Ministry of Health and Family Welfare
India witnesses an Unprecedented Surge in Daily Testing
More than 11.7 lakh COVID tests conducted in the last 24 hrs
More than 4.5 cr Total Tests conducted
03 SEP 2020 11:59AM by PIB Delhi
Continuing the spree of conducting more than 10 lakh tests per day from the last two days, India has witnessed an unprecedented surge in daily testing today.
Over 11.7 lakh (11,72,179) tests were done in the last 24 hours. With this achievement, the cumulative tests are more than 4.5 crore (4,55,09,380).
This demonstrates an exponential increase in the daily COVID-19 testing in the country. From conducting merely 10 tests per day on 30th January, the daily average has crossed more than 11 lakhs today.
India’s daily testing numbers are one of the highest in the world. Such high levels of testing on a sustained basis over a period of time in widespread areas enables early diagnosis, and in turn facilitates seamless isolation and effective hospitalisation. This eventually leads to lower mortality rate. Higher numbers of testing also subsequently result in lowered positivity rate.
This surge in testing has been made possible by an equally speedy expansion in the testing lab network across the country. India has today 1623 labs in the country; 1022 labs in the government sector and 601 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 823 (Govt: 465 + Private: 358)
TrueNat based testing labs: 678 (Govt: 523 + Private: 155)
CBNAAT based testing labs: 122 (Govt: 34 + Private: 88)
Also, state-of-the-art high throughput machines including Cobas 6800/8800 are installed at 5 sites: ICMR-Rajendra Memorial Research Institute of Medical Sciences, Patna; ICMR-National Institute for Cholera & Enteric Diseases, Kolkata; National Centre for Disease Control, Delhi; ICMR-National Institute for Research in Reproductive Health, Mumbai; and ICMR-National Institute for Cancer Prevention & Research, Noida. These can test around 1000 samples per day with minimum human intervention.
The testing capacity was augmented gradually with RT-PCR is the gold standard test in the phase-1 covering Large cities / Urban areas, followed by Molecular assays with short turn-around-time at the district level in the second phase. In phase-3, Antigen tests are recommended in containment zones and hospital tests where no molecular tests are available.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নোংমদা তৌরিবা তেস্ততা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা হেনগৎপা থেংনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ তেস্ত লাখ ১১.৭ হেন্না তৌখ্রে
পুন্না তেস্ত কোতি ৪.৫ হেন্না তৌখ্রে
03 SEP 2020 11:59AM by PIB Imphal
হৌখিবা নুমিৎ নিনি অসিদা নোংমগী তেস্ত লাখ ১০ হেন্না লেপ্তনা তৌদুনা, ভারতনা নোংমদা তৌরিবা তেস্ততা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা হেনগৎপা থেংনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ তেস্ত লাখ ১১.৭ (১১,৭২,১৭৯)গী মথক্তা তৌখ্রে। মাই পাকপা অসিগা লোয়ননা তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা অসি কোতি ৪.৫ (৪,৫৫,০৯,৩৮০) হেনখ্রে।
মসিনা লৈবাক অসিগী নোংমগী তৌরিবা কোবিদ-১৯গী তেস্তকী মশিংদা চাউনা হেনগৎলে হায়বা তাক্লি। জনুৱারী ৩০দা নোংমদা তেস্ত ১০ খক্তং তৌরম্বদগী ঙসিদি নোংমদি তৌবগী চাংচৎ অসি লাখ ১১ হেনখ্রে।
ভারতকী নোংমদা তৌরিবা তেস্তকী মশিং অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংলি। অসিগুম্বা তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংদুনা লেপ্তনা মতম খরা পাক শন্না মফম পুম্নমক্তা তৌবা অসিনা ঙন্না দাইগনোসিস তৌবা ঙমহল্লি অমসুং মসিনা লেপ্পা লৈতনা আইসোলেসন অমসুং মপুং ফানা হোস্পিতেলাইজেসন তৌবদা কান্নবশিং ফংহল্লি। মসিনা মরম ওইরগা শীবগী চাং হন্থহল্লি। তেস্ত তৌবগী চাং ৱাংখৎলপা অসিনা পোজিতিবিতীগী চাংদা হন্থহল্লি।্লি াইজেসন তৌবদা কান্নবশিং ফংহপুম্নমক্তা ত
তেস্ত তৌবা হেনগৎলিবা অসি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা তেস্তিং লেব নেৎৱার্ক থুনা য়ামখৎলকপা অসিনা ওইথোকহল্লিবনি। ঙসি ভারত্তা লেব ১৬২৩ লৈরে; সরকারগী সেক্তরগী লেব ১০২২ অমসুং লনাই লেব ৬০১ ওইরি। মসিদা য়াওরিবা অদুদি:
রিএল-তাইম ত্রুনেৎ আর.তি.-পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৮২৩ (সরকার: ৪৬৫ + লনাই: ৩৫৮)
ত্রুনেৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৬৭৮ (সরকার: ৫২৩ + লনাই: ১৫৫)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ১২২ (সরকার: ৩৪ + লনাই: ৮৮)
মসিগা লোয়ননা কোবাস ৬৮০০/৮৮০০ য়াওনা খ্বাইদগী নৌবা হাই থ্রুপুৎ মেছিন মফম ৫দা ইন্সতোল তৌখ্রে: আই.সি.এম.আর.-রাজেন্দ্রা মেমোরিএল রিসর্চ ইন্দিতিত্যুৎ ওফ মেদিকেল সাইন্সেস, পত্না; আই.সি.এম.আর.—েস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ফোর কোলেরা এন্দ এন্তেরিক দিজিজেজ, কোলকতা; নেস্নেল সেন্তর ফোর দিজিজেস কন্ত্রোল, দিল্লী; আই.সি.এম.আর.-নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ফোর রিসর্চ ইন রিপ্রদক্তিব হেল্থ, মুম্বাই; অমসুং আই.সি.এম.আর.-নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ফোর কেন্সর প্রিভেন্সন এন্দ রিসর্চ, নোইদা। মী য়াম্না চংদনা মসিদা নোংমদা সেম্পল ১০০০রোম তেস্ত তৌবা য়াই।
আর.তি.-পি.সি.আর অসিনা খ্বাইদগী ফবা তেস্ত ওইদুনা ফেস Iদা অচৌবা সহরশিং/ অর্বান এরিয়াশিংদা মতুংদা অনিশুবা ফেসতা জিলাগী থাক্তা মতম চংদবা মোলিক্যুলর এসে পাঙথোক্তুনা তেস্তিং কেপাসী অসিদা লেপ্তনা চাউথোরক্লি। ফেস-৩দা মোলিক্যুলর তেস্তশিংগী খুদোংচাবা লৈতবা কন্তেনমেন্ত জোনশিং অমসুং হোস্পিতালগী তেস্তশিংদা এন্তিজেন এস্তশিং তৌহল্লি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক্কী ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নায়না চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA