তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
২৩ আগষ্টত মিডিয়া প্ৰডাকশ্যনৰ সাধাৰণ পৰিচালনা পদ্ধতি সম্পৰ্কে স্পষ্টীকৰণ
24 AUG 2020 5:02PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে বিগত ২৩ আগষ্টত মিডিয়া প্ৰডাকশ্যনৰ বাবে সম্পূৰ্ণ নীতি-নিৰ্দেশনা আৰু সাধাৰণ পৰিচালনা পদ্ধতি, SOP প্ৰকাশ কৰে। এই SOP য়ে সকলো ধৰণৰ মিডিয়া প্ৰডাকশ্যন অৰ্থাৎ বৈদ্যুতিন আৰু চলচ্চিত্ৰ মাধ্যমৰ বাবে শ্বুটিং, টেলিভিশ্যনৰ অনুষ্ঠান প্ৰস্তুত, ৱেব ছিৰিজৰ দৰে অনুষ্ঠান প্ৰস্তুত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য হ’ব বুলে স্পষ্ট কৰি জনাইছে। এই সাধাৰণ পৰিচালনা পদ্ধতি তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ ৱেবছাইটত উপলব্ধ হ’ব।
এই SOP খন চাবলৈ বিচাৰিলে তলৰ লিংকত ক্লিক কৰিব পাৰিব -
https://mib.gov.in/sites/default/files/SOP%20on%20Media%20Production%2021%20Aug%202020%20%281%29.pdf

Ministry of Information & Broadcasting
Clarification on SOP for media production released on 23rd August, 2020
24 AUG 2020 5:02PM by PIB Delhi
It is hereby clarified that the ‘ Guiding Principles and SOP on preventive measures for Media Production to contain spread of COVID-19’ released by Ministry of Information and Broadcasting, on 23rd August, 2020, is applicable to all media production including shooting of films, television production, web series and all forms of content creation in the electronic and film medium.
The SOP is placed on the website of Min. of I&B and can be found at the link
https://mib.gov.in/sites/default/files/SOP%20on%20Media%20Production%2021%20Aug%202020%20%281%29.pdf