Ministry of Information & Broadcasting
Clarification on SOP for media production released on 23rd August, 2020
24 AUG 2020 5:02PM by PIB Delhi
It is hereby clarified that the ‘ Guiding Principles and SOP on preventive measures for Media Production to contain spread of COVID-19’ released by Ministry of Information and Broadcasting, on 23rd August, 2020, is applicable to all media production including shooting of films, television production, web series and all forms of content creation in the electronic and film medium.
The SOP is placed on the website of Min. of I&B and can be found at the link
https://mib.gov.in/sites/default/files/SOP%20on%20Media%20Production%2021%20Aug%202020%20%281%29.pdf

ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅଗଷ୍ଟ 23, 2020 ଦିନ ଗଣମାଧ୍ୟମ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଲାଗି ଜାରି ଏସଓପି ସଂପର୍କିତ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ
24 AUG 2020 5:02PM by PIB Bhubaneswar
ଏତଦ୍ୱାରା ଏହା ସ୍ପଷ୍ଟ କରାଯାଉଛି ଯେ ଅଗଷ୍ଟ 23, 2020 ଦିନ ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ “କୋଭିଡ଼–19 ସଂକ୍ରମଣ କାଳରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରସ୍ତୁତି ନିମନ୍ତେ ପ୍ରତିଷେଧମୂଳକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସଂକ୍ରାନ୍ତ ମାର୍ଗଦର୍ଶୀକା ଜାରି କରାଯାଇଥିଲା । ଏହା ସମସ୍ତ ଗଣମାଧ୍ୟମ ସଂସ୍ଥା ଯଥା, ଫିଲ୍ମ ସୁଟିଂ, ଟେଲିଭିଜନ ପ୍ରଡକ୍ସନ, ୱେବ୍‌ ସିରିଜ୍‌ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍‌ ତଥା ଫିଲ୍ମ ମିଡ଼ିୟମ୍‌ରେ ବିଷୟବସ୍ତୁ ରଚନାର ସମସ୍ତ ସ୍ୱରୂପ ପାଇଁ ପ୍ରଯୁଜ୍ୟ ହେବ ।
ଏହି ଏସଓପିକୁ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ୱେବସାଇଟ୍‌ରେ ସ୍ଥାନୀତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ତାହା ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦତ୍ତ ଲିଙ୍କରେ ଉପଲବ୍ଧ:
https://mib.gov.in/sites/default/files/SOP%20on%20Media%20Production%2021%20Aug%202020%20%281%29.pdf