active Caseload declines to 4.85% of Total Cases
Recovery Rate increases to 93.69%
22 NOV 2020 11:24AM by PIB Delhi
The Union Government has decided to depute high level Central Teams to Uttar Pradesh, Punjab and Himachal Pradesh to support the States in COVID response and management. These States have been either reporting a rise in the number of active cases i.e. those who are hospitalized or are in home isolation under medical supervision, or demonstrating a rise in the daily new cases.
These three-member teams will visit the districts reporting high number of COVID cases and support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing, infection prevention and control measures, and efficient clinical management of the positive cases. The Central teams shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.
Earlier the Union Government has sent the high level teams to Haryana, Rajasthan, Gujarat and Manipur, and Chhattisgarh.
India’s present active caseload (4,40,962) has further declined to 4.85% of the total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark. The Recovery Rate has improved to 93.69% today as the country registered 43,493 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 85,21,617.
The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 80,80,655.
26 States/UTs have less than 20,000 active cases, as on date.
7 States/UTs have active cases between 20,000 and 50,000 whereas Maharashtra and Kerala are reporting more than 50,000 caseload.
77.68% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Delhi saw 6,963 persons recovering from COVID. Kerala and Maharashtra reported 6,719 and 4,088 new recoveries respectively.
Ten States/UTs have contributed 76.81%of the new cases. In the last 24 hours, 45,209 persons were found to be infected with COVID.
Delhi reported 5,879 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 5,772 new cases while Maharashtra reported 5,760 daily cases yesterday.
15 States and UTs are reporting less than the national average of cases per million population.
76.45% of the 501 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
22.16% of new fatalities reported are from Delhi which reported 111 deaths. Maharashtra saw a fatality count of 62 while West Bengal reported another 53.
13 States and UTs are reporting higher than the national average of fatality rate (1.46%).
Whereas, 21 States and UTs are reporting lower than the national average of deaths per million (96).
14 States and UTs have more deaths per million population than the national average (96).