প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুৰ লগত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পাহাৰপুৰ গাঁৱৰ সান্থালী জাহেৰা আৰু হো জাহেৰালৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে
20 JUN 2026 8:51PM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুৰ লগত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পাহাৰপুৰ গাঁৱৰ সান্থালী জাহেৰা আৰু হো জাহেৰালৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এই উদ্যানবোৰে জনজাতীয় জনগোষ্ঠীসমূহে লালন-পালন কৰা গভীৰ আধ্যাত্মিক পৰম্পৰা আৰু প্ৰকৃতিৰ সৈতে সুষম সম্পৰ্কক প্ৰতিফলিত কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে এনে ৰীতি-নীতি আৰু পৰম্পৰা ভাৰতৰ চহকী সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই কালজয়ী পৰম্পৰাসমূহ ভৱিষ্যত প্ৰজন্মৰ বাবে সংৰক্ষণ আৰু প্ৰচাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সৰ এটা পোষ্টত লিখিছে;
“ৰাষ্ট্ৰপতিজীৰ লগত পাহাৰপুৰ গাঁৱৰ সান্তলী জাহেৰা আৰু হো জাহেৰালৈ গৈছিলো।
আমাৰ জনজাতীয় সম্প্ৰদায়সমূহে লালন-পালন কৰা গভীৰ আধ্যাত্মিক পৰম্পৰা আৰু প্ৰকৃতিৰ সৈতে সুষম সম্পৰ্কক সামৰি লোৱা এই পৱিত্ৰ উদ্যানসমূহক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাওঁ। এনে ৰীতি-নীতি আৰু পৰম্পৰা ভাৰতৰ চহকী সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ।
আমি এই কালজয়ী পৰম্পৰাসমূহ ভৱিষ্যত প্ৰজন্মৰ বাবে সংৰক্ষণ আৰু প্ৰচাৰৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।
@rashtrapatibhvn”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays respects at Santhali Jahera and Ho Jahera in Pahadpur village with President, Smt. Droupadi Murmu
20 JUN 2026 8:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid respects at Santhali Jahera and Ho Jahera in Pahadpur village with President, Smt. Droupadi Murmu.
The Prime Minister said that these sacred groves that embody the deep spiritual traditions and harmonious relationship with nature cherished by tribal communities.
Shri Modi noted that such customs and traditions are an integral part of India’s rich cultural heritage.
The Prime Minister reiterated the commitment to preserving and promoting these timeless traditions for future generations.
The Prime Minister wrote on X;
“Along with Rashtrapati Ji, went to Santhali Jahera and Ho Jahera in Pahadpur village.
Paid respects at these sacred groves that embody the deep spiritual traditions and harmonious relationship with nature cherished by our tribal communities. Such customs and traditions are an integral part of India’s rich cultural heritage.
We remain committed to preserving and promoting these timeless traditions for future generations.
@rashtrapatibhvn”