তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
১৯ সংখ্যক ‘মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ’ৰ বাবে মুকলি কৰা হৈছে মিডিয়া স্বীকৃতিৰ প্ৰক্ৰিয়া
‘মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ ২০২৬’ৰ বাবে সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিনিধিৰ পঞ্জীয়ন আৰম্ভ
22 MAY 2026 6:20PM by PIB Guwahati
মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ(এমআইএফএফ)ৰ ১৯ সংখ্যক সংস্কৰণৰ বাবে সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিনিধি পঞ্জীয়ন প্ৰক্ৰিয়া মুকলি কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰা হৈছে। এই মহোত্সৱখন ২০২৬ চনৰ ১৫ ৰ পৰা ২১ জুনলৈ মুম্বাইৰ গোপালৰাও দেশমুখ মাৰ্গৰ এনএফডিচি–চলচ্চিত্ৰ সংমণ্ডলৰ চৌহদত অনুষ্ঠিত হ’ব।
দক্ষিণ এছিয়াৰ আটাইতকৈ পুৰণি আৰু সন্মানীয় উৎসৱ হিচাপে স্বীকৃতিপ্ৰাপ্ত এমআইএফএফ-য়ে পৃথিৱীৰ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা, কাহিনীকাৰ, আৰু সৃষ্টিশীল কণ্ঠক সন্মিলিত কৰি আহিছে। এইবাৰৰ সংস্কৰণত সমসাময়িক চলচ্চিত্ৰৰ বিৱৰ্তনশীল পৰিৱেশক প্ৰতিফলিত কৰা নিৰ্বাচিত তথ্যচিত্ৰ, চুটি কল্পকাহিনী, এনিমেশ্যন, আৰু পৰীক্ষামূলক ছবিৰ বৈচিত্ৰ্যময় আৰু মনোগ্ৰাহী উপস্থাপন কৰা হ’ব।
ভাৰতে চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণ, ডিজিটেল কাহিনী কথন, আৰু সৃষ্টিশীল প্ৰকাশৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে অগ্ৰগতি লাভ কৰাৰ মুহূৰ্তত এমআইএফএফ-য়ে বৈচিত্ৰ্যময় কণ্ঠস্বৰৰ প্ৰদৰ্শন, কলাত্মক কথোপকথনক উৎসাহিত কৰা, আৰু পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা তথা বিষয়বস্তুৰ নিৰ্মাতাসকলক প্ৰতিপালন কৰাত সংবাদ মাধ্যমৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদানক স্বীকৃতি দি আহিছে। এই উৎসৱে চিনেমাৰ উৎকৃষ্টতা, সৃষ্টিশীল সহযোগিতা, আৰু সংস্কৃতি আৰু সম্প্ৰদায়ৰ মনোগ্ৰাহী কাহিনীসমূহৰ উদযাপনক প্ৰসাৰিত কৰা এক সমাৱেশী মঞ্চ হিচাপে সেৱা আগবঢ়াই আহিছে।
পঞ্জীয়নৰ বিৱৰণ
সংবাদ মাধ্যমৰ পঞ্জীয়ন ইতিমধ্যে মুকলি হৈছে আৰু এই প্ৰক্ৰিয়া ২০২৬ চনৰ ৭ জুন পৰ্যন্ত চলি থাকিব। সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ বাবে পঞ্জীয়ন বিনামূলীয়া হ’ব। সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিনিধিসকলে https://accreditation.pib.gov.in/eventregistration/login.aspx ত গৈ বা তলৰ QR ক'ড-ত স্কেন কৰি মিডিয়া প্ৰতিনিধি হিচাপে পঞ্জীয়ন কৰিব পাৰিব।
১৯ সংখ্যক এমআইএফএফ ২০২৬ ৰ বিষয়ে
নন-ফিচাৰ চিনেমাৰ নামত নিবেদিত দক্ষিণ এছিয়াৰ আটাইতকৈ পুৰণি আৰু সৰ্ববৃহৎ চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ হিচাপে স্বীকৃতিপ্ৰাপ্ত মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ (এমআইএফএফ) দীৰ্ঘদিন ধৰি তথ্যচিত্ৰ, চুটি কল্পকাহিনী, আৰু এনিমেশ্যন চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণৰ এক সজীৱ উদযাপন হিচাপে পৰিগণিত হৈ আহিছে। ১৯৯০ চনত স্থাপিত আৰু ভাৰত চৰকাৰৰ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ তত্বাৱধানত সংগঠিত হোৱা এম আই এফ এফ ইতিমধ্যে বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা, শিল্পী, আৰু চলচ্চিত্ৰ অনুৰাগীসকলক আকৰ্ষণ কৰা এক প্ৰতিষ্ঠিত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মঞ্চত পৰিণত হৈছে।
এম আই এফ এফ-ৰ ১৯ সংখ্যক সংস্কৰণে এক নিমজ্জিত আৰু সমৃদ্ধিশালী চিনেমাৰ অভিজ্ঞতাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে, য’ত উদ্যোগকেন্দ্ৰিক পদক্ষেপৰ এক ৰোমাঞ্চকৰ শৃংখলৰ সমান্তৰালভাৱে প্ৰশংসিত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ছবিৰ এক চিন্তাশীলভাৱে চয়ন কৰা শৃংখল অন্তৰ্ভুক্ত আছে। মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ-ৰ প্ৰতিযোগিতামূলক শাখাৰ ১৯ সংখ্যক সংস্কৰণত ভাৰতকে ধৰি ৪৭খন দেশৰ ১৪৫৯খন ছবিয়ে প্ৰৱেশানুমোদন লাভ কৰিছে। এই মহোৎসৱত ৪২টাতকৈয়ো অধিক ভাৰতীয় ভাষা আৰু ভাৰতৰ বাহিৰৰ ৩০টাতকৈয়ো অধিক ভাষাৰ ছবি প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব, যিয়ে মহোত্সৱখনৰ বিশ্বব্যাপ্ত প্ৰসাৰ আৰু সাংস্কৃতিক বৈচিত্ৰ্যক প্ৰতিফলিত কৰে। বিশ্বৰ প্ৰশংসিত চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলৰ কৰ্মৰাজিৰে এই মহোৎসৱত কিছুমান উন্নত তথ্যচিত্ৰ, চুটি্কল্পকাহিনী, এনিমেশ্যন, প্ৰথমবাৰৰ বাবে আত্মপ্ৰকাশ কৰা পৰিচালকৰ ছবি, আৰু শিক্ষাৰ্থীসকলৰ ছবি উপস্থাপন কৰা হ’ব। প্ৰদৰ্শনৰ সমান্তৰালভাৱে ডক বজাৰ-ৰ দ্বিতীয় সংস্কৰণ, সমৃদ্ধ মাষ্টাৰক্লাছ, আৰু আইডিপিএ-ৰ মুকলি মঞ্চই উৎসৱত চিনেমা আৰু সৃষ্টিশীল বিনিময়ক আৰু অধিক সমৃদ্ধি প্ৰদান কৰিব।
এম আই এফ এফ-২৬ত গল্প কথনৰ সজীৱ জগতখনত খোজ দিয়ক — য'ত শক্তিশালী ছবি, সৃষ্টিশীল মন, আৰু প্ৰেৰণাদায়ক কণ্ঠই সন্মিলিত হৈ তথ্যচিত্ৰ, এনিমেশ্যন, আৰু চুটি কল্পকাহিনী চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণৰ এক অবিস্মৰণীয় উদযাপনৰ সৃষ্টি কৰিব।
১৯ সংখ্যক এমআইএফএফ-ৰ বাবে মিডিয়া স্বীকৃতি সম্পৰ্কীয় নীতিসমূহৰ সবিশেষ তলত দিয়া linkৰ জৰিয়তে লাভ কৰিব পাৰিব।

Ministry of Information & Broadcasting
Media Accreditation opens for 19th Mumbai International Film Festival (MIFF)
Mumbai International Film Festival 2026 Announces Opening of Media Delegate Registration
22 MAY 2026 6:20PM by PIB Mumbai
Mumbai, 22 May 2026
Mumbai International Film Festival is delighted to announce the opening of media delegate registration for its 19th edition, to be held from June 15–21, 2026, at the NFDC–Films Division premises on Gopalrao Deshmukh Marg, Mumbai.
Recognized as South Asia’s oldest and most prestigious festival dedicated to non-feature cinema, MIFF brings together filmmakers, storytellers, and creative voices from across the globe. This year’s edition will present a diverse and compelling selection of documentaries, short fiction, animation, and experimental films, reflecting the evolving landscape of contemporary cinema.
As India advances as a centre for filmmaking, digital storytelling, and creative expression, MIFF recognises the important contribution of the media in showcasing diverse voices, encouraging artistic conversations, and nurturing the next generation of filmmakers and content creators. The festival continues to serve as an inclusive platform that promotes cinematic excellence, creative collaboration, and the celebration of compelling stories from across cultures and communities.
Registration Details
Media registration is now open and will continue until June 7, 2026. Registration for media delegates is free of cost. Media representatives may register as Media Delegates by visiting https://accreditation.pib.gov.in/eventregistration/login.aspx or by scanning the QR code below.
About 19th MIFF 2026
Recognized as South Asia’s oldest and largest film festival dedicated to non-feature cinema, the Mumbai International Film Festival (MIFF) has long stood as a vibrant celebration of documentary, short fiction, and animation filmmaking. Established in 1990 and organized under the aegis of the Ministry of Information & Broadcasting, Government of India, MIFF has grown into a prestigious international platform that attracts filmmakers, artists, and cinema enthusiasts from around the world.
The 19th edition of MIFF promises an immersive and enriching cinematic experience, featuring a thoughtfully curated lineup of acclaimed international films alongside an exciting array of industry-focused initiatives. The 19th edition of the Mumbai International Film Festival (MIFF) Competitive Section has received 1,459 film entries from 47 countries, including India. The festival showcases films in more than 42 Indian languages and over 30 languages from outside India, reflecting its global reach and cultural diversity. Featuring works by acclaimed filmmakers from around the world, the festival will present some of the finest documentaries, short fiction films, animations, debut director films, and student films. Alongside the screenings, the 2nd edition of Doc Bazaar, enriching masterclasses, and an Open Forum by IDPA will further enhance the cinematic and creative exchange at the festival.
Step into the vibrant world of storytelling at MIFF 2026 — where powerful cinema, creative minds, and inspiring voices come together to create an unforgettable celebration of documentary, animation, and short fiction filmmaking.
The Media Accreditation Policy for the 19th MIFF may be accessed through the following link.