স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
এক মাইলৰখুঁটি অতিক্ৰম ভাৰতৰ
৮৫ দিনৰ পাছত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ৬লাখৰ তললৈ নামিল
মুঠ আক্ৰান্তৰ কেৱল ৭.৩৫% ৰোগীহে চিকিৎসাধীন হৈ আছে
30 OCT 2020 11:13AM by PIB Guwahati
ক’ভিডৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত ভাৰতে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰখুঁটি উপনীত হৈছে৷ ৮৫দিনৰ পাছত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ৬লাখৰ তললৈ নামিছে৷ আজি দেশত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ৫.৯৫লাখ হৈছে৷ ৬ আগষ্টত দেশত ৫.৯৫লাখ লোক চিকিৎসাধীন হৈ আছিল৷
অৰ্থাৎ বৰ্তমান মুঠ আক্ৰান্তৰ ৭.৩৫% ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে আৰু এই সংখ্যা ৫,৯৪,৩৮৬জন৷
ভাৰতত ধাৰাবাহিকভাৱে চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা হ্ৰাস পাই আহিছে৷
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে দেশজুৰি বলবৎ কৰা মেডিকেল আন্তঃগাঁথনি, চিকিৎসা পদ্ধতিসমূহ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰ-প্ৰশাসনে সুচাৰুৰূপে পালন কৰা আৰু চিকিৎসক, পেৰামেডিকেল কৰ্মী আৰু আগশাৰীৰ কৰ্মচাৰীসকলৰ সমৰ্পিত কাম-কাজে আৰোগ্যৰ সংখ্যা বৃদ্ধিৰ লগতে মৃত্যুৰ হাৰো হ্ৰাস কৰাৰ ইন্ধন যোগাইছে৷
ভাৰতত সৰ্বাধিক সংখ্যক ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ বৰ্তমানলৈকে সুস্থ হোৱা লোকৰ সংখ্যা ৭৩,৭৩,৩৭৫জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ আজি চিকিৎসাধীন আৰু আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান ৬৭,৭৮,৯৮৯জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৫৭,৩৮৬জন ৰোগী আৰোগ্য হোৱাৰ বিপৰীতে ৪৮,৬৪৮জন লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে৷ ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৯১.১৫%লৈ উন্নীত হৈছে৷
নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱা ৮০% ৰোগী ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৮,০০০তকৈ অধিক হোৱাৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট আৰু কৰ্ণাটকত ৭,০০০তকৈ অধিক ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
ইফালে, নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা ৫৪,৩৬৬জন ৰোগীৰ ভিতৰত ৭৮%ই ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
ইয়াৰে ভিতৰত মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কেৰালাত সৰ্বাধিক ৭,০০০ আৰু কৰ্ণাটকত ৫,০০০তকৈ অধিক লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৫৬৩জন ৰোগী ক’ভিডত মৃত্যু হৈছে৷ ইয়াৰে ৮১%ই ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ১৫৬ৰোগীৰ লগতে পশ্চিমবংগত ৬২জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
ভাৰতে বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাৰ পৰামৰ্শক্ৰমে প্ৰতিদিনে প্ৰতি ১০ লাখৰ বিপৰীতে ১৪০টা নমূনা পৰীক্ষা সফলতাৰে সম্পন্ন কৰিছে৷ ক’ভিডৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত জনস্বা্স্থ্য আৰু সামাজিক ব্যৱস্থাৱলীৰ সন্দৰ্ভত বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাই সন্দেহজনক সংক্ৰমিত লোকৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক নিৰীক্ষণ কৌশল অৱলম্বন কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিছে৷
দেশত ৩৫খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলতে বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাৰ পৰামৰ্শতকৈ অধিক হাৰত নমূনা পৰীক্ষা সম্পন্ন হৈছে৷ দেশত প্ৰতি ১০লাখ লোকৰ বিপৰীতে দৈনিক নমূনা পৰীক্ষাৰ হাৰ ৮৪৪৷ দিল্লী আৰু কেৰালাত এই হাৰ ৩,০০০তকৈ অধিক৷

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a Landmark Milestone
Active caseload below 6 lakh for the first time after 85 days
Active caseload only 7.35% of Total Positive Cases
30 OCT 2020 11:13AM by PIB Delhi
India has achieved a significant milestone in its fight against COVID. The active caseload has fallen below 6 lakh for the first time in nearly three months (85 days). India has registered 5.94 lakh active cases today. The active caseload was 5.95 lakh on 6th August.
Presently the active cases comprise only 7.35% of the total positive cases of the country standing at 5,94,386. This has strengthened its trend of steady decline.
The trajectory of the active caseload across different States/UTs has been diverse indicating their efforts and gradual progress in their fight against the global pandemic.
India has also sustained its high number of recoveries. The total recovered cases stand at 73,73,375. India continues to be the topmost country with maximum number of recovered cases globally. The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 6,778,989 today.
57,386 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 48,648. The national Recovery Rate has progressed to 91.15%.
80% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Kerala has contributed the maximum with more than 8,000 to the single day recoveries followed by Maharashtra and Karnataka with more than 7,000 recoveries each.
48,648 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
78% of these are from 10 States and UTs. Kerala is still reporting a very high number of new cases with more than 7,000 cases followed by Maharashtra and Delhi with more than 5,000 cases each.
563 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, 81% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has reported the highest single day deaths (156 deaths) followed by West Bengal with 61 cases.
India has performed remarkably on fulfilling WHO’s advise of 140 tests/day/ million population. In its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” WHO has advised this strategy for comprehensive surveillance for suspected cases.
In another row of achievements, 35 States/UTs have exceeded the advised number of tests. The national average of tests per day per million population stands at 844. The figure for Delhi and Kerala has exceeded 3,000.