ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇ-ଜାଗୃତି କିପରି ଉପଭୋକ୍ତା ଅଭିଯୋଗର ସମଗ୍ର ଜୀବନଚକ୍ରକୁ ଡିଜିଟାଇଜେସନ୍ କରିଥାଏ ସେ ବିଷୟରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
04 JUL 2026 2:03PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ଯୋଶୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ ଇ-ଜାଗୃତି କିପରି ଉପଭୋକ୍ତା ଅଭିଯୋଗର ସମଗ୍ର ଜୀବନଚକ୍ରକୁ ଡିଜିଟାଇଜେସନ୍ କରି ଏକାଧିକ ଆହ୍ୱାନର ସମାଧାନ କରିଥାଏ। "ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କ ସହିତ ବ୍ୟାପକ ପରାମର୍ଶ ପରେ, ଇ-ଜାଗୃତିକୁ ପରିମାର୍ଜିତ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ଢାଞ୍ଚାଗତ ଡିଜିଟାଲ୍ ସଂସ୍କାର ଅଧୀନରେ ଥିବା କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଉପଭୋକ୍ତା ନ୍ୟାୟ ପ୍ରଦାନ କରିଛି", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
ଏହି ନିବନ୍ଧରେ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ଯୋଶୀ ଉପଭୋକ୍ତା ଅଭିଯୋଗର ସମଗ୍ର ଜୀବନଚକ୍ରକୁ ଡିଜିଟାଇଜେସନ୍ କରି ଇ-ଜାଗୃତି କିପରି ଏକାଧିକ ଆହ୍ୱାନର ମୁକାବିଲା କରେ ତାହା ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି।
ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କ ସହିତ ବ୍ୟାପକ ପରାମର୍ଶ ପରେ, ଇ-ଜାଗୃତିକୁ ପରିମାର୍ଜିତ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ଢାଞ୍ଚାଗତ ଡିଜିଟାଲ୍ ସଂସ୍କାର ଅଧୀନରେ ଥିବା କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଉପଭୋକ୍ତା ନ୍ୟାୟ ପ୍ରଦାନ କରିଛି।
https://livemint.com/opinion/columns/ejagriti-reimagining-consumer-justice-for-a-digital-india-pralhad-joshi-11783001218221.html

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how e-Jagriti digitises the entire lifecycle of a consumer complaint
04 JUL 2026 2:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister Shri Pralhad Joshi on how e-Jagriti addresses multiple challenges by digitising the entire lifecycle of a consumer complaint. "He notes that, following extensive consultations with stakeholders, e-Jagriti has been refined, placing consumer justice among the sectors undergoing structural digital reform", Shri Modi remarked.
The Prime Minister posted on X:
In this article, Union Minister Shri @JoshiPralhad elaborates on how e-Jagriti addresses multiple challenges by digitising the entire lifecycle of a consumer complaint.
He notes that, following extensive consultations with stakeholders, e-Jagriti has been refined, placing consumer justice among the sectors undergoing structural digital reform.
https://livemint.com/opinion/columns/ejagriti-reimagining-consumer-justice-for-a-digital-india-pralhad-joshi-11783001218221.html