শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা এনঐচ-৩৪৭বিগী হিৱার্কেরি-রোশনি-আশাপুর-রুধী সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা ইন্তরমিদিএত লেন অসি পেভ শোল্দর স্তেন্দর্দ (কিলোমীতর ১২৫.০১) য়াওনা লেন ২ ওইহন্নবা অমসুং হাইব্রিদ এন্যুএতি মোদতা এনঐচ-৩৪৭বিগী দেশগাওন-জুলৱানিয়া সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা লেন অনি অসি লেন ৪ ওইহন্নবা অয়াবা পীখ্রে
অপুনবা শাংদোক্লবা কিলোমিতর ২৩৩.৬৫৩ অমসুং শেনফম লুপা ক্রোর ১.৪,৪১৫.৬০
03 JUN 2026 3:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেত কম্মিতী ওন একনোমিক এফিয়র্সনা ঙসি এনঐচ-৩৪৭বিগী হিৱার্কেরি-রোশনি-আশাপুর-রুধী সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা ইন্তরমিদিয়েত লেন অসি লেন অনিদা পেভ শোল্দর স্তেন্দর্দ (কিলোমীতর ১২৫.০১) ওইহন্নবা অয়াবা পীখ্রে।
মধ্য প্রদেশকী এনঐচ-৩৪৭বিগী হিৱার্কেরি-রোশনি-আশাপুর-রুধী অমসুং দেশগাওন-জুলৱানিয়া সেক্সনগী প্রপোজ তৌরিবা অপগ্রেদেসন অসিনা বেতুল, খন্দৱা, খারগোন অমসুং বরৱানি জিলাগী বিল্ত-অপ এরিয়াশিংদা লৈবা জিওমেত্রিক্কী অৱাৎপা, অকনবা কার্ভশিং অমসুং কঞ্জেস্নশিং কোকহল্লগনি। খারগোন জিলাগী কিলোমিতর 16.20 শাংবা গ্রীনফিল্দ বাইপাস অমা ইনস্তেন্ত প্রোজেক্তকী শরুক অমা ওইনা শেমগৎকনি। প্রোজেক্ত অসিনা গড় ত্রেভেল স্পীদ হেনগৎহল্লগনি, ত্রেভেল তাইম হন্থহল্লগনি, অমসুং অপুনবা রোদ সেফতী, ফ্যুএল ইফিসেন্সী, অমসুং ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত হেনগৎহল্লগনি, মসিনা রিজনেল মোবিলিতী অমসুং সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্ত হেনগৎহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা মধ্য প্রদেশ শিনবা থুংনা মরুওইবা ইকোনোমিক, সোসিএল অমসুং লোজিস্তিক্স নোদশিংদা শম্নবা ঙমগনি। অপগ্রেদ তৌরবা কোরিদোর অসিনা পি.এম. গতী-শক্তি ইকোনোমিক নোদশিং (তেক্সতাইল ক্লস্তর ০১, মেগা ফুদ পার্ক ০২, ইন্দস্ত্রীএল পার্ক ০১, সুপর থর্মেল পাৱর প্লান্ত ০২), সোসিএল নোদ ৫ (এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত ০২-খন্দৱা অমসুং বরৱানি, ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্ত ০৩-বেতুল, খন্দৱা, খারগোন) অমসুং লোজিস্তিক নোদ ৫ (মেজর রেলৱে স্তেসন ০২, এয়রপোর্ত ০২, এম.এম.এল.পি. ১) শম্নহন্দুনা পোৎচৈ অমসুং পেসেঞ্জরশিং লমদম অসিদা চত্থোক চৎশিন তৌবা অমসুং পুথোক পুশিন তৌবদা হেন্না থুহল্লগনি।
কোরিদোরগী মেপ
এপেন্দিক্স-I: প্রোজেক্তকী অকুপ্পা মরোল
Feature
Details
প্রোজেক্তকী মমিং
এনঐচ-৩৪৭বিগী হিৱার্কেরি-রোশনি-আশাপুর-রুধী সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা ইন্তরমিদিএত লেন অসি পেভ শোল্দর স্তেন্দর্দ (কিলোমীতর ১২৫.০১) গা লোয়ননা লেন অনিদা ওন্থোকপা অমসুং হাইব্রিদ এন্যুএতি মোদতা এনঐচ-৩৪৭বিগী দেশগাওন-জুলৱানিয়া সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা লেন অনি অসি লেন মরিদা চাউথোকহনবা। (মপুং ওইবা অশাংবা কিলোমীতর 233.653)
কোরিদোর
বেতুল-খন্দ্বা-ভদোদরা
অশাংবা (km)
233.653
অপুনবা সিভিল কোস্ত (লুপা করোরদা)
2705.08
লম লৌশিনবা শেনফম (লুপা করোরদা)
432.77
অপুনবা কেপিতেল কোস্ত (লুপা করোরদা)
4415.60
মোদ
হায়ব্রিদ এন্যুইতী মোদ (HAM)
বাইপাস
হিৱার্কেরি-রোশনি-আশাপুর-রুধী সেক্সন
বাইপাসকী অশাংবা=70.39 km
দেশগাওন-জুলৱানিয়া
বাইপাসকী অশাংবা = 54.273 km
শম্নরিবা মরুওইবা লম্বীশিং
নেসনেল হায়ৱে – NH-47, NH-753, NH-347BG অমসুং NH-52
স্তেত হায়ৱে – SH-15 অমসুং MDR
একনোমিক /সোসিএল / ত্রান্সপোর্ত নোদ কন্নেক্তেদ
এয়রপোর্ত: ইন্দোর অমসুং নাগপুর
রেলৱে স্তেসনশিং: বেতুল, খন্দৱা
মল্তি মোদেল লোজিস্তিক পার্ক (এম.এম.এল.পি.)
ইকোনোমিক নোদ: 01 তেক্সতাইল ক্লস্তর, 02 মেগা ফুদ পার্ক, 01 ইন্দস্ত্রীএল পার্ক, 02 সুপর থর্মেল পৱার প্লান্তশিং
মরুওইবা শহর / শম্নরবা শহরশিং
বেতুল, খান্দ্বা, খারগোন, বারৱানি
থবক পীবগী শক্তি
নোংমদা মীওই লাখ 19.50 (দাইরেক্ত) & নোংমদা মীওই লাখ 23.00 (ইন্দাইরেক্ত)

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Upgradation of the existing intermediate lane to 2 Lane with Paved Shoulder Standard (125.01 kms) of Hiwarkhedi -Roshni-Ashapur-Rudhy Section of NH-347B and widening of existing 2 lane to 4 lane from Deshgaon-Julwaniya Section of NH-347B of length (108. 643 kms) in Madhya Pradesh on Hybrid Annuity Mode
Total Length-233.653 kms with cost of Rs. 4,415.60 Crore
03 JUN 2026 3:29PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved upgradation of the existing intermediate lane to 2 Lane with Paved Shoulder Standard (125.01 kms) of Hiwarkhedi -Roshni-Ashapur-Rudhy Section of NH-347B and widening of existing 2 lane to 4 lanes from Deshgaon-Julwaniya Section of NH-347B of length (108. 643 kms) in the State of Madhya Pradesh on Hybrid Annuity Mode at a cost of Rs.4,415.60 Crore.
The proposed upgradation of the Hiwarkhedi-Roshni-Ashapur-Rudhy & Deshgaon-Julwaniya Section of NH-347B in Madhya Pradesh will address severe geometric deficiencies, sharp curves, and congestion in built-up areas across Betul, Khandwa, Khargone & Barwani district. An extended Greenfield Bypass of Khargone district of 16.20 Km length will be developed as part of instant project. The project will increase average travel speeds, reduce travel time, and improve overall road safety, fuel efficiency, and vehicle operating costs, thereby enhancing regional mobility and socio-economic development.
The project will provide seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Madhya Pradesh. The upgraded corridor will enhance multi-modal integration by connecting with 06 PM Gati-Shakti Economic Nodes (01 Textile Cluster, 02 Mega Food Park, 01 Industrial park, 02 Super Thermal Power Plants), 5 social nodes (02 Aspirational Districts- Khandwa & Barwani, 03 Tribal Districts-Betul, Khandwa, Khargone) and 5 Logistic Nodes (02 Major Railway Stations, 02 Airports, 01 MMLP), thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region.
Map of Corridor
Appendix - I: Project Details
Feature
Details
Project Name
Upgradation of the existing intermediate lane to 2 Lane with Paved Shoulder Standard (125.01 kms) of Hiwarkhedi -Roshni-Ashapur-Rudhy Section of NH-347B and widening of existing 2 lane to 4 lane from Deshgaon-Julwaniya Section of NH-347B of length (108. 643 kms) in the State of Madhya Pradesh on Hybrid Annuity Mode. (Total Length-233.653 kms)
Corridor
Betul-Khandwa-Vadodara
Length (km)
233.653
Total Civil Cost (Rs in Cr.)
2705.08
Land Acquisition Cost (Rs in Cr.)
432.77
Total Capital Cost (Rs in Cr.)
4415.60
Mode
Hybrid Annuity Mode (HAM)
Bypasses
Hiwarkhedi-Roshni-Ashapur-Rudhy Section
Bypass Length=70.39 km
Deshgaon-Julwaniya Section
Bypass Length = 54.273 km
Major Roads Connected
National Highways – NH-47, NH-753, NH-347BG and NH-52
State Highways – SH-15 and MDR
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airport: Indore & Nagpur
Railway Stations: Betul, Khandwa
Multi Model Logistic Park (MMLP) : Indore
Economic Nodes: 01 Textile Cluster, 02 Mega Food Park, 01 Industrial park, 02 Super Thermal Power Plants
Major Cities / Towns Connected
Betul, Khandwa, Khargone, Barwani
Employment Generation Potential
19.50 lakhs person-days (Direct) & 23.00 lakh person-days (Indirect)