Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of the 50th Statehood celebrations of Sikkim
28 APR 2026 3:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared glimpses of the 50th Statehood celebrations of Sikkim, expressing deep appreciation for the state's cultural heritage, sustainable practices, and contribution to national development.
In a series of posts on X, the Prime Minister wrote;
"I assure you, the people of Sikkim, that I will leave no stone unturned in repaying the affection and blessings of the people here."
"Sikkim has immense potential in eco-wellness tourism. We are promoting it alongside tourism growth across the country.
My special appeal in this regard…"
"The youth of Sikkim are passionate about sports and have also demonstrated their talent on the field.
The Central Government is working on several projects to provide them better facilities and opportunities to shine."
"Today the world is speaking of sustainable lifestyles. I am glad that our Northeast and Sikkim in particular, is emerging as a major centre for this…"
"Witnessing Sikkim’s cultural heritage in Gangtok was unforgettable for me.
It felt as though the whole of India had come together in one programme. The mesmerising performances offered a remarkable glimpse of ‘Ek Bharat, Shreshtha Bharat.’
My heartfelt compliments to everyone associated with this programme."
"The enthusiasm and affection in Gangtok filled me with renewed energy. I once again congratulate my sisters and brothers of Sikkim for the celebrations marking the 50th year of their statehood. India is very proud of the contribution of Sikkim towards national development. People of Sikkim have distinguished themselves in several sectors and are admired for their outstanding nature."
"Here are some more glimpses from the 50th Statehood celebrations of Sikkim."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিক্কিমগী ৫০শুবা স্তেতহুদ নুমীৎ পাংথোকপগী মতাংদা ৱাফম খরা থমখ্রে
28 APR 2026 3:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাজ্য অসিগী কলচরেল হেরিতেজ, সস্তেনেবল প্রেক্তিসশিং, অমসুং জাতিগী চাওখৎ-থৌরাংদা থৌদাং লৌরিবা অদুগীদমক থম্মোই শেঙনা থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা ঙসি সিক্কিমগী ৫০শুবা স্তেতহুদ নুমীৎ পাংথোকপগী সেলেব্রেসনগী মতাংদা ৱাফম খরা থমখ্রে
X কি মতাংদা পোস্ত কয়া অমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইখি;
"ঐহাক্না সিক্কিমগী মীয়ামদা থাজবা পিজরি মদুদি মফম অসিদা লৈরিবা মীয়ামগী নুংশিবা অমসুং থৌজালগী লমন শিংবদা ঐহাক্না তৌদনা তোকপা অমত্তা লৈজরোই।"
"সিক্কিম অসি ইকো-ৱেলনেস তুরিজমদা অচৌবা পোতেন্সিয়েল লৈরি। ঐখোয়না লৈবাক শিনবা থুংনা তুরিজম গ্রোথকা লোয়ননা মসিবু প্রমোত তৌরি।"
মসিগী মতাংদা ঐগী অখন্নবা অপিল তৌজরি..."
"সিক্কিমগী নহারোলশিংনা শান্ন-খোৎনবা পামজৈ অমসুং ফিল্দদা মখোয়গী তেলেন্ত অদুবুসু উৎলি।"
কেন্দ্র সরকারনা মখোয়দা হেন্না ফবা খুদোংচাবশিং অমসুং মঙাল পিনবগী খুদোংচাবশিং ফংহননবা প্রোজেক্ত কয়াদা থবক তৌরি।”
"ঙসি মালেম অসিনা তুং কোয়না চৎকদবা পুন্সী মহিংগী মতাংদা ঙাংলি। ঐহাকনা নুংঙাইবা ফাওই মদুদি মরুওইনা ঐখোয়গী অৱাং-নোংপোক অমসুং সিক্কিম, মশিগীদমক্তা অচৌবা সেন্তর অমা ওইনা থোরক্লি..."
"সিক্কিমগী গেংতোক্তা কলচরেল হেরিতেজ উবা ফংবসি ঐহাক্কীদমক্তদি কাওরোয়দবা অমনি।"
ভারত পুম্বনা থৌরম অমদা পুনশিল্লকপগুম ফাওখি। মীৎয়েং থমফম ওইবা পর্ফোমেন্সশিং অদুনা ‘এক ভারত, শ্রেস্থ ভারত’গী শিংথানিংঙাই ওইবা মীৎয়েং অমা থমখি।
থৌরম অসিগা মরি লৈনবা মীপুম খুদিংমকপু ঐহাক্কি থম্মোয় শেঙনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।”
"গেংতোক্তা লৈরিবা থৱাই য়াওবা অমসুং নুংশিবা অশিনা ঐহাকপু অনৌবা ইনর্জিনা থল্লবা। ঐহাক্না অমুক হন্না সিক্কিমগী ঐহাক্কি ইচে-ইচলশিং অমসুং মরুপশিংবু মখোয়গী রাজ্য ওইবগী চহি ৫০ শুরকপগী থৌরম অসিগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি। ভারতনা জাতিগী চাওখৎ-থৌরাংগী মায়কৈদা সিক্কিম্না পিরিবা থৌদাং অসিগীদমক য়াম্না চাওথোকচৈ। সিক্কিমগী মীয়াম্না সেক্তর কয়াদা মখোয় মশাবু থোয়দোক হেন্দোক্না থোইদোক হেন্দোকপা মওংদা উৎচরি।"
গেংতোক্তা লৈবিরিবা থৱাই য়াওবা অমসুং নুংশিবা অদুনা ঐহাকপু অনৌবা ইনর্জি হাপ্লমখি। ঐহাক্না অমুক হন্না সিক্কিমগী ঐহাক্কি ইচে-ইচলশিং অমসুং ইচিল-ইনাওশিংবু মখোয়গী রাজ্য ওইবগী চহি ৫০ শুরকপগী থৌরমগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি। জাতিগী চাওখৎ-থৌরাংগী মায়কৈদা সিক্কিমগী থৌদাং অসিগীদমক ভারতনা য়াম্না চাওথোকচৈ। মীয়াম্না... pic.twitter.com/JZSFwjiSdU
— নরেন্দ্র মোদী (@narendramodi) এপ্রিল ২৮, ২০২৬।
সিক্কিমগী ৫০শুবা রাজ্য ওইবগী থৌরমশিংদগী অহেনবা মীৎয়েং খরা মখাদা পিরি।”