Ministry of Health and Family Welfare
Daily trend of Recoveries outpacing New Cases ensures continuous shedding of Active Caseload
Active Caseload falls below 5% of the Total Cases
19 NOV 2020 11:30AM by PIB Delhi
In the last 24 hours, 45,576 persons were found to be infected with COVID in India. During the same period, India has registered 48,493 new recoveries ensuring a net reduction of 2917 cases from the Active Caseload.
The new recoveries continue to overtake the daily new cases continuously since the past 47 days.
India’s active caseload has fallen under the 5% mark today.
This trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload. It has ensured that India’s present active caseload of 4,43,303 consists of just 4.95% of India’s Total Positive Cases.
New Recoveries outnumbering the daily New Cases every 24-hour cycle has also improved the Recovery Rate to 93.58% today. The total recovered cases stand at 83,83,602. The gap between Recovered cases and Active cases that is steadily increasing presently stands at 79,40,299.
77.27% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 7,066 persons recovering from COVID, Kerala saw the most number of recoveries. Delhi registered another 6,901 daily recoveries while Maharashtra reported 6,608 new recoveries.
Ten States/UTs have contributed 77.28% of the new cases.
Delhi reported 7,486 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 6,419 new cases while Maharashtra registered 5,011 new cases yesterday.
79.49% of the 585 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
22.39% of new fatalities reported are from Delhi which reported 131 deaths. Maharashtra also saw a three digit fatality count of 100 while West Bengal reported 54 new deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ফগৎলকপগী চাং অসিনা অনৌবা কেসশিং অসিদগী হেনবা অসিনা এক্তিব কেসলোদ লেপ্পা লৈতনা হন্থহল্লে
এক্তিব কেসলোদ অপুনবা কেসশিংগী ৫%দগী হেন্না তানা লৈরে
19 NOV 2020 11:30AM by PIB Imphal
মমাংগী পুং ২৪ অসিদা ভারততা মীওই ৪৫,৫৭৬ কোবিদ লাইনা নাবা থেংনখি৷ হায়রিবা মতম অসিমক্তদা ভারতনা অনৌবা মীওই ৪৮,৪৯৩ লাইনা অসিদগী ফহন্দুনা এক্তিব কেসলোদ অসিদগী পুন্না মীওই ২৯১৭ হন্থহনবা ঙম্লে৷
মমাংগী নুমিৎ ৪৭ অসিদগী হৌদুনা নৌনা লাইনা অসিদগী ফগৎলকপগী চাং অসিনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী নারিবা মীওইশিং অদুদগী লেপ্পা লৈতনা হেন্দুনা লাক্লি৷
ঙসিদি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ৫% মার্কতগী হেন্না তারে৷
অসিগুম্না নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাইনা অসিনা নারিবা কেস মশিং অসিদগী নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ফগৎলকপগী চাং অসিনা হেল্লকপা অসিনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অদু লেপ্পা লৈতনা হন্থহল্লে৷ ভারতকী হৌজিক হৌজিক লাইনা অসিনা নাহল্লিবা মীওই ৪,৪৩,৩০৩ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ৪.৯৫ খক্তনি৷
পুং-২৪ সাইকল খুদিংগী লাইনা অসিদগী নৌনা ফগৎলকপগী চাং অসিনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী নারিবা অসিদগী হেল্লকপা অসিনা ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসি ৯৩.৫৮% য়ৌনা ফহনখ্রে৷ লাইনা অসিদগী ফগৎলকপগী অপুনবা কেস মশিং অসি ৮৩,৮৩,৬০২নি৷ লাইনা অসিগী এক্তিব কেস মশিং অসিদগী লেপ্পা লৈতনা তপ্না তপ্না ফগৎলক্তুনা হৌজিক লৈরিবা গেপ অসি ৭৯,৪০,২৯৯নি৷
লাইনা অসিদগী নৌনা ফগৎলকপগী চাং ৭৭.২৭% অসি রাজ্য/য়ু.তি. তরানা ওইহনবনি৷
কোবিদ লাইনা অসিদগী মীওই ৭,০৬৬ নাবা ফহন্দুনা কেরলানা খ্বাইদগী য়াম্না লাইনা অসিদগী ফহনবা ঙম্লে৷ দিল্লীনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা ৬,৯০১ ফহনবা ঙম্লে অমসুং মহারাস্ত্রনা অনৌনা মীওই ৬,৬০৮ ফহনবা ঙম্লে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷
রাজ্য/য়ু.তি. তরানা অনৌনা কেস মশিংগী ৭৭.২৮% কন্ত্রিব্যুত তৌখ্রে৷
মমাংগী পুং ২৪ অসিদা দিল্লীনা কেস মশিং ৭,৪৮৬ রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ কেরলানা অনৌনা কেস মশিং ৬,৪১৯ রেকোর্দ তৌখ্রে অমসুং মহারাস্ত্রনা ঙরাং অনৌনা কেস মশিং ৫,০১১ রেজিস্তর তৌখ্রে৷
মমাংগী পুং ২৪ অসিদা রিপোর্ত তৌরকখ্রবা কেস ফেতেলিতী ৫৮৫গী ৭৯.৪৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরা অসিদগীনি৷
লাইনা অসিদগী মীওই ১৩১ শি হায়না দিল্লীদগী অনৌবা ফেতেলিতীগী ২২.৩৯% রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ মহারাস্ত্রসু মীওই ১০০ শি অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলসু অনৌবা মীওই ৫৪ শি হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷