ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସିକିମର ୫୦ତମ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ସମାରୋହର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
28 APR 2026 3:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସିକିମର ୫୦ତମ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ସମାରୋହର ଝଲକ ସେୟାର କରି ରାଜ୍ୟର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟ, ସ୍ଥାୟୀ ଅଭ୍ୟାସ ଏବଂ ଜାତୀୟ ବିକାଶରେ ଅବଦାନ ପାଇଁ ଗଭୀର ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
'ଏକ୍ସ ’ ରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି;
"ସିକିମର ଜନସାଧାରଣ, ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଉଛି ଯେ ଏଠାକାର ଲୋକମାନଙ୍କ ସ୍ନେହ ଏବଂ ଆଶୀର୍ବାଦର ପ୍ରତିଦାନ ଦେବାରେ ମୁଁ କୌଣସି ପ୍ରୟାସ ଛାଡ଼ିବି ନାହିଁ।"
"ଇକୋ-ୱେଲନେସ୍ ପର୍ଯ୍ୟଟନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସିକିମର ଅପାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି। ଆମେ ସାରା ଦେଶରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ବିକାଶ ସହିତ ଏହାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛୁ।
ଏ ଦିଗରେ ମୋର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ନିବେଦନ "
"ସିକିମର ଯୁବକମାନେ କ୍ରୀଡ଼ା ପ୍ରତି ଆଗ୍ରହୀ ଏବଂ ପଡ଼ିଆରେ ମଧ୍ୟ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରତିଭା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି।
ସେମାନଙ୍କୁ ଉନ୍ନତ ସୁବିଧା ଏବଂ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ହେବାର ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଅନେକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଉପରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ।
"ଆଜି ବିଶ୍ୱ ସ୍ଥାୟୀ ଜୀବନଶୈଳୀ ବିଷୟରେ କହୁଛି। ମୁଁ ଖୁସି ଯେ ଆମର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଏବଂ ବିଶେଷ କରି ସିକିମ ଏଥିପାଇଁ ଏକ ପ୍ରମୁଖ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବେ ଉଭା ହେଉଛି ।
"ଗାଙ୍ଗଟକରେ ସିକିମର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟର ସାକ୍ଷୀ ହେବା ମୋ ପାଇଁ ଅବିସ୍ମରଣୀୟ ଥିଲା। ଏମିତି ଲାଗୁଥିଲା ଯେମିତି ସମଗ୍ର ଭାରତ ଗୋଟିଏ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଏକାଠି ହୋଇଛି।
ଏହି ଚିତ୍ତାକର୍ଷକ ପ୍ରଦର୍ଶନ 'ଏକ ଭାରତ, ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତ ’ ର ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଝଲକ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସହିତ ଜଡିତ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମୋର ହୃଦୟରୁ ଅଭିନନ୍ଦନ
"ଗ୍ୟାଙ୍ଗଟକର ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ସ୍ନେହ ମୋତେ ନୂତନ ଶକ୍ତିରେ ଭରିଦେଇଥିଲା। ମୁଁ ପୁଣି ଥରେ ସିକିମର ମୋ ଭଉଣୀ ଏବଂ ଭାଇମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠାର ୫୦ତମ ବର୍ଷ ପାଳନ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି। ଜାତୀୟ ବିକାଶ ଦିଗରେ ସିକିମର ଅବଦାନକୁ ନେଇ ଭାରତ ଗର୍ବିତ । ସିକିମର ଲୋକମାନେ ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିଜକୁ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ସ୍ୱଭାବ ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସିତ ହୋଇଛନ୍ତି ।’’
ଗ୍ୟାଙ୍ଗଟକର ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ସ୍ନେହ ମୋତେ ନୂତନ ଶକ୍ତିରେ ଭରିଦେଇଥିଲା। ମୁଁ ପୁଣି ଥରେ ସିକିମର ମୋ ଭଉଣୀ ଏବଂ ଭାଇମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠାର ୫୦ତମ ବର୍ଷ ପାଳନ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି। ଜାତୀୟ ବିକାଶ ଦିଗରେ ସିକିମର ଅବଦାନକୁ ନେଇ ଭାରତ ଗର୍ବିତ। pic.twitter.com/JZSFwjiSdU
- ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ (@narendramodi) April 28, 2026
"ଏଠାରେ ସିକିମ୍ର ୫୦ତମ ରାଜ୍ୟ ଗଠନ ସମାରୋହର ଆଉ କିଛି ଝଲକ ରହିଛି।"

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of the 50th Statehood celebrations of Sikkim
28 APR 2026 3:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared glimpses of the 50th Statehood celebrations of Sikkim, expressing deep appreciation for the state's cultural heritage, sustainable practices, and contribution to national development.
In a series of posts on X, the Prime Minister wrote;
"I assure you, the people of Sikkim, that I will leave no stone unturned in repaying the affection and blessings of the people here."
"Sikkim has immense potential in eco-wellness tourism. We are promoting it alongside tourism growth across the country.
My special appeal in this regard…"
"The youth of Sikkim are passionate about sports and have also demonstrated their talent on the field.
The Central Government is working on several projects to provide them better facilities and opportunities to shine."
"Today the world is speaking of sustainable lifestyles. I am glad that our Northeast and Sikkim in particular, is emerging as a major centre for this…"
"Witnessing Sikkim’s cultural heritage in Gangtok was unforgettable for me.
It felt as though the whole of India had come together in one programme. The mesmerising performances offered a remarkable glimpse of ‘Ek Bharat, Shreshtha Bharat.’
My heartfelt compliments to everyone associated with this programme."
"The enthusiasm and affection in Gangtok filled me with renewed energy. I once again congratulate my sisters and brothers of Sikkim for the celebrations marking the 50th year of their statehood. India is very proud of the contribution of Sikkim towards national development. People of Sikkim have distinguished themselves in several sectors and are admired for their outstanding nature."
"Here are some more glimpses from the 50th Statehood celebrations of Sikkim."