ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ
● ମୋଟ ମାମଲାର 5% ତଳକୁ ଖସିଲା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
19 NOV 2020 11:30AM by PIB Bhubaneswar
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ 45,576 ଜଣ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ସମୟରେ ଦେଶରେ 48,493 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆହୁରି 2,917 ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ 47 ଦିନ ଧରି କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ତୁଳନାରେ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ରହିଛି ।
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମୋଟ ମାମଲାର 5% ତଳକୁ ଆଜି ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବାରୁ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଚାଲିଛି । ଏହା ଦ୍ୱାରା ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 4,43,303 ରହିଛି, ଯାହାକି ଭାରତର ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 4.95% ।
ପ୍ରତି 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ନୂଆ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ରହୁଥିବାରୁ ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ହାର 93.58%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 83,83,602 ରେ ପହଁଚିଛି । ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 79,40,299 ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 77.28% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 7,066 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ଦିଲ୍ଲୀରେ 6,901 ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 6,608 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 77.28% ଆସିଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ଦିଲ୍ଲୀରେ ସର୍ବାଧିକ 7,486 ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 6,419 ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 5,011 ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 585 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ 79.49% ମୃତ୍ୟୁ 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 22.39% କେବଳ ଦିଲ୍ଲୀ (131 ମୃତ୍ୟୁ)ରେ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 100 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 54 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Daily trend of Recoveries outpacing New Cases ensures continuous shedding of Active Caseload
Active Caseload falls below 5% of the Total Cases
19 NOV 2020 11:30AM by PIB Delhi
In the last 24 hours, 45,576 persons were found to be infected with COVID in India. During the same period, India has registered 48,493 new recoveries ensuring a net reduction of 2917 cases from the Active Caseload.
The new recoveries continue to overtake the daily new cases continuously since the past 47 days.
India’s active caseload has fallen under the 5% mark today.
This trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload. It has ensured that India’s present active caseload of 4,43,303 consists of just 4.95% of India’s Total Positive Cases.
New Recoveries outnumbering the daily New Cases every 24-hour cycle has also improved the Recovery Rate to 93.58% today. The total recovered cases stand at 83,83,602. The gap between Recovered cases and Active cases that is steadily increasing presently stands at 79,40,299.
77.27% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 7,066 persons recovering from COVID, Kerala saw the most number of recoveries. Delhi registered another 6,901 daily recoveries while Maharashtra reported 6,608 new recoveries.
Ten States/UTs have contributed 77.28% of the new cases.
Delhi reported 7,486 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 6,419 new cases while Maharashtra registered 5,011 new cases yesterday.
79.49% of the 585 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
22.39% of new fatalities reported are from Delhi which reported 131 deaths. Maharashtra also saw a three digit fatality count of 100 while West Bengal reported 54 new deaths.