প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গ্ৰাহকৰ অভিযোগৰ সমগ্ৰ প্ৰক্ৰিয়াটোক ‘ই-জাগৃতি’য়ে কেনেকৈ ডিজিটেল ৰূপ দিছে, সেই সন্দৰ্ভত প্ৰকাশিত এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
04 JUL 2026 2:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী প্ৰলহাদ যোশীয়ে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে, য’ত ‘ই-জাগৃতি’য়ে গ্ৰাহকৰ অভিযোগৰ সমগ্ৰ প্ৰক্ৰিয়াটোক ডিজিটেলকৰণ কৰি কেনেকৈ বিভিন্ন প্ৰত্যাহ্বানৰ সমাধান কৰিছে, সেই বিষয়ে আলোচনা কৰা হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে, "তেওঁ লক্ষ্য কৰিছে যে অংশীদাৰসকলৰ সৈতে ব্যাপক আলোচনাৰ অন্তত ‘ই-জাগৃতি’ক অধিক উন্নত কৰা হৈছে, যাৰ ফলত গ্ৰাহক ন্যায় ব্যৱস্থাক গাঁথনিগত ডিজিটেল সংস্কাৰৰ মাজেৰে যোৱা খণ্ডসমূহৰ ভিতৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে 'X'ৰ পোষ্টত কয়ঃ
"এই প্ৰবন্ধটোত, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @JoshiPralhad জীয়ে বিতংভাৱে বাখ্যা কৰিছে যে ‘ই-জাগৃতি’য়ে গ্ৰাহকৰ অভিযোগৰ সমগ্ৰ প্ৰক্ৰিয়াটোক ডিজিটেলকৰণ কৰি কেনেকৈ বিভিন্ন প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰিছে।
তেওঁ উল্লেখ কৰিছে যে অংশীদাৰসকলৰ সৈতে ব্যাপক আলোচনাৰ পিছত ‘ই-জাগৃতি’ক পৰিশোধিত কৰা হৈছে, যাৰ ফলত গ্ৰাহক ন্যায় ব্যৱস্থাক গাঁথনিগত ডিজিটেল সংস্কাৰৰ মাজেৰে যোৱা খণ্ডসমূহৰ শাৰীত স্থান দিয়া হৈছে।"
.
https://livemint.com/opinion/columns/ejagriti-reimagining-consumer-justice-for-a-digital-india-pralhad-joshi-11783001218221.html

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how e-Jagriti digitises the entire lifecycle of a consumer complaint
04 JUL 2026 2:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister Shri Pralhad Joshi on how e-Jagriti addresses multiple challenges by digitising the entire lifecycle of a consumer complaint. "He notes that, following extensive consultations with stakeholders, e-Jagriti has been refined, placing consumer justice among the sectors undergoing structural digital reform", Shri Modi remarked.
The Prime Minister posted on X:
In this article, Union Minister Shri @JoshiPralhad elaborates on how e-Jagriti addresses multiple challenges by digitising the entire lifecycle of a consumer complaint.
He notes that, following extensive consultations with stakeholders, e-Jagriti has been refined, placing consumer justice among the sectors undergoing structural digital reform.
https://livemint.com/opinion/columns/ejagriti-reimagining-consumer-justice-for-a-digital-india-pralhad-joshi-11783001218221.html