PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
08 SEP 2020 6:30PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
India's Total Recoveries exceed 33 lakh; More than 77% of Total Cases have recovered
More than 77% of the total cases of COVID-19 have recovered so far in India. The total number of recoveries has crossed 33 lakh (3,323,950). The single day recoveries are also touching a new high. 73,521 COVID-19 patients have recovered and been discharged in the last 24 hours. The number of recovered patients has outpaced the active cases (8,83,697) by more than 24 lakh, and are more than 3.7 times the active cases. India’s Case Fatality Rate (CFR) is maintained below the global average and it stands at 1.70% today.
India scales a new peak of 5 cr total COVID tests, Tests Per Million on a continuous rise, pegged at 36,703 today
India has scaled another peak- the cumulative tests have surpassed 5 crore today. India has come a long way from conducting just one test from the lab at National Institute of Virology, Pune in January 2020 to total 5,06,50,128 by today. 10,98,621 tests were conducted in the last 24 hours testifying the enlarged testing capacity in the country. The average daily tests conducted (week wise) are demonstrating a consistent increase. This has registered a 3.2 times expansion from third week of July (3,26,971) to first week of September (10,46,470). Expanding network of diagnostic labs has given a boost to Tests per Million. The TPM have seen a sharp rise from 6396 on 1st of July to 36,703 as of today. The testing lab network in the country is continuously strengthened which as on today consists of 1668 labs in the country; 1035 labs in the government sector and 633 private labs.
For details:
Union Health Ministry’s ‘eSanjeevani’ telemedicine service records 3 lakh tele-consultations,1 lakh tele-consultations conducted in the last 20 days
‘eSanjeevani’ telemedicine service, the platform of the Health Ministry providing tele-consultations, has completed 3 lakh tele-consultations. Dr. Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare presided over a meet to commemorate the platform’s completion of 1.5 lakh on 9th of August. The platform has registered double that number of consultations within a month since then. One lakh of these tele-consultations were held in the last 20 days. The platform had completed the first 1,00,000 consultations on 23 July 2020, and the subsequent 1,00,000 on 18 August 2020 within a span of 26 days. Ensuring physical distancing, the telemedicine service connects doctors with patients. eSanjeevani platform supports two types of telemedicine services viz. Doctor-to-Doctor (eSanjeevani) and Patient-to-Doctor (eSanjeevani OPD) Tele-consultations. The former is an important pillar of the Ayushman Bharat Health and Wellness Centre (AB-HWCs) programme. The Health Ministry rolled out the second tele-consultation service ‘eSanjeevaniOPD’ enabling patient-to-doctor telemedicine on 13th April of this year owing to the COVID-19 pandemic. This has proved a boon in containing the spread of COVID while simultaneously enabling provisions for non-COVID essential healthcare. eSanjeevani has been implemented by 23 States so far and other States are in the process of rolling it out. Tamil Nadu alone has contributed 97,204 consultations and all are on the eSanjeevaniOPD app. Uttar Pradesh is second with 65,173 total consultations.
For details:
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package - Progress so Far, More than 42 crore poor people received financial assistance of Rs 68,820 crore under PMGKP
As part of the Rs 1.70 lakh crore Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP), the Government announced free food grains and cash payment to women and poor senior citizens and farmers. The swift implementation of the package is being continuously monitored by Central and State governments. Around 42 crore poor people received financial assistance of Rs 68,820 crore under the PMGKP. So far Rs 17,891 crore front loaded towards payment of the first instalment of PM-KISAN to 8.94 crore beneficiaries, Rs 10,325 crore credited to 20.65 crore (100%) women Jan Dhan account holders as first installment. Rs. 10,315 crore credited to 20.63 crore (100%) women Jan Dhan account holders with second installment. Rs. 10,312 crore credited to 20.62 crore (100%) women Jan Dhan account holders with third installment. Total Rs 2,814.5 crore disbursed to about 2.81 crore old age persons, widows and disabled persons in two installments. Benefits transferred to all 2.81 crore beneficiaries in two installments. 1.82 crore Building & construction workers received financial support amounting to Rs 4,987.18 crore.
For details:
ESIC Clarification on reporting of alleged improper services at ESIC Hospital and Dispensaries, Noida
ESIC in response to the news published in some of the newspapers about ESI IPs & their Beneficiaries not getting proper treatment at ESIC Hospital and Dispensaries, Noida, has clarified that ESIC Hospital, Noida has been providing dedicated medical care and all types of treatment related services to the IPs and their beneficiaries. This may further be substantiated by the relevant data which shows that ESIC Hospital has done remarkably well in providing medical care during such Covid-19 pandemic.
For details:
Indian Railways generates more than 8,09,000 mandays of work till 4 September, 2020 under Garib Kalyan Rozgar Abhiyaan
Indian Railways has generated 8,09,046 mandays of work till 4 September 2020 under Garib Kalyan Rozgar Abhiyaan in 6 States viz. Bihar, Jharkhand, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan and Uttar Pradesh. Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry is closely monitoring the progress made in these projects and generation of work opportunities for the migrant labours of these states under this scheme. Around 164 Railway infrastructure projects are being executed in these states. Till 4 September, 2020, 12,276 workers have been engaged in this Abhiyaan and the payment of Rs 1,631.80 crores has been released to the contractors for the projects being implemented.
For details:
Union Minister Dr. Jitendra Singh says, Indian Merchants' Chamber role is crucial to post-COVID economy
Union Minister Dr Jitendra Singh said that Indian Merchants' Chamber (IMC) role is crucial to post-COVID economy and for realising the Atma Nirbhar Bharat Mission of Prime Minister Narendra Modi. Addressing online on the 114th Foundation Day ceremony of IMC Chamber of Commerce of Industry yesterday, Dr Jitendra Singh said IMC has a glorious past and a great legacy, with equally high expectations from it for the future. Dr Jitendra Singh said, self-reliant India is key to the concept of Atma Nirbhar Bharat and reputed business organizations like the IMC are expected to take a call. He said, in the post-COVID scenario, when the whole world is trying to rise to the occasion, for India it is both a challenge as well as an opportunity. Esteem of using what is available locally and the urge to create or produce what is not available locally, is the essence of “Local for Vocal”, said Dr Jitendra Singh. The minister further said that the concept of Atmanirbhar Bharat has no conflict with modernity, growth and advancement, but it is to achieve the goal of a Self-Reliant India in a peaceful, progressive and prosperous manner. Dr. Jitendra Singh said that Prime Minister Narendra Modi had unveiled the Atma Nirbhar Package in the wake of Corona Pandemic to help all sectors and wheels of economy with more than Rs 20 lakh Crore, which is about 10% of GDP.
For details:
EPFO settles 94.41 lakh claims during pandemic since 1st April
Despite the COVID-19 pandemic restrictions, EPFO has been able to settle a staggering 94.41 lakh claims thereby disbursing about Rs 35,445 crore to its members during the period of April-August, 2020. During this period, EPFO has settled around 32% more claims as compared to corresponding period of last year (April-August, 2019) while the amount disbursed increased by around 13%. To help its members tide over the liquidity needs during this crisis, EPFO fast tracked settling of COVID-19 advances and illness related claims. It introduced auto mode of settlement for these two categories of advances. Auto mode of settlement reduced the claim settlement cycle to just 3 days for most claims in these two categories against the statutory requirement to settle claims within 20 days. Notably, 55% of advance claims settled during April-August 2020 were related to the recently introduced Covid-19 advance while around 31% of advances settled during the period pertained to illness claims.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab: Chief Minister Captain Amarinder Singh has announced some more relaxations in lockdown in urban areas, including opening of non-essential shops on Saturdays and relaxation in their timing from Monday to Saturday till 9 p.m. Night curfew will be in place in all cities/towns now from 9.30 p.m. to 5 a.m., as per the revised decision.
• Haryana: Converting COVID-19 Pandemic crisis into an opportunity, Haryana Chief Minister virtually launched an online admission platform for admission in Undergraduate Courses in government aided and self-finance colleges for the new academic session. With this platform, now the students will be able to complete their entire admission process while sitting at home. Besides this, he also launched first of its kind educational Whatsapp chatbot ‘Apka Mitra’ to resolve any admission related queries of the students. Students are required to send a message on Whatsapp chatbot number 7419444449 to get any information regarding admissions, scholarship.
• Himachal Pradesh: Expressing his views during video conference of President Ramnath Kovind with Governors, Lieutenant Governor and Vice chancellors on National Education Policy, Governor Shri Bandaru Dattatraya said that State has pledged to make Himachal Pradesh the first state in implementation of the Policy. He also said that online education has increased due to corona pandemic, but for this, teachers and students need to be trained. Work should be done in this direction. He said that telephone and internet system in tribal areas and remote areas is weak, due to which the students are facing problems.
• Arunachal Pradesh: In Arunachal Pradesh 180 new COVID-19 cases were reported and 124 patients have been discharged. There are 1576 active cases with 69 per cent recovery rate in the state.
• Assam: In Assam during the last 24 hours 2250 COVID-19 patients have been discharged after recovery. The total COVID-19 tally reached 128244 in the state. Out of them 99073 have been discharged and 28798 are active cases.
• Manipur: 84 more persons test Covid19 positive in Manipur. There were 194 recoveries with 75 per cent recovery rate. There are 1710 active cases in the state. Manipur government is running a 24x7 Covid Control Room helpline number - 18003453818.
• Meghalaya: In Meghalaya the active COVID-19 cases reached to 1457. Out of them 314 are from BSF and Armed Forces. 1560 COVID-19 patients were recovered so far.
• Mizoram: Nine more cases of COVID-19 confirmed in Mizoram yesterday. Total cases reached 1123 in the state out of them 391 are active cases.
• Nagaland: In Nagaland, Kohima introduces zig-zag seating arrangement for buses. No standing allowed in buses. Officials to carry out routine checking of buses.
• Sikkim: In Sikkim, 19 new COVID-19 cases found today. Active cases in the state reached to 538 and 1403 COVID-19 patients discharged so far after recovery.
• Kerala: The Excise department has recommended opening of bars in the State following many other States recommending the same as part of Unlock 4. Four Covid -19 deaths including that of noted Malayalam playwright KA Ummerkuttty were reported today. This has taken the death toll to 363. The IMA Kerala chapter has accused the government of causing the rapid spread of the virus, by adopting unscientific measures. Pointing out that testing dropped significantly during Onam season, it said the government tried to justify it and overlooked the fact that those who were infected might have been roaming freely, thereby infecting others. Meanwhile, the state government has decided to request for cancellation of the Assembly by-elections in the wake of spike in Covid cases A total of 1,648 new Covid-19 cases were reported in Kerala yesterday. 22,066 patients are still undergoing treatment and 2,00,651 people under quarantine across the state.
• Tamil Nadu: The Covid-19 fatality rate in Puducherry has risen to 1.9 percent with 12 more deaths and 440 fresh cases in the last 24 hours ending at 10 am on Tuesday. So far, 17749 persons have been infected by the virus in the UT, of which 12581 were treated and discharged and 337 died, leaving 4831 active cases. The upcoming session of the State Legislative Assembly will be held from September 14 to September 16 at the Kalaivanar Arangam in Chennai. All those intending to take part in the House proceedings have been requested to undertake tests for Covid-19 infection 72 hours before the House is scheduled to convene. Tourists can visit Kodaikanal from Wednesday
• Karnataka: Due to the ongoing Covid-19 situation, the State government has decided for simple Mysuru dasara celebrations this year. The government has also decided to invite Covid warriors including doctors, nurses, pourakarmika, ASHA workers and police to inaugurate Dasara by offering pooja to Chamundeshwari. State bar council urges Chief Justice of HC to resume regular functioning of courts from next week. The authorities in Mandya district have now started doorstep sample collection as people, especially those from rural hinterlands, are reportedly hesitating to come for testing. The district has 2,222 active cases.
• Andhra Pradesh: State crossed five-lakh mark in Covid cases, with the aggregate touching 5.06.493. The death toll also pushed to 4,487 as on Monday. The overall infection positivity rate climbed further up to 12.16 per cent while the recovery rate also increased to 79.78 per cent, whereas the mortality rate remained stable at 0.89 per cent. It took 180 days for the state to go from single case to five lakh cases after the first person tested positive for the virus on March 12, with the last two lakh coming in just 20 days. Meanwhile, the Chief Minister reviewed corona virus measures in the state through video conference and advised people to be vigilant.
• Telangana: 2392 new cases, 2346 recoveries & 11 deaths reported in the last 24 hours; out of 2392 cases, 304 cases reported from GHMC. Total cases: 1,45,163; Active cases: 31,670; Deaths: 906; Discharges: 1,12,587. There are 17,734 vacant beds available for Covid-19 patients in Government hospitals and private teaching hospitals combined, according to the State health bulletin. Expressing concern over Telangana’s healthcare workers having the highest Covid-19 positivity rate in the country, Telangana Pradesh Congress demands probe into ‘poor’ PPE kits for medicos.
• Maharashtra: With the testing kit production cost falling after Maharashtra eased lockdown norms, the state government has further reduced the rates for RT-PCR COVID-19 tests conducted by private laboratories. According to the government's decision, the charges for picking test samples from collection sites have been reduced to Rs 1,200 from Rs 1,900 which was fixed last month. Collecting samples from kiosks, COVID-19 care collection centres, hospitals, clinics, quarantine centres of laboratories will now cost Rs 1,600 as against Rs 2,200 earlier.
• Madhya Pradesh: The state government has set a target to add 3,600 oxygen beds and 564 ICU beds would be added for Coronavirus treatment by October 31.After a meeting chaired by Chief Minister Shivraj Singh Chouhan to review the coronavirus situation, Minister for Medical Education Minister Vishvas Sarang informed that the state government decided that private hospitals treating COVID-19 patients could charge only 40 per cent more than rates prevalent in the time before the outbreak.
• Chhattisgarh: Chhattisgarh's coronavirus case count rose to 47,280 with 2,017 more people while the death toll climbed to 395 after 15 more patients succumbed to the virus. Of the 2,017 fresh cases reported from all the 28 districts, maximum was reported in Raipur district (654 cases), worst-hit by the pandemic in the state. With 16,866 cases, Raipur district tops the tally in the state and it has witnessed 207 deaths so far.

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
08 SEP 2020 6:30PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারতকী অপুনবা ফগৎলকপা লাখ ৩৩ হেনখ্রে; অপুনবা কেসকী চাদা ৭৭ হেন্না নাবা ফখ্রে
• ভারত্তা অপুনবা কোবিদ তেস্ত অসি করোর ৫গী অনৌবা খ্বাইদগী ৱাংনা য়ৌবা অমা
• তেস্ত পর মিলিয়ন অসি লেপ্তনা ৱাংখৎলক্তুনা ঙসি ৩৬,৭০৩ য়ৌখ্রে
• ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি মালেমগী চাংচৎতগী হন্থরি অমদি ঙসি চাদা ১.৭০দা লৈখি
• হৌখিবা নুমিৎ ২০নিদা তেলি-কন্সলতেসন লাখ ১ হেন্না পাঙথোকপগা লোয়ননা ‘ই.-সঞ্জীবনি’ তেলেমেদিসিন সর্বিসনা তেলি-কন্সলতেসন লাখ ৩ হেন্না পাঙথোকপগী রেকোর্দ থমখ্রে
• পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা লায়রবা করোর ৪২ হেনবনা লুপা করোর ৬৮,৮২০গী শেলগী তেংবাং ফংখ্রে
ভারতকী অপুনবা ফগৎলকপা লাখ ৩৩ হেনখ্রে; অপুনবা কেসকী চাদা ৭৭ হেন্না নাবা ফখ্রে
ভারত্তা হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা কেসকী চাদা ৭৭ হেন্না নাবা ফখ্রে। নাবা ফখিবগী অপুনবা মশিং লাখ ৩৩ (৩,৩২৩,৯৫০) হেনখ্রে। নোংমদা ফগৎলকপগী চাংসু অনৌবা থাক অমা য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯না নারবা মীওই ৭৩,৫২১ নাবা ফখি অমদি দিসচার্জ তৌখি। নাবা ফরবা মীওইনা এক্তিব কেস (৮,৮৩,৬৯৭)তগী লাখ ২৪ হেল্লে অমদি এক্তিব কেসকী শরুক ৩.৭ ওইরে। ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি মালেমগী চাংচৎতগী হন্থরি অমদি ঙসি চাদা ১.৭০দা লৈখি।
ভারত্তা অপুনবা কোবিদ তেস্ত অসি করোর ৫গী অনৌবা খ্বাইদগী ৱাংনা য়ৌবা অমা; তেস্ত পর মিলিয়ন অসি লেপ্তনা ৱাংখৎলক্তুনা ঙসি ৩৬,৭০৩ য়ৌখ্রে
ভারত্তা অনৌবা খ্বাইদগী ৱাংনা অমদা-অপুনবা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি ঙসি করোর ৫ লানখ্রে। ভারতকী ওইনা জানুৱারী ২০২০দা নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ভাইরোলোজী, পুনেগী লেবোরেতরীদা নোংমদা শুপ্নতগী তেস্ত অমখক্তমক তৌদুনা হৌরকখিবা অদু ঙসি ৫,০৬,৫০,১২৮ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১০,৯৮,৬২১ পাংথোকখিদুনা তেস্ত তৌবগী ঙম্বগী চাং অসি হেনগৎলক্লি। নুতিগী তেস্ত তৌবগী চাংচৎ(চয়োলগী ওইনা) অসিনা লেপ্তনা হেনগৎলকপগী মওং তাক্লি। মসিদা জুলাইগী অহুমশুবা চয়োলদগী(৩,২৬,৯৭১)দগী সেপ্তেম্বরগী অহানবা চয়োলদা(১০,৪৬,৪৭০)দা শরুক ৩.২ হেনগৎপা মওংদা রেজিস্তর তৌখ্রে। লৈবাক অসিদা দাইগ্নোস্তিক লেবোরেতরীশিং অসি পাকথোক-চাউথোকহন্দুনা মী মশিং মিলিয়ন্দা তেস্ত তৌবা অসি খংহেন হেনগৎহনখ্রে। ঙসি ফাওবদা তি.পি.এম.অসি জুলাইদা ৬৩৯৬ ওইরম্বদগী ৩৬,৭০৩ ওইখ্রে। লৈবাক অসিগী তেস্তিং নেতৱর্ক অসি লেপ্তনা মপাঙ্গল হেনগৎহন্দুনা ঙসি লৈবাক অসিদা লেবোরেতরী ১৬৬৮লৈখ্রে; সরকারগী সেক্তরদা লেবোরেতরী ১০৩৫ অমসুং লন্নাইগী সেক্তরদা লেবোরেতরী ৬৩৩ লৈরে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1652220
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়গী ‘ই.-সঞ্জীবনি’ তেলেমেদিসিন সর্বিসনা তেলি-কন্সলতেসন লাখ ৩ হেন্না পাঙথোকপগী রেকোর্দ থমখ্রে, হৌখিবা নুমিৎ ২০নিদা তেলি-কন্সলতেসন লাখ ১ হেন্না পাঙথোকখি
হকশেল মন্ত্রালয়গী তেলি-কন্সলতেসন পীনবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরিবা ‘ই.-সঞ্জীবনি’ তেলি-মেদিসিন সর্বিসনা তেলি-কন্সলতেসন লাখ ৩ হেন্না পাঙথোকখ্রে। কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রী দাঃ হর্শ বর্ধন্না ওগস্ত ৯, ২০২০দা প্লেৎফোর্ম অসিগী তেলি-কন্সলতেসন লাখ ১.৫ শুবগী হরাওবা পাঙথোক্নবা মীফম অমদা থৌবুরেল ওইখ্রে। নুমিৎ অদুদগী থারগা থা অমগী মনুংদা তেলি-কন্সলতেসন পাঙথোকপগী মশিং অসি শরুক অনি হেনগৎখি। কন্সলতেসন লাখ ১দি হৌখিবা নুমিৎ ২০নি খক্তদা পাঙথোকখি। প্লেৎফোর্ম অসিগী লাখ ১শুবা মশিংদি জুলাই ২৩, ২০২০দা য়ৌখি অমসুং মসিগী মতুং নুমিৎ ২৬নি খক্তদা ওগস্ত ১৮দা মখা তারকপা লাখ ১ পাঙথোকখি। ফিজিকেল দিস্তেন্সিংগী কাঙলোন ইন্না চত্তুনা সর্বিস অসিনা দাক্তরশিংগা অনাবশিংগা পাউ ফাওনহনখি। হৌজিক শন্দোক্লিবা লায়না অসিগী য়াম্না লৌনগনবা মওং অসি য়েংলদুনা মহৌশাগী ওইবা অনা লায়েংবগী থৌওং অসি খুদোংথিনিংঙাই ওইরে হায়না লৌনরিবা তাল্লক অসিদা মসিগী প্লেৎফোর্ম অসিনা মীয়ামদা তঙাই ফদবা অনা লায়েংবগী খুদোংচাবা ফংহনখি। ই.-সঞ্জীবনি প্লেৎফোর্ম অসিনা তেলিমেদিসিন সর্বিস মখল অনি পীরিঃ দাক্তরদগী দাক্তরদা (ই.-সঞ্জীবনি) অমসুং অনাবনা দাক্তরদা (ই.-সঞ্জীবনি ও.পি.দি.) তেলি-কন্সলতেসন তৌবা। অহানবগী মখল অসি অয়ুশ্মান ভারত হেল্থ অমসুং ৱেলনেশ সেন্তর (এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং) প্রোগ্রামগী মরু ওইবা য়ুম্বী অমনি। মসি নবেম্বর ২০১৯দগী পাঙথোকপা হৌখিবনি। মসিনা দিসেম্বর ২০২২ ফাওবগী মনুংদা “হব অমসুং স্পোক” মোদেলগী মওংদা হেল্থ অমসুং ৱেলনেশ সেন্তর অপুনবা লাখ ১.৫দা তেলি-কন্সলতেসন পাঙথোকহন্নবা পান্দম থম্লি। রাজ্যশিংনা মেদিকেল কোলেজ অমসুং জিলাগী হোস্পিতালসিং মশক খঙদোক্তুনা “হব” শেমগদবনি অমসুং “স্পোক” ওইরিবা এস.ঐচ.সি. অমসুং পি.ঐচ.সি.শিংদা তেলি-কন্সলতেসন সর্বিস পীগদবনি। হকশেল মন্ত্রীনা অনিশুবা কন্সলতেসন সর্বিস ‘ই.-সঞ্জীবনি’ অসি কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসি য়েংলদুনা অনাবশিংনা দাক্তরশিংগা ৱারী শান্নবা য়াহন্নবা চহিসিগী এপ্রিল ১৩দা হৌদোকখিবনি। মসিগী সেবা অসিনা কোবিদ শন্দোকপা থিংবদা তেংবাংবতা নত্তনা কোবিদকা মরী লৈনদা হেল্থলেয়র পীবদসু অচৌবা মতেং পাংলি। হৌজিক ফাওবদা ই.-সঞ্জীবনি অসি রাজ্য ২৩দা থবক পাঙথোক্লি অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংদা থবক হৌনবা কন্না হোৎনরি। তমিল নাদু মথন্তনা ই.-সঞ্জীবনি এপ্তগী কন্সলতেসন ৯৭,২০৪ পাঙথোকখি। উত্তর প্রদেশনা পুন্না কন্সলতেসন ৬৫,১৭৩ পাঙথোক্তুনা অনিশুবা মফমদা লৈরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1652246
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী হৌজিক ফাওবগী মাই পাকপা, পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা লায়রবা করোর ৪২ হেনবনা লুপা করোর ৬৮,৮২০গী শেলগী তেংবাং ফংখ্রে
লুপা করোর ১.৭০গী প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)গী শরুক অমা ওইনা সরকারনা নুপীশিং অমসুং অহল ওইরবা লায়রবা মীওইশিং অমসুং লৌউবশিংগীদা লেম্না হৱাই-চেংৱাই য়েন্থোকপা অমসুং শেলগী তেংবাং পীগনি হায়না লাউথোকখ্রবনি। স্কিম অসিবু খোঙজেল য়াংনা পায়খৎপগী থৌওংশিং অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা য়েংশিন্দুনা লাক্লি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী মখাদা চাউরাক্না লায়রবা মীওই করোর ৪২না শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা করোর ৬৮,৮২০ ফংখ্রে। পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা বেনিফিসরী করোর ৮.৯৪দা পীনবা লুপা করোর ১৭,৮৯১গী শেনফম কায়থোকখ্রবনি। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী করোর ২০.৬৫ (১০০%)দা অহানবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফম লুপা করোর ১০,৩২৫ হাপখ্রে। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী করোর ২০.৬৩ (১০০%)দা অনিশুবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফম লুপা করোর ১০,৩১৫ হাপখ্রে। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী করোর ২০.৬২ (১০০%)দা অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফম লুপা করোর ১০,৩২২ হাপখ্রে। অহল ওইরবা মীওই, লুখ্রাবী অমসুং নাম্মা শোয়বা মীওই চাউরাকপা করোর ২.৮১দা লুপা করোর ২,৮১৪.৫গী শেনফম অসি ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না পীখ্রবনি। বেনিফিসরী করোর ২.৮১দা ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না কান্নবা অসি ফংহনখ্রবনি। য়ুম-কৈ শাবগী শিন্মী করোর ১.৮২দা লুপা করোর ৪,৯৮৭.১৮গী শেনফম ফংহনখ্রবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1652231
নোইদাগী ই.এস.আই.সি. হোস্পিতাল অমসুং দিস্পেন্সরীশিংদা সর্ভিস ফজনা পীদবগী মরান শীরকপা অসিগী মতাংদা ই.এস.আই.সি.না শেংদোকখ্রে
পাউচে খরদা ই.এস.আই. আই.পি.শিং অমসুং মখোয়গী বেনিফিসরীশিংনা নোইদাগী ই.এস.আই.সি. হোস্পিতাল অমসুং দিস্পেন্সরীশিংদা লায়েং ফজনা চত্থদে হায়না ফোঙলিবা পাউশিং অসিগী মতাংদা ই.এস.আই.সি.না নোইদাগী ই.এস.আই.সি. হোস্পিতালনা দেদিকেতেদ মেদিকেল ক্যের অমসুং আই.পি.শিং অমসুং মখোয়গী বেনিফিসরীশিংদা লায়েংবগা মরী লৈনবা সর্ভিস মখল পুম্নমক ফংহল্লি হায়না শেংদোকখ্রে। অসিগুম্বা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংদা ই.এস.আই.সি. হোস্পিতালনা শীংধানিংঙাই ওইবা মওংদা মেদিকেল ক্যের ফংহল্লি হায়বা অসি মরী লৈনবা দেতানা চাউনা উৎলি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1652239
গরিব কলয়ান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৪ ফাওবদা ভারত রেলৱেজনা মেনদেস ৮,০৯,০০০ হেনবদা থবক পীখ্রে
রাজ্য ৬ হায়বদি বিহার, ঝারখান্দ, মৈধ্য প্রদেস, ওরিসা, রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেসতা গরিব কলয়ান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৪ ফাওবদা ভারত রেলৱেজনা মেনদেস ৮,০৯,০০০গী থবক পীখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা হায়রিবা রাজ্যশিং অসিদা অতোপ্পা মফমশিংদগী হল্লকপা শিন্মীশিংদা থবক ফংহল্লিবা অমসুং পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং অসিগী খুমাঙ চাউশিনবা রেলৱেজ অমসুং কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা কুপ্না য়েংশিল্লি। ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৪ ফাওবদা, মসিগী অভিয়ান অসিদা শিন্মী ১২,২৭৬ শীজিন্নখি অমসুং পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং অসিগীদমক কন্ত্রেক্তরশিংদা লুপা করোর ১,৬৩১.৮০ থাদোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1652266
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খ্রে মদুদি ভারতকী মার্চেন্তস চেম্বরগী থৌদাং অসি কোবিদ মতুংগী ইকোনোমীদা য়াম্না মরু ওই
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1652079
এপ্রিল ১দগী হৌরগা লাইচৎ মনুংদা ই.পি.এফ.ও.না ক্লেম লাখ ৯৪.৪১ সেতল তৌখ্রে
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1652291
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
পঞ্জাব: মুখ্য মন্ত্রী, কেপ্তেন অমরিন্দর সিংনা থাংজ নুমিত্তা নন-ইসেন্সিয়েল ওইবা দুকানশিং হাংদোকপা য়াবা অমসুং নুমিদাংগী পুং মাপল ফাওবা নিংথৌকাবদগীনা থাংজা ফাওবদা পীরিবা মতমশিং অদুদা কোমথোকপা য়াওনা অর্বান এরিয়াশিংদা লোকদাউন তৌরিবা অদু খরা কোমথোকহল্লগনি হায়না লাউথোকখ্রে। রিভাইস তৌরবা এদিশনগী মতুং ইন্না নুংদাংগী কর্ফ্যু অদু হৌজিক্তি নুংদাংগী পুং ৯.৩০দগী অয়ুক্কী পুং ৫ ফাওবা সিতীশিং/তাউনশিংদা থম্লগনি।
হরিয়ানা: কোবিদ-১৯গী লাইচৎকী চিরবা মতম অসিবু খুদোংচাবা ওইনা ওন্থোক্তুনা, হরিয়ানাগী মুখ্য মন্ত্রীনা অনৌবা সেশন অসিগীদমক্তা গোভর্নমেন্ত এদেদ অমসুং সেল্ফ-ফাইনান্স কোলেজশিংদা অন্দরগ্রজুৱেট কোর্সশিংদা মিং চন্নবগীদমক্তা ওনলাইন এদমিশন প্লেতফোর্ম অমা ভর্চৱেল ওইবা মওংদা হৌদোকখ্রে। মহৈরোইশিংনা এদমিশন, স্কোলারশিপকী মতাংদা মরী লৈনবা ই-পাউশিং ফংনবগীদমক্তা ৱাতসএপ চেতবোক্স নম্বর ৭৪১৯৪৪৪৪৮৯দা মেসেজ থাবা মথৌ তাই।
হিমাচল প্রদেশ: প্রসিদেন্ত রাম্নাথ কোভিন্দনা নেস্নেল এজুকেশন পোলিসীগী মতাংদা গোভর্নরশিং, লেফতেনেন্ত গোভর্নর অমসুং ভাইস চান্সেলরশিংগা লোইননা পাংথোকখিবা ভীদিও কনফরেন্স অদুদা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অদু ফোংদোক্লদুনা, গোভর্নর, শ্রী বন্দারু দত্তারিয়ানা হায়খি মদুদি রাজ্য অসিনা হিমাচল প্রদেশপু পোলিসী অসি চৎনহনবদা অহানবা রাজ্য ওইহনগনি হায়বগী ৱাফম থমখি হায়রি।
অরুনাচল প্রদেশ: অরুনাচল প্রদেশতা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১৮০ থেংনখি অমসুং পেসেন্ত ১২৪ দিসচার্জ তৌখ্রে। রাজ্য অসিদা চাদা ৬৯ ফগৎলকপগা লোইননা এক্তিব কেস ১৫৭৬ লৈরি।
অসাম: অসামদা হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ পেসেন্ত ২২৫০ ফগৎলক্তুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা মশিং অসি ১২৮২৪৪ য়ৌখ্রে। মসিগী মনুংদা ৯৯০৭৩ দিসচার্জ তৌখ্রে অমসুং এক্তিব কেস ২৮৭৯৮ লৈরি।
মনিপুর: মনিপুরদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা মীওই ৮৪ অমুক থেংনখি। চাদা ৭৫গী চাংদা ফগৎলক্তুনা ফখিবশিংগী মশিং অসি ১৯৪ লৈরি। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ১৭১০ লৈরি। মনিপুরগী সরকারনা ২৪ x৭ কোবিদ কন্ত্রোল রুম হেলপলাইন নম্বর – ১৮০০৩৪৫৩৮১৮ অমা মথৌ তৌহল্লি।
মঘালয়া: মঘালয়াদাকোবিদ-১৯ এক্তিব কেস অসি ১৪৫৭ য়ৌখ্রে। মখৌয়শিং অসিগী মনুংদা ৩১৪দি বি.এস.এফ. অমসুং আর্মদ ফোর্সেসতগীনি। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী পেসেন্ত ১৫৬০ ফখ্রে।
মিজোরাম: মিজোরামদা ঙরাং কোবিদ-১৯গী কেস মাপল অমুক কনফর্ম তৌখ্রে। রাজ্য অসিদা অপুনবা কেস ১১২৩ য়ৌখ্রে মসিগী মনুংদা ৩৯১দি এক্তিব কেসনি।
নাগালেন্দ: নাগালেন্দদা, কোহিমানা বসশিংগীদমক্তা জিগ-জাগ সীতিং এরেঞ্জমেন্ত হৌদোকখ্রে। বসশিংদা লেপ্পা অমত্তা য়াখিদ্রে। ওফিসিয়েলশিংনা চাং নাইনা বসশিংগী চেক তৌরগনি।
সিক্কিম: সিক্কিমদা ঙসি কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১৯ থেংনখি। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেসশিংগী মশিং ৫৩৮ য়ৌখ্রে অমসুং ফরবা মতুংদা হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী পেসেন্ত ১৪০৩ দিসচার্জ তৌখ্রে।
কেরলা: এক্সাইজ দিপার্তমেন্তনা অমলোক-৪গী শরুক অমা ওইনা অতোপ্পা রাজ্যশিংদা অয়াবা পীখিবগী অদুগী মতুং ইন্না রাজ্য অসিদা বারশিং আংদোকপগী অয়াবা পীখ্রে। শক্নাইরবা মলয়ালম প্লেরাইৎ কে এ. উম্মেরকুত্তীনা শিখিবগা লোইননা ঙসি কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মরি শিখিবগী পাউ লৈখি। মসিনা শিবগী মশিং অসি ৩৬৩ য়ৌহনখ্রে। কেরলাদা ঙরাং কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১,৬৪৮ থেংনখি। পেসেন্ত ২২,০৬৬ লাইয়েংদুনা লৈরি অমসুং রাজ্য শিনবা থুংনা মীওই ২,০০,৬৫১ ক্বারন্তিন তৌদুনা লৈরি।
তামিল নাদু: লৈবাকপোকপগী অয়ুক্কী পুং ১০দা লোইদুনা হৌখিবা পুং ২৪দা পুদুচেরীদা কোবিদনা মরম ওইরগা শিবগী চাং অসি ১২ অমুক শিখিবগা লোইননা চাদা ১.৯দা হেগৎখ্রে অমসুং অনৌবা কেস ৪৪০ থেংনখি। হৌজিক ফাওবদা য়ু.তি.অসিদা মীওই ১৭৭৪৯ ভাইরস অসিনা ইনফেক্ত তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা ১২৫৮১দি লাইয়েংখ্রে অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমসুং ৩৩৭না শিখ্রে, এক্তিব কেস ৪৮৩১ লৈরি।
কর্নাতকা: হৌজিক চত্থরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসিনা মরম ওইরগা, রাজ্য সরকারনা হনদক্কী চহি অসিদা মাইসুরু দসরা চম্না পাংথোক্নবা লেপখ্রে। সরকার অসিনা চামুন্দেস্বরিদা পুজা কত্তুনা দসারা শঙ্গানবা দোক্তরশিং, নর্সশিং, পৌরাকার্মিকা, আশা ৱার্করশিং অমসুং পুলিস য়াপনা কোবিদ ৱারিয়রশিং ইনভাইৎ তৌনবা ৱারেপ লৌখি।
অন্ধ্র প্রদেশ: রাজ্য অসিগী অপুনবা মশিং অদু ৫,০৬,৪৯৩ য়ৌদুনা কোবিদ কেস অদু লাখ মঙা হেনখ্রে। নিংথৌকাবা নুমিত্তা শিবগী মশিং অসি ৪,৪৮৭ য়ৌখ্রে। অপুনবগী ওইনা ইনফেক্সন পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ১২.১৬তা হেনগৎখ্রে অদুগা ফগৎলকপগী চাংসু চাদা ৭৯.৭৮দা হেগৎখ্রে, অদুগা শিবগী চাংনা চাদা ০.৮৯দা লৈংদনা লৈখি। রাজ্য অসিনা মার্চ ১২দা ভাইরস অসিগীদমক্তা অহানবা মীওই অমা পোজিতিব ওইবা থেংনখিবদগী কেস অমদগী কেস লাখ মঙা য়ৌরকপদা নুমিৎ ১৮০ চংখি লোইননা অরোইবা লাখ অনি অদুনা নুমিৎ ২০ খক্তদা থেংনখি।
তেলঙ্গানা: হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৩৯২ থেংনখি, ২৩৪৬ ফগৎখি অমসুং ১১ শিখিবগী পাউ লৈখি; কেস ২৩৯২গী মনুংদা, জি.ঐচ.এম.সি.দগী কেস ৩০৪ থেংনখি। অপুনবা কেসশিং: ১,৪৫,১৬৩; এক্তিব কেসশিং: ৩১,৬৭০; শিখিবশিং: ৯০৬; দিসচার্জ তৌখিবশিং: ১,১২,৫৮৭। রাজ্যগী হেল্থ বুলেতিনগী মতুং ইন্না সরকারগী হোসপিতালশিং অমসুং লনাইগী তীচিং হোসপিতালশিং পুন্সিল্লগা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিংগীদমক্তা অহাংবা ফমুং ১৭,৭৩৪ লৈরি।
মহারাস্ত্র: মহারাস্ত্রনা লোকদাউনগী নোর্মশিং কোমথোক্লবা মতুংদা তেস্তিং কিতশিংগী প্রোদক্সন হন্থরবদা, রাজ্য সরকারনা লানাইগী লেবোরেতরীসিংদা পাংথোক্লিবা আর.তি.-পি.সি.আর. কোবিদ-১৯ তেস্তশিংগী মমল অদু মখাতানা হন্থহনখ্রে। সরকারগী ৱারেপকী মতুং ইন্নাকলেক্সন সাইৎশিংদগী তেস্ত সেমপলশিং লৌবগী মমল অদু মমাংগী থাদা লেপখিবা মমল লুপা ১,৯০০দগী লুপা ১,২০০দা হন্থহনখ্রে। কিওস্কশিং, কোবিদ-১৯ কেয়র কলেক্সন সেন্তরশিং, হোসপিতালশিং, ক্লিনিকশিং, লেবোরেতরীশিংগী ক্বারন্তিন সেন্তরশিংদগী সেমপলশিং লৌবগী মমল অদি হৌজিক্তি হান্নগী লুপা ২,২০০ ওইরম্বা অদুদগী লুপা ১,৬০০দা ওইহনখ্রে।
মধ্য প্রদেশ: রাজ্য সরকার অসিনা ওক্তোবর ৩১ ফাওবদা কোরোনাভাইরস লাইয়েংনবগীদমক্তা ওক্সিজেন বেদ ৩,৬০০ অমসুং আই.সি.য়ু বেদ ৫৬৪ হাপচিন্নবা পান্দম থম্লি। কোরোনাভাইরসকী লৈরিবা ফিভম অসি য়েংশিন্নবা মুখ্য মন্ত্রী, শিবরাজ চৌহন্না সভাপতি ওইদুনা পাংথোকখিবা মীফম অমদা, মেদিকেল এজুকেশনগী মন্ত্রী, মন্ত্রী ৱিশৱাস সরাংনা খঙহনখি মদুদি কোবিদ-১৯ লাইয়েংলিবা লনাইগী হোসপিতালশিংনা লাইচৎ অসি শন্দোরক্ত্রিঙৈগী মমাংদা লৌরম্বা মমল অদুদগী চাদা ৪০ খক্তমক হেন্দুনা লৌবা য়াগনি হায়না রাজ্য সরকার অসিনা ৱারেপ লৌখ্রে হায়রি।
ছত্তিসগর: ছত্তিসগরগী কোরোনাভারস কেসকী মশিং অদু মীওই ২,০১৭ অমুক হেনগৎলকপগা লোইননা পুন্না ৪৭,২৮০ য়ৌখ্রে, অদুগা ভাইরস অসিনা মরম ওইরগা ১৫ অমুক শিখিবগা লোইননা শিখিবশিংগী মশিং অদু ৩৯৫ য়ৌখ্রে। জিলা ২৮দগী থেংনখিবা অনৌবা কেস ২,০১৭গী মনুংদা রাজ্য অসিদা লাইচৎ অসিনা খ্বাইদগী হেন্না শোকহন্দুনা রায়পুর জিলাদা (কেস ৬৫৪) খ্বাইদগী য়াম্না থেংনখি, কেস ১৬,৮৬৬কা লোইননা রায়পুর জিলানা রাজ্য অসিদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না হেল্লি অমসুং হৌজিক ফাওবদা ২০৭ শিখিবা থেংনখি।
ফেক্ত চেক