প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুগা লোয়ননা পহাদপুর খুঙ্গংদা শন্থালি জহেরা অমসুং হো জহেরাদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
20 JUN 2026 8:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাষ্ট্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুগা লোয়ননা পহাদপুর খুঙ্গংদা শন্থালি জহেরা অমসুং হো জহেরাদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শেংলবা লাইফম অসি ত্রাইবেল ফুরুপশিংগী অচেৎপা অধ্যতিক্কী চৎনবীশিং অমসুং মহৌশাগী অকোয়বা ফিবমগা লৈনবা অফবা মরীনা য়োম্লগা শেমগৎপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা চৎনবীশিং অমসুং নাৎশিং অসি ভারতকী ইনাকখুল্লবা চৎনবীশিংগী পুক্কৈগী তৎন-থানবা য়াদ্রবা শরুক অমনি।
তুংগী মীরোলশিংগীদমক মুৎপা নাইদবা চৎনবীশিং অসি য়োকখৎনবা অমসুং ঙাক-শেন্নবা থবক পায়খৎলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“রাষ্ট্রপতি জিগা লোয়ননা পহাদপুর খুঙ্গংদা শন্থালি জহেরা অমসুং হো জহেরাদা চৎখ্রে।
ত্রাইবেল ফুরুপশিংগী অচেৎপা অধ্যতিক্কী চৎনবীশিং অমসুং মহৌশাগী অকোয়বা ফিবমগা লৈনবা অফবা মরীনা য়োম্লগা শেমগৎপা শেংলবা লাইফমশিংদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। অসিগুম্বা চৎনবীশিং অমসুং নাৎশিং অসি ভারতকী ইনাকখুল্লবা চৎনবীশিংগী পুক্কৈগী তৎন-থানবা য়াদ্রবা শরুক অমনি।
তুংগী মীরোলশিংগীদমক মুৎপা নাইদবা চৎনবীশিং অসি য়োকখৎনবা অমসুং ঙাক-শেন্নবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলে।
@rashtrapatibhvn”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays respects at Santhali Jahera and Ho Jahera in Pahadpur village with President, Smt. Droupadi Murmu
20 JUN 2026 8:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid respects at Santhali Jahera and Ho Jahera in Pahadpur village with President, Smt. Droupadi Murmu.
The Prime Minister said that these sacred groves that embody the deep spiritual traditions and harmonious relationship with nature cherished by tribal communities.
Shri Modi noted that such customs and traditions are an integral part of India’s rich cultural heritage.
The Prime Minister reiterated the commitment to preserving and promoting these timeless traditions for future generations.
The Prime Minister wrote on X;
“Along with Rashtrapati Ji, went to Santhali Jahera and Ho Jahera in Pahadpur village.
Paid respects at these sacred groves that embody the deep spiritual traditions and harmonious relationship with nature cherished by our tribal communities. Such customs and traditions are an integral part of India’s rich cultural heritage.
We remain committed to preserving and promoting these timeless traditions for future generations.
@rashtrapatibhvn”