Ministry of Health and Family Welfare
With more than 9 lakh tests in last 24 hour, India tests nearly 3.9 crore
India’s crosses another milestone- Total Recoveries cross 2.5 million
The gap between Active and Recovered cases reaches nearly 18 lakh
27 AUG 2020 1:58PM by PIB Delhi
India strategic approach for COVID-19 response and management- “TEST TRACK TREAT”- emphasises the key principle of high level of testing on a sustained basis leading to early diagnosis. Timely diagnosis furnishes opportunities to isolate or hospitalise the positive cases adequately in advance for appropriate treatment. This in turn facilitates lower mortality rates and speedy recovery.
Following this tenet, India’s cumulative tests reach nearly 3.9 crore today. 9,24,998 lakh tests were conducted in last 24 hours across the country. This has spurred the total tests to 3,85,76,510.
With more patients recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), India's total COVID-19 recoveries have surpassed cross 2.5 million today. Recovery of 25,23,771 patients has been made possible because of effective implementation of the policy of the centre-led policies that have been effectively been implemented by the State/UT governments. 56,013 COVID patients have recovered in the last 24 hours. India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients today stands at 76.24%.
India has posted nearly 18 lakh (17,97,780) recoveries than the active cases (7,25,991 which are under active medical care). The sustained high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, comprises 21.93% of the total positive cases.
A focus on Standard of Care protocol as described in the Clinical Management Protocol of Ministry of Health Ministry, better skilled doctors in the ICUs and hospitals, improved ambulance services, use of non-invasive oxygen and use of investigational therapies have led to the national Case Fatality Rate (CFR) maintaining its downward slide. It has further slumped to stand at 1.83% today. 10 States/UTs are faring better in terms of Recovery Rate than the national average.
Description: Image
The exponential rise in the country-wide has been made possible through a graded expansion of the testing lab network. The total number of labs has risen to 1550 so far, including 993 labs in the government sector and 557 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 795 (Govt: 460 + Private: 335)
• TrueNat based testing labs: 637 (Govt: 499 + Private: 138)
CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত লাখ ৯ হেন্না তৌদুনা ভারতনা করোর ৩.৯গী ময়াদা তেস্ত তৌরে
ভারতনা মাইলস্তোন অমগা লান্থোক্লে – অপুনবা ফগৎলকপা মশীং মিল্লিয়ন ২.৫ হেল্লে
হৌজিক নারিবা অমসুং ফখ্রবা অনিগী খেন্নবা লাখ ১৮ ময়া য়ৌরে
27 AUG 2020 1:58PM by PIB Imphal
ভারতকী খুজিন থৌরাং চুম্না চঙশিল্লিবা কোবিদ-১৯গী রেসপোন্স অমসুং মেনেজমেন্ত – “তেস্ত ত্রেক ত্রীত” – অসিনা চাং নাইনা অৱাংবা থাক্কী তেস্তিংগী মরুওইবা থৌওংদা মীৎয়েং থমদুনা ঙল্লিঙৈদা খঙদোকহৌবা ঙমহল্লি‍। মতম চানা অনাবা খঙদোকহৌবনা মখোয়বু তোখায়না থমহৌবা নৎত্রগা মতিক চাবা লায়েংগীদমক পোজিতিব কেসশিংবু মতম চানা অনা লায়েংশঙদা পুখৎপদা মতেং ওইরি‍।
অসিগুম্বা থৌওং অসি চত্থদুনা ভারতকী অপুনবা তেস্ত মশীং ঙসি করোর ৩.৯গী ময়া য়ৌরে‍। লৈবাক শিনবা থুংনা হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৯,২৪,৯৯৮ তৌখি‍। মসিনা অপুনবা তেস্ত মশীং ৩,৮৫,৭৬,৫১০ য়ৌহল্লে‍।
অনা লায়েংশঙদগী অমদি হোম আইসোলেসন্দগী (মাইল্দ অমসুং মোদরেত কেসশিংগী) নাবা ফগৎলক্তুনা থাদোকখিবগী মশিং হেনগৎলকপনা ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯দগী ফগৎলক্লবা মীশিং ঙসি মিল্লিয়ন ২.৫ হেল্লে‍। মীওং ২৫,২৩,৭৭১ নাবা ফগৎলকখিবা অসি কেন্দ্রনা লমজিংবা খুজিল থৌরাং অসি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংনা মওং চুম্না চৎনহন্দুনা চত্থরকপা থৌওং অসিনা ঙমহনবনি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ নারমবা মীওই ৫৬,০১৩ ফখ্রে‍। ভারতকী কোবিদ নারমবা মীশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৭৬.২৪দা লৈরে‍।
ভারত্তা হৌজিক নারিবা মীশিং (এক্তিব মেদিকেল কেয়র মখাদা লৈরিবা মীশিং ৭,২৫,৯৯১)দগী ফগৎখ্রবা মীশিংনা লাখ ১৮গী ময়া (১৭,৯৭,৭৮০) হেল্লে‍। অসুম্না লেপ্তনা মীশিং য়াম্না ফগৎলকপা অসিনা লৈবাকসিগী তশেং তশেংবা কেসলোদ হায়বদি এক্তিব কেস অসি অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ২১.৯৩ ওইরি‍।
হকশেল মন্ত্রালয়গী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকোলদা পীরিবা স্তেন্দর্দ ওফ কেয়র প্রোতোকোলদা মীৎয়েং থমদুনা, আই.সি.য়ু. অমসুং অনা লায়েংশঙশিংদা নীংথিনা হৈশিংলবা হেন্না ফবা দোক্তরশিং থমবা, হেন্না ফগৎলবা এম্বুলেন্স সর্ভিস, নন-ইনভেজিব ওক্সিজেন অমসুং থিজিল্লিবা লায়েং পথাপশিং শীজিন্নবনা লৈবাকসিগী কেস ফেতেলিতী রেত (সি.এফ.আর.) অসি অসুম অসুম তাথরকপা ঙমহল্লে‍। হৌজিক মসি মখা তানা তাথখিদুনা ঙসিদি চাদা ১.৮৩দা লৈরে‍। স্তেত ১০দি ফগৎলকপগী চাং অসি লৈবাক্কী চাংচত্তগী হেন্না চৎলি‍।
Description: Image
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্ত মশিং হেনগৎলক্লিবা অসি থাক নাইনা তেস্তিং লেব নেতৱর্ক চাউথোকহল্লকপা অসিনা ঙমবন‍ি‍। অপুনবা লেব মশিং লৈঙাক্কী সেক্তরদা লেব ৯৯৩ অমসুং লনাই লেব ৫৫৭ য়াওরগা হৌজিকফাওবদা ১৫৫০ য়ৌরে‍। হায়রিবশিং অসিদা য়াওরিবশিংদি:
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর. বেজ তেস্তিং লেব: ৭৯৫ (লৈঙাক্কী: ৪৬০ + লনাইগী: ৩৩৫)
• ত্রুনেত বেজ তেস্তিং লেব: ৬৩৭ (লৈঙাক্কী: ৪৯৯ + লনাইগী: ১৩৮)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি. বেজ তেস্তিং লেব: ১১৮ (লৈঙাক্কী: ৩৪ + লনাইগী: ৮৪)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ অমদি @MoHFW_INDIA .