গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে মোদী চৰকাৰৰ ১২ বছৰত ভাৰতক নিৰাপত্তাৰ এক দুৰ্গ হিচাপে পুনৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, যিয়ে নাগৰিকসকলক সুৰক্ষা দিয়ে আৰু শত্ৰুৰ ধ্বংসলীলা চলায়
ছাৰ্জিকেল ষ্ট্ৰাইক, অপাৰেচন সিন্দূৰ, ৩৭০ নং অনুচ্ছেদ বাতিল, নক্সালবাদ নিৰ্মূলৰ জৰিয়তে ভাৰতে ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ প্ৰতি ইয়াৰ দৃঢ় স্থিতিৰ উদাহৰণ স্থাপন কৰিছে, যাৰ দ্বাৰা বিশ্বৰ প্ৰশংসা অৰ্জন কৰিছে
17 JUN 2026 2:13PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি বিগত ১২ বছৰত ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত মোদী চৰকাৰৰ সাফল্যৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে মোদী চৰকাৰৰ ১২ বছৰীয়া শাসনকালত ভাৰতক নিৰাপত্তাৰ এক দুৰ্গ হিচাপে পুনৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, যিয়ে নাগৰিকসকলক সুৰক্ষিত কৰি ৰাখে আৰু শত্ৰুৰ ধ্বংসৰ সূচনা কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘মোদী চৰকাৰৰ ১২ বছৰীয়া শাসনকালত আমাৰ ৰাষ্ট্ৰক নিৰাপত্তাৰ এক দুৰ্গ হিচাপে পুনৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, যিয়ে নাগৰিকসকলক সুৰক্ষা দিয়ে আৰু শত্ৰুৰ ধ্বংসলীলা চলায়। এয়া সীমান্তৰ সিপাৰে শত্ৰুৰ ঘাটীত অভিযান, বিমান আক্ৰমণ আৰু অপাৰেচন সিন্দূৰ, ৩৭০ নং অনুচ্ছেদ বাতিল, নক্সালবাদ নিৰ্মূল বা উত্তৰ-পূবত ১২ খনতকৈও অধিক চুক্তিৰে আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তা শক্তিশালী কৰা- এই সকলোবোৰেৰে ভাৰতে বিশ্বৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ প্ৰতি ইয়াৰ দৃঢ় প্ৰতিশ্ৰুতিৰ উদাহৰণ স্থাপন কৰিছে।’

Ministry of Home Affairs
In the 12 years of the Modi government, India has been rebuilt as a bastion of security that shields the citizens and unleashes destruction upon its enemies, says Union Home Minister Shri Amit Shah
Through surgical strike, Operation Sindoor, abrogating Article 370, eradicating Naxalism, India has set examples of its resolute commitment to national security for the world to admire
17 JUN 2026 2:13PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today highlighted the achievements of the Modi Government in strengthening national security over the past 12 years. Shri Shah said that in the 12 years of the Modi government, India has been rebuilt as a bastion of security that shields the citizens and unleashes destruction upon its enemies.
In a post on X, Shri Amit Shah said, “In the 12 years of the Modi government, our nation has been rebuilt as a bastion of security that shields the citizens and unleashes destruction upon its enemies. Whether it is responding to enemies across border with the firepower of surgical strike, air strike and Operation Sindoor, abrogating Article 370, eradicating Naxalism or fortifying internal security with over 12 accords in the Northeast, India has set examples of its resolute commitment to national security for the world to admire.