Ministry of Housing & Urban Affairs
Hardeep S. Puri to inaugurate 13th Urban Mobility India Conference 2020
Prof. Jan Gehl, renowned Danish Architect, Urbanist, Professor & founder of Modern Urban Planning to deliver key note address
Conference theme- “Emerging Trends in Urban Mobility” to address challenges posed by Covid-19 pandemic to provide accessible and convenient transport to people
03 NOV 2020 1:55PM by PIB Delhi
The 13th Urban Mobility India (UMI) Conference is being organized by the Ministry of Housing and Urban Affairs on 9th November 2020. The day-long Conference will be held on-line through Video Conference/Webinar. The main theme of this year’s event is “Emerging Trends in Urban Mobility” with focus on innovative measures taken at national and international level to address the challenges posed by Covid-19 pandemic to provide accessible and convenient transport to the people. Shri Hardeep S. Puri, Minister of Housing and Urban Affairs will deliver the Inaugural Address while the Key-note Address will be by Prof. Jan Gehl, Founder and Senior Adviser of M/s. Gehl Architects. Mr. Jean-Baptiste Djebbari, Minister Delegate for Transport, attached to the Minister for the Ecological Transition and Dr. Claudia Warning, Director General for the Asia; South – Eastern and Eastern Europe; Middle East; Latin America; Civil Society; Churches, German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development ( BMZ) will also be speaking at the Inaugural Session. Shri Durga Shankar Mishra, Secretary of Housing and Urban Affairs Ministry will be chairing the Plenary Session on “Emerging Trends in Urban Mobility”.
Till date, 12 events have been organized on the themes mentioned below. State Governments, city authorities and other stakeholders have gained substantially through participation in these conferences
S.No.
Year
Theme
Venue
1.
2008
Urban Mobility
Pragati Maidan, New Delhi
1.
2009
Sustainable Urban Transport
India Habitat Center, New Delhi
1.
2010
Sustainable Cities
Hotel Grand, New Delhi
1.
2011
Sustainable Mobility
Manekshaw Center, New Delhi
1.
2012
Smart Cities
Manekshaw Center, New Delhi
1.
2013
Transforming Cities with Transportation
Manekshaw Center, New Delhi
1.
2014
Sustainable Transport for Sustainable Cities
Manekshaw Center, New Delhi
1.
2015
Transforming Mobility for Liveability
Manekshaw Center, New Delhi
1.
2016
Planning Mobility for City's Sustainability
Mahatma Mandir Gandhinagar, Gujarat
1.
2017
Intelligent, Inclusive and Sustainable Mobility
Hyderabad International Convention Centre ( HICC ), Telangana
1.
2018
Green Urban Mobility
Chitnavis Centre, Nagpur, Maharashtra
1.
2019
Accessible and Liveable Cities
Indira Gandhi Pratishthan, Lucknow
12th UMI Conference 2019
The 12th Urban Mobility India (UMI) Conference was held from 15th to 17th November, 2019 at the Indira Gandhi Pratishthan, Lucknow. The theme of the conference was “Accessible and Liveable Cities”. The conference and exhibition was inaugurated by Shri Yogi Adityanath, Chief Minister of Uttar Pradesh in the presence of Shri Hardeep Singh Puri, Hon’ble Minister of State (I/C) for Housing and Urban Affairs, Govt. of India and Shri Girish Chandra Yadav, State Minister of Housing and Urban Planning of Uttar Pradesh. The Institute of Urban Transport (India) provided the technical and logistics support in organizing the conference. More than 1,000 delegates, including foreign delegates from 10 countries and International organizations, students, urban transport experts, practitioners, resource persons, researchers, scholars and senior government officials from 30 States and Union Territories across India attended the Conference.
Urbanization in India is a reality of the 21st century, which has culminated in the development of India as one of the fastest growing major economy in the world. The transport sector is an important component of the urban economy. However, with rapidly increasing mobility, needs and availability of technology, there is expected shift from vehicle ownership to vehicle sharing and public transport, with higher emphasis on multimodal seamless connectivity and clean mobility. These emerging trends are likely to bring a paradigm shift in the expectations of the commuters and our cities need to adapt to the rapidly changing mobility needs. To address these issues, the Ministry of Housing and Urban Affairs, Government of India issued the National Urban Transport Policy, 2006 (NUTP). The objective of the policy is to ensure safe, affordable, quick, comfortable, reliable and sustainable access for the growing number of city residents to jobs, education, recreation and such other needs within our cities.
As part of the NUTP enunciations, the Ministry has taken the initiative to organize an annual international Conference-cum-Exhibition on Urban Mobility India popularly known as UMI. The primary objective of the conference is to disseminate information to the cities, whose officials attend the conference to help them keep up-to-date with latest and best urban transport practices globally. The conference provides an opportunity to interact with other professionals, technology and service providers, both domestic and international, so that the delegates can carry home ideas to develop their urban transport along a sustainable path. The event brings together national and international experts, technology and service providers, policy makers, practitioners and officials from the urban transport sector under one roof.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
হার্দীপ এস. পুরিনা ১৩শুবা অর্বান মোবিলিতি ইন্দিয়া কনফরেন্স ২০২০ হৌদোক্কদৌরি
মমিং লৈরবা দেনিশ আর্কিতেক্ত, আর্বানিস্ত, প্রোফেসর অমসুং মোদর্ন অর্বানগী ফাউন্দর প্রোফেসর জন গেহলনা কি নোত এদ্রেস পীগদৌরি
“ইম্মর্জিং ত্রেন্দস ইন অর্বান মোবিলিতি” অসিদা থীম ওইদুনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিদা পন্থুং য়ৌবা অমসুং চৎথোক চৎশিন তৌবদা প্রজানা থেংনরিবা অৱাবা অসিদা ৱা ঙাংগনি
03 NOV 2020 1:55PM by PIB Imphal
১৩শুবা অর্বান মোবিলিতি ইন্দিয়া (য়ু.এম.আই.) কনফরেন্স অসি হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সগী মিনিস্ত্রীনা ২০২০গী নবেম্বরগী ৯দা শিনগদৌরি। হায়রিবা কনফরেন্স অসি ভিদিও কনফরেন্স/ৱেবিনারগী খুত্থাংদা ওনলাইন্দা পাংথোক্কনি। হন্দক্কী চহিগী মরুওইবা থীম অসি “ইম্মর্জিং ত্রেন্দস ইন অর্বান মোবিলিতি” অসিনি হায়রিবা অসিনা অনৌবা ৱাখল্লোল কয়া অমা পুথোক্তুনা লৈবাক্কী অমসুং মেলেমগী ওইবা থাক্তা কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিদা পন্থুং য়ৌবা অমসুং চৎথোক চৎশিন তৌবদা প্রজানা থেংনরিবা অৱাবা অসিদা ৱা ঙাংগনি। হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সগী মিনিস্তর শ্রী হার্দীপ এস. পুরিনা ৱাহৌদোক ঙাংগনি অদুগা এম./এস. গেহল আর্কিতেক্তকী ফাউন্দর অমসুং সেনিয়র এদভাইজর প্রোফেসর জন গেহলনা কি নোত এদ্রেস পীগনি। দিলিগেৎ ফোর ত্রান্সপোর্ত, মিনিস্তর ফোর দ ইকোলোজিকেল ত্রান্সিসনগী মিনিস্তর মিস্তর জিন-বাপ্তিস্ত জেবারি অমসুং এসিয়াগী দাইরেক্তর জেনেরেল দাঃ ক্লাউদিয়া ৱার্নিং; খা-নোংপোক অমসুং নোংপোক ইয়ুরোপ;মিদল ইস্ত; লেতিন অমেরিকা; সিবিল সোসাইতি; চর্চ, জর্মন ফেদেরেল মিনিস্ত্রী ফোর ইকোনোমিক কোওপরেসন অমসুং দিবলপমেন্ত (বি.এম.জেৎ.) অসিনা হৌদোকপগী সেসন অসিদা ৱা ঙাংগনি। হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মিনিস্ত্রীগী সেক্রেতরি শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রানা মপুং ফাবা সেসন “ইম্মর্জিং ত্রেন্দস ইন অর্বান মোবিলিতি” অসিগী চেয়র লৌগনি।
মসি ফাওবদা, ইভেন্ত ১২ অসি মখাদা পল্লিবা থীম অসিদা শিনগনি। স্তেত সরকার, সহরগী ওথোরিতি অমসুং থৌবুশিং অসিনা কনফরেন্স অসি শরুক য়াবদা মশক থোকপা ফংলি
সে.ন.
চহি
থীম
মফম
১.
২০০৮
অর্বান মোবিলিতি
প্রাগাতি মাইদান, নই দিল্লী
২.
২০০৯
সস্তেনেবল অর্বান ত্রান্সপোর্ত
ইন্দিয়া হেবিতেৎ সেন্তর, নই দিল্লী
৩.
২০১০
সস্তেনেবল সিতিস
হোতেল গ্রান্দ, নই দিল্লী
৪.
২০১১
সস্তেনেবল মোবিলিতি
মানেকশো সেন্তর, নই দিল্লী
৫.
২০১২
স্মার্ত সিতিস
মানেকশো সেন্তর, নই দিল্লী
৬.
২০১৩
ত্রান্সফোর্মিং সিতিস ৱিথ ত্রান্সপোর্তেসন
মানেকশো সেন্তর, নই দিল্লী
৭.
২০১৪
সস্তেনেবল ত্রান্সপোর্ত ফোর সস্তেনেবল সিতিস
মানেকশো সেন্তর, নই দিল্লী
৮.
২০১৫
ত্রান্সফোর্মিং মোবিলিতি ফোর লাইব এবিলিতি
মানেকশো সেন্তর, নই দিল্লী
৯.
২০১৬
প্লানিং মোবিলিতি ফোর সিতিস সস্তেনেবিলিতি
মহাত্মা মন্দির গান্ধীনাগর, গুজরাত
১০.
২০১৭
ইন্তিলিজেন্ত, ইনক্লুসিব এন্দ সস্তেনেবল মোবিলিতি
হায়দ্রাবাদ ইন্তরনেস্নেল কনভেনসন সেন্তর (ঐচ.আই.সি.সি.), তেলঙ্গানা
১১.
২০১৮
গ্রীন অর্বান মোবিলিতি
চিত্নাবিস সেন্তর, নাগপুর, মহারাস্ত্রা
১২.
২০১৯
এসিসিবল এন্দ লাইএবল সিতিস
ইন্দিরা গান্ধী প্রাতিশথান, লখনৌ
১২শুবা য়ু.এম.আই. কনফরেন্স ২০১৯
১২শুবা অর্বান মোবিলিতি ইন্দিয়া (য়ু.এম.আই.) কনফরেন্স অসি লখনৌগী ইন্দিরা গান্ধী প্রাতিশথান্দা ২০১৯গী নবেম্বরগী ১৫দগী ১৭ ফাওবা পাংথোকখি। কনফরেন্স অসিগী থীম অসি “এসিসিবল এন্দ লাইএবল সিতিস”। কনফরেন্স অমসুং একজিবিসন অসি উত্তর প্রদেশকী চীফ মিনিস্তর শ্রী য়োগী অদিত্যানাথ অমসুং ভারত সরকারগী হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সগী মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই./সি.) শ্রী হার্দীপ সিংহ পুরি অমসুং হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সগী স্তেত মিনিস্তর শ্রী গীরিশ চন্দ্র য়াদপনা শরুক য়াখি। দিলিগেৎ ১০০০ অমা হেনবা মসিদা দিলিগেৎশিং অসি লৈবাক ১০দগী অমসুং মালেমগী ওর্গানাইজেসন, মহৈরোয়, অর্বান ত্রান্সপোর্ত এক্সপার্ত, প্রাক্তিসনর, রিসোর্স পর্সন, রিসর্রসর, স্কোলার অমসুং সরকারগী ওফিসিএলশিং য়াওরি।
ইন্দিয়াদা সহর ওন্থোকপা অসি ২১শুবা সেনচুরি অসিগী মংফাওনবনি, মসিনা মালেমদা শেন-থুমগী লমদা খ্বায়দগী থুনা য়াংনা চৎলিবা অমনি। ত্রান্সপোর্ত সেক্তর অসিনা অর্বান ইকোনোমি অসিগী মরুওইবা মচাক অমনি। অদুম ওইনমক মোবিলিতি অসি য়াম্না য়াংনা চৎপনা তেক্নোলোজিগী তঙাইফদবা অমসুং ফংহনবা অমা ওইরি। অৱাবা অসি কোক্নবা, ভারত সরকারগী,হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মিনিস্ত্রীনা নেস্নেল অর্বান ত্রান্সপোর্ত পোলিসি, ২০০৬ (এন.য়ু.তি.পি.) অসি শেমখি। পোলিসি অসিগী পান্দমদি শোইদবা, পুবা ঙম্বা, অথুবা, য়াম্না নুঙাইবা, চৎনবা য়াবা অসি ওইননবনি।
এন.য়ু.তি.পি. শরুক অমা ওইনা মিনিস্ত্রী অসিনা চহিগী ওইবা মালেমগী কনফরেন্স-কম-এক্সিবিসন অমা অর্বান মোবিলিতি ইন্দিয়া য়ু.এম.আই. হায়না খংনবা অসি শিনখি। কনফরেন্স অসিগী মরুওইবা পান্দমদি সহর খুদিংদা ই-পাউ অসি কনফরেন্স অসিদা শরুক য়ারিবা ওফিসিএলশিং অসিনা মালেমদা ত্রান্সপোর্ত অসি খ্বায়দগী ফবা অমা ওইননবনি। কনফরেন্স অসিনা অতোপ্পা প্রোফেসনেলশিং, তেক্নোলোজি অমসুং সর্বিস প্রোভাইদর দোমেস্তিক অমসুং ইন্তরনেস্নেল অনিমক হায়রিবা অসিনা দিলিগেৎশিং অসিনা ময়ুমদা ৱাখল্লোলশিং অসি পুদুনা অর্বান ত্রান্সপোর্ত অসি অফবা মফম অমা য়ৌহন্বা অসিনি। থৌরম অসিদা জাতিগী অমসুং মেলেমগী ওইবা এক্সপার্ত, তেক্নোলোজি অমসুং সর্বিস প্রোভাইদর, পোলিসি শেম্বা, প্রাক্তিসনর, অমসুং ওফিসিএলশিং অসি ত্রান্সপোর্ত সেক্তর অমগী মখাদা থম্বা অসিনি।