Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a Landmark Milestone
Active caseload below 6 lakh for the first time after 85 days
Active caseload only 7.35% of Total Positive Cases
30 OCT 2020 11:13AM by PIB Delhi
India has achieved a significant milestone in its fight against COVID. The active caseload has fallen below 6 lakh for the first time in nearly three months (85 days). India has registered 5.94 lakh active cases today. The active caseload was 5.95 lakh on 6th August.
Presently the active cases comprise only 7.35% of the total positive cases of the country standing at 5,94,386. This has strengthened its trend of steady decline.
The trajectory of the active caseload across different States/UTs has been diverse indicating their efforts and gradual progress in their fight against the global pandemic.
India has also sustained its high number of recoveries. The total recovered cases stand at 73,73,375. India continues to be the topmost country with maximum number of recovered cases globally. The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 6,778,989 today.
57,386 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 48,648. The national Recovery Rate has progressed to 91.15%.
80% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Kerala has contributed the maximum with more than 8,000 to the single day recoveries followed by Maharashtra and Karnataka with more than 7,000 recoveries each.
48,648 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
78% of these are from 10 States and UTs. Kerala is still reporting a very high number of new cases with more than 7,000 cases followed by Maharashtra and Delhi with more than 5,000 cases each.
563 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, 81% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has reported the highest single day deaths (156 deaths) followed by West Bengal with 61 cases.
India has performed remarkably on fulfilling WHO’s advise of 140 tests/day/ million population. In its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” WHO has advised this strategy for comprehensive surveillance for suspected cases.
In another row of achievements, 35 States/UTs have exceeded the advised number of tests. The national average of tests per day per million population stands at 844. The figure for Delhi and Kerala has exceeded 3,000.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মাইপাকপগী পন্দুপ অমা লানখ্রে
অহানবা ওইবা নুমিৎ ৮৫নিগী মতুংদা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৬কী মখাদা লৈখ্রে
এক্তিব কেসলোদনা অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৭.৩৫% খক্তা ওইরি
30 OCT 2020 11:13AM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনবা অসিদা অচৌবা মাই পাকপা অমা পুরকপা ঙমখ্রে। থা অহুমরোম (নুমিৎ ৮৫) অসিদা অহানবা ওইনা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ৬কী মখাদা লৈখ্রে। ঙসি ভারত্তা এক্তিব কেস লাখ ৫.৯৪ রেজিস্তর তৌখি। অগস্ত ৬তা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ৫.৯৫ ওইখি।
হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী ৭.৩৫% খক্তনা এক্তিব কেস ওইদুনা ৫,৯৪,৩৮৬তা লৈরি। মসিনা লেপ্তনা তপ্না তপ্না হন্থরকপগী খোঙচৎ অসিদা মপাঙ্গল হাপখি।
তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী এক্তিব কেসলোদকী ত্রেজেক্তরী অসি খেৎনরি মসিনা মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা মখোয়না লান্থেংনরিবা অসিদা মখোয়না হোৎনরিবশিং অমসুং তপ্না-তপ্না মাই পাক্লক্লিবা অদু উৎলি।
ভারত্তসু নাবা ফগৎলকপগী মশিং অসি লেপ্তনা ৱাংখৎলক্লি। পুন্না নাবা ফগৎখিবা কেস অসি ৭৩,৭৩,৩৭৫ শুখ্রে। মালেমগী ওইনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বগা লোয়ননা ভারতনা মখা তানা মকোক থোংবা লৈবাক ওইরি। এক্তিব কেসশিং অমসুং নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি অমসুং ঙসি ৬,৭৭৮,৯৮৯ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫৭,৩৮৬ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা অনৌবা কনফর্ম কেসনা ৪৮,৬৪৮ ওইখি। লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯১.১৫%দা হেনগৎখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী ৮০%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নোংমদা নাবা ফগৎলকপগী মশিংদা ৮,০০০গী মথক ওইবগা লোয়ননা কেরেলানা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি মতুংদা ৭,০০০/৭,০০০কী মথক ওইদুনা মহারাস্ত্র অমসুং কর্নাতকানা মতুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৪৮,৬৪৮ রেকোর্দ তৌখি।
মসিগী মনুংদা ৭৮%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি। অনৌবা কেস ৭,০০০গী মথক্তা ওইবগা লোয়ননা কেরেলানা হৌজিক ফাওবদা মশিং য়াম্না রিপোর্ত তৌরক্লি কেস ৫,০০০/৫,০০০গী মথক্তা রিপোর্ত তৌরকপগা লোয়ননা মহারাস্ত্র অমসুং দিল্লীনা মতুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৫৬৩ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মনুংদা ৮১%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
মহারাস্ত্রনা নোংমদা লৈখিদবগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখি (লৈখিদবা ১৫৬) মতুংদা কেস ৬১গা লোয়ননা ৱেস্ত বেঙ্গল লৈখি।
মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা নোংমদা তেস্ত ১৪০ তৌবা হায়বগী দবল্যু.ঐচ.ও.গী পাউতাক অসি ঙাক্না চৎতুনা ভারতনা মাই পাক্না চংশিল্লি। মখোয়গী গাইদেন্স নোৎ “পব্লিক হেল্থ ক্রাইতেরিয়া তু এদজস্ত পব্লিক হেল্থ এন্দ সোসিএল মিজর্স ইন দি কন্তেক্সত ওফ চোবিদ-১৯” অসিদা দবল্যু.ঐচ.ও.না চিংনবা কেসশিংগীদমক মপুং ফানা সর্ভিলেন্স চত্থনবা লালোং অসি লৌখৎনবা খঙহনখি।
অতোপ্পা মাই পাকপা অমদা, রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫না তৌ হায়না খঙহনখিবা তেস্ত মশিংদগী হেনখ্রে। লৈবাক অসিগী মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা নোংমদা তৌবা তেস্তকী চাংচৎ অসি ৮৪৪ শুখ্রে। দিল্লী অমসুং কেরেলাগী মশিংনা ৩,০০০ হেনখ্রে।