ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲଦାଖରେ ନବସୃଜନ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 JUN 2026 1:07PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଚିରାଗ ପାଶ୍ୱାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ ଲଦାଖରେ ନୂତନ ସୁଯୋଗର ଉନ୍ମୋଚନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଲଦାଖର ମୂଳ ବାସିନ୍ଦା ଏକ ବେରି ନବସୃଜନ ଏବଂ ସୁଯୋଗର କାହାଣୀ ରଚନା କରୁଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ନିବନ୍ଧଟି ଲଦାଖରେ ଉଦ୍ୟମିତା ଏବଂ ମୂଲ୍ୟ ସଂଯୋଜନ କିପରି ସମୃଦ୍ଧିର ନୂତନ ମାର୍ଗ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରୁଛି ସେ ବିଷୟରେ ଏକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ପ୍ରତିଫଳନ ଉପସ୍ଥାପନ କରୁଛି, ଏବଂ ଏହାକୁ ଦେଶ କିପରି 'ଭୋକାଲ୍ ଟୁ ଲୋକାଲ୍ ଫର୍ ଗ୍ଲୋବାଲ୍' କୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଉଛି ତାହା ଉପରେ ଏକ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟିସମ୍ପନ୍ନ ପଠନ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ଲଦାଖର ମୂଳ ବାସିନ୍ଦା ଜଣେ ବେରି ଅଭିନବତ୍ୱ ଏବଂ ସୁଯୋଗର କାହାଣୀ ଲେଖୁଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଚିରାଗ ପାଶ୍ୱାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ପ୍ରତିଫଳନ ଯେ କିପରି ଉଦ୍ୟମିତା ଏବଂ ମୂଲ୍ୟ ସଂଯୋଜନ ଲଦାଖରେ ସମୃଦ୍ଧିର ନୂତନ ପଥ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରୁଛି!
ଆମେ କିପରି 'ଭୋକାଲ୍ ଟୁ ଲୋକାଲ୍ ଫର୍ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ’ କୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଉଛୁ ସେ ବିଷୟରେ ଏକ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟିସମ୍ପନ୍ନ ପଠନ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting innovation and prosperity in Ladakh
03 JUN 2026 1:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by Union Minister Shri Chirag Paswan highlighting the unlocking of new opportunities in Ladakh.
The Prime Minister noted that a berry native to Ladakh is scripting a story of innovation and opportunity. Shri Modi observed that the article presents a compelling reflection on how entrepreneurship and value addition are opening new avenues of prosperity in Ladakh, calling it an insightful read on how the nation is advancing 'Vocal to Local for global'.
The Prime Minister posted on X:
"A berry native to Ladakh is scripting a story of innovation and opportunity.
A compelling reflection by Union Minister Shri @iChiragPaswan on how entrepreneurship and value addition are unlocking new avenues of prosperity in Ladakh!
An insightful read on how we are advancing 'Vocal to Local for global'."