ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏଫ୍. ଆଇ. ଏଚ୍. ମହିଳା ହକି ନେସନ୍ସ କପ୍ ଜିତିଥିବାରୁ ଭାରତୀୟ ମହିଳା ହକି ଦଳକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21 JUN 2026 5:13PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏଫ୍. ଆଇ. ଏଚ୍. ମହିଳା ହକି ନେସନ୍ସ କପ୍ ବିଜେତା ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଥିବାରୁ ଭାରତୀୟ ମହିଳା ହକି ଦଳକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସମଗ୍ର ଟୁର୍ଣ୍ଣାମେଣ୍ଟରେ ଦଳ ଅସାଧାରଣ ଭାବେ ଭଲ ଖେଳିଥିଲା।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦଳକୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ବିଜୟ ଅନ୍ୟ କେତେଜଣଙ୍କୁ ହକି ଖେଳିବା ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ।
ଏକ୍ସ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ଭାରତୀୟ ହକି ଖେଳାଳିମାନେ ଗର୍ବ ଏବଂ ଆନନ୍ଦ ଆଣିଛନ୍ତି!
ଏଫ୍. ଆଇ. ଏଚ୍. ହକି ମହିଳା ନେସନ୍ସ କପ୍ ବିଜେତା ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଥିବାରୁ ମହିଳା ଦଳକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ। ସମଗ୍ର ଟୁର୍ଣ୍ଣାମେଣ୍ଟରେ ଦଳ ଚମତ୍କାର ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା। ଦଳକୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି।
ଏହି ବିଜୟ ଅନ୍ୟ କେତେଜଣଙ୍କୁ ହକି ଖେଳିବା ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ।
@TheHockeyIndia”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Indian women’s hockey team on winning FIH Hockey Women’s Nations Cup
21 JUN 2026 5:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the Indian women’s hockey team for emerging as winners of the FIH Hockey Women’s Nations Cup.
The Prime Minister said that the team played exceptionally well throughout the entire tournament.
Shri Modi extended his best wishes to the team and expressed hope that this victory would inspire several others to take up hockey.
In a post on X, Shri Modi said;
“Indian hockey players bring pride and joy!
Congratulations to the women’s team for emerging as winners in the FIH Hockey Women’s Nations Cup. The team played exceptionally well throughout the entire tournament. Best wishes to the team.
May this win inspire several others to play hockey.
@TheHockeyIndia”