ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
অনৌবা আধার এপ্প মীয়াম্না পাম্না শীজিন্নরে, থা অহুমদা মিল্লিয়ন ২১ দাউনলোদ তৌখ্রে
অনৌবা আধার এপ্প শীজিন্নদুনা মীওই লাখ ২৮ হেনবনা মোবাইল নম্বর অপদেদ তৌখ্রে
অনৌবা আধার এপ্পনা চে-চাং য়াওনা মীওই অমগী মশক খঙবা, কন্সেন্ত কন্ত্রোল অমসুং মীয়ামগী খুৎতা অখন্নবা সিয়ার তৌবগী খুদোংচাবা ফংহনবা হেনগৎলে
06 MAY 2026 6:09PM by PIB Imphal
থা অহুমদা মিল্লিয়ন ২১ দাউনলোদ তৌদুনা অনৌবা আধার এপ্প মীয়াম্না য়াম্না পাম্না শীজিন্নবা উবা ফংলে, খুদোংচাবশিং মীয়ামগী খুৎশাশিংদা ফংহল্লে অমসুং হিংবদা লাইহল্লে।
লাইনা, অপাম্বা মতমদা অমসুং মফম অমদা হেক্ত মোবাইল নম্বর অমসুং লৈফম অপদেদ তৌবা য়াওনা, তোঙান তোঙানবা থবকশিং পাংথোক্নবা মীয়াম্না অনৌবা আধার এপ্প শীজিন্নবা উরে।
অনৌবা আধার এপ্প শীজিন্নদুনা হৌজিক ফাওবদা মীওই লাখ ২৮ হেনবনা মখোয়গী মোবাইল নম্বরশিং অপদেদ তৌখ্রে। মসিগা চপ মান্ননা, মখোয়গী লৈফমশিং অপদেদ তৌনবা মীওই ৬০,০০০ রোম্না এপ্প অসি শীজিন্নখ্রে।
অনৌবা আধার এপ্প অসি, অশোই-অঙাম য়াওদনা, নুংঙাইনা অমসুং মখোয় মশক তাক্নবা আধার নম্বর হোলদরস(এ এন ঐচ) পীনবা দিজাইন তৌবা অনৌবা মীরোলগী মোবাইল এপ্লিকেসন অমনি।
মীয়াম্না শীজিন্নবা হেগৎলকপা অসিদা মীয়ামগী থাজবা উৎপা খক নত্তনা, আধারগী থবকশিং লাইনা অমসুং শীজিন্নবদা নুংঙাইনা ফংহনবগী অনৌবা এপ্পনা লৌরিবা থৌদাং অমসুং আধার নম্বর পায়রিবশিংগী হিংবদা লাইবা উৎলে।
এপ্প অসিদা প্রমান ওইনবা মাইথোং মশক খঙদোকপা, ক্লিক অমদা বাইওমেত্রিক লোক/অনলোক, ওথেন্তিকেসন হিষ্টরি অমসুং ফিজিকেল ভিসিতিং কার্দশিংগী মহুত্ত ক্বিউ.আর-বেজ ইদিতেবল কন্তেক কার্দগী মথৌশিং য়াওরে।
শীজিন্নবদা নুংঙাইনবা দিজাইন তৌদুনা, আধার এপ্প অসিনা অশেংবা পুন্সিদা শীজিন্নবা য়াবা কেস কয়াদা মতেং পাংলি। মখোয়গী মনুংদা ওফলাইন ভেরিফিকেসন সিকিং ইন্তাইতিস (ও ভি এস ই) ক্বিউ.আর কোদ স্কেন্নিংগী খুৎথাংদা হোতেল চেক-ইনশিং য়াওরি। মসিদা এপ্পশিং শীজিন্নবদা অথিংবা থম্নবা, হোস্পিতালগী মিং চৎন্নবা, মী উনবা লাকপগী থবকশিং, থৌরমশিংগী ইশিনবা, শিন্মীশিং মশক তাকপদা শীজিন্ননবা খুদোংচাবশিং য়াওরি।
অনৌবা আধার এপ্প অসি এন্দ্রোইদ অমসুং এপ্পল আই.ও.এস প্লেতফোর্মশিংদা ফংলে। মফম অসিদগী মীয়াম্না দাউনলোদ তৌবা য়াগনি।
এন্দ্রোইদ: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.uidai.pehchaan&hl=en_IN
আই.ও.এস - https://apps.apple.com/in/app/aadhaar/id6744029871

Ministry of Electronics & IT
Strong public adoption of new Aadhaar App, 21 million downloads in three months
Over 28 lakh people update mobile number using the new Aadhaar App
Aadhaar App promotes paperless identity sharing, consent control and selective sharing at the hands of people
06 MAY 2026 6:09PM by PIB Delhi
The Aadhaar App is witnessing strong public adoption with over 21 million downloads within three months, bringing services to people’s fingertips and making life easier.
It has been observed that people are using the Aadhaar App to avail various services, including mobile number and address updates easily, anytime, anywhere.
So far over 2.8 million (28 lakh) people have updated their mobile numbers using the new Aadhaar App. Similarly, nearly 6,00,000 people have used the App to update their address.
The Aadhaar App is a next-generation mobile application designed to provide Aadhaar Number Holders (ANH) with a secure, convenient and privacy-first way to carry, show, share and verify their identity.
The growing public adoption showcases not only the trust of residents, but also the new App’s role in making Aadhaar services more accessible and user-friendly, thus enabling ease of living for Aadhaar number holders.
The app has advanced functions such as face verification for proof of presence, biometric lock/unlock in a single click, authentication history, and a QR-based editable contact card for easy sharing of contact details instead of physical visiting cards.
Designed for ease of use, the Aadhaar App supports a wide range of real-life use cases. These include hotel check-ins through Offline Verification Seeking Entity’s (OVSE) QR code scanning. It facilitates age gating, hospital admissions, visitors’ management, event entries, identity verification of gig workers and service partners among many such use cases.
The new Aadhaar App is available in both Android and Apple iOS platforms. People can download here:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.uidai.pehchaan&hl=en_IN
iOS - https://apps.apple.com/in/app/aadhaar/id6744029871